Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 мнение за апарат
Автор: kmladeno   
Дата:   29-09-16 15:29

Здравейте, приятели,

Това ми е първият пост във форума. Видях, че има подобни теми, но реших и аз да пусна, тъй като имам конкретен въпрос.
Голям мерак ми е да си взема DSLR. В момента нямам възможност да инвестирам в нов апарат и затова реших да опитам да намеря на старо.
Разгледах офертите в базара и се спрях на този вариант с Pentax k-x (ако не е заминал вече). https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=80470
Аз в момента имам компактен апарат Fujifilm Finepix S8300. http://www.technopolis.bg/bg/Cameras---compact/Camera-FUJIFILM-S8300-BLACK/p/390515

Бих искал да ме посъветвате дали апарата (този или подобен) и обектива, който е към него, е подходящ за това, което искам да правя. Много искам да се науча да експериментирам с фокуса (на сегашния ми апарат е супер трудно да "размазвам" образа, най-често успявам като зуумна предварително). А не ми харесват супер еднакви снимки, където всичко е на фокус. Гледал съм уроци по интернет и ми е мерак.

В момента гледам уроци за Lightroom и се уча. Двете снимки (от Германия са, ако има значение), които съм сложил, са от Fujifilm-а, като съм ги минал през Lightroom (съвсем любителски с намерение да добият определена атмисфера).

Моля ви, не наблягайте, че бюджетът ми е малък (докъм 300). Толко мога да си позволя в момента. Любител съм, занимавам се с други неща (докторант съм по история).

Поздрави и хубав ден,

Кирил

Отговори на това съобщение
 Re: мнение за апарат
Автор: Nikolas666   
Дата:   29-09-16 15:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   29-09-16 16:13

Хах, успех на сина ти! ; ) Мерси за съвета. Разтърсих се, но на две места, където намерих, бяха продадени. Разбрах, че могат да се намерят за 80-100 лева, което мога да си позволя, в случай, че се докопам до апарата. Тогава нека запитам направо дали някой продава такъв обектив?

Дата:   29-09-16 16:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   29-09-16 16:34

Мерси, този пост съм го пропуснал. Ей сега ще му пиша за SMC PENTAX-M 1:1.7 50mm. M значи manual, нали?

Дата:   29-09-16 16:39

Дата:   29-09-16 16:46

Аха. Но нали обектива е съвместим с тялото (ако се уредя с к-х)? Съжалявам, ако въпросът е тъп, но зачетох, че Some bodies cannot use M and K lenses or only with some limitations. An example are the *ist D and K (digital) series. Или това са по-нови модели, което е най-вероятно

Дата:   29-09-16 16:49

Дата:   29-09-16 16:56

Супер. Ами дай да видим какво ще ми отговори, тогава, дали още е наличен при него обектива. Аз направо ще пратя ЛС за апарата
Мерси много : )

Дата:   29-09-16 16:56

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »