Автор: PhotoBo
Дата: 16-07-16 15:34
Понеже от около половин година следя този обектив за Никон, но все не хартисват пари да го взема ей така и да мирясам, съм решил да се лиша от други два мои обективи - Nikkor Micro 105/2.8 VC и Tamron 70-300 VC и така да осиуря част от бюджета за закупуване на Tamron 70-200/2.8 VC, НО забелязах драстична промяна в цената след последния рисърч в ebay и английските онлайн магазини. А именно през последните 6 месеца цената на обектива за Никон (сивия пазар, но наличност в Англия) вървеше между 600 и 650 британски лири (около 1600лв при стария курс на лирата от 2.50) - уникално голяма разлика в цената на същия в БГ (2650лв.)
Сега обаче цените в ebay за този обектив са съвсем други. Най-ниските, които намирам са около 750 паунда и се изпращат от друга страна, а на местно ниво цените започват от около 850 паунда и нагоре. И това всичкото става в последния месец, не съм сигурен дали не е и в резултат на Брекзит-а и падането на нивата на обмен на британската лира, защото промяна в таксите и комисионните не трябваше да се отразят в следващите две години преди окончателното излизане на Великобритания от ЕС.
Имате ли някакво обяснение за драстичната промяна в цената? Може ли да дадете препоръка за по-изгодно място за пазаруване на острова, специално за този обектив?
И знам, че не си въобразявам, ако някой помисли, че нещо ми хлопа дъската, обсъждал съм цената на този обектив на много места и с някой хора на ЛС, така, че знам каква беше (преди един месец) и каква е сега!
Идеи за покупка и за драстичното поскъпване на обектива???
|
|