Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Err Nikon D7000
Автор: annieveder   
Дата:   28-11-18 15:22

Здравейте!

От съвсем скоро снимам с Nikon D7000, техниката е втора ръка, 36к кадъра. В първите дни всичко беше точно, но малко след това на малкия екран отгоре ми изписа Err (мигащо), но след като натиснах спусъка се оправи, ресетнах и настройките, след което пък си снимаше без проблем.
Вчера обаче ми изписа нова грешка - card err, извадих картата и батерията, изчаках няколко минути, сложих ги и отново си снимаше. След това обаче отново се появи Err, но само при снимане с live view (през визьора засега не дава проблем). При снимане на лайв вю режима мога да направя една снимка, след което изписва грешката, натискам спусъка и ме връща да снимам през визьора.

Няма проблем с преглеждане на снимки и настройки в менюто. Може да се снима видео.

Дали някой от вас е имал подобен проблем и може ли да се оправи без да се налага носене в сервиз? И ако се наложи, дали някой от вас знае каква би била цената на такъв ремонт (ако става въпрос за смяна на затвор)

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Err Nikon D7000
Автор: io_bs   
Дата:   28-11-18 15:37

С друга SD карта появяво ли се?

Дата:   28-11-18 15:39

Не съм пробвала с друга карта, но предишния собственик винаги е ползвал тази. Възможно ли е изведнъж да стане такава повреда заради карта?

Автор: Synthy   
Дата:   28-11-18 15:40

да.

Дата:   28-11-18 15:52

Пробвах да махна картата и да снимам без нея на демо. Проблемът остава, но все пак ще взема нова.

Автор: io_bs   
Дата:   28-11-18 16:19

Картата също форматирана ли е наскоро?

Дата:   28-11-18 16:27

Току-що го направих, но без промяна.

Автор: ombre   
Дата:   28-11-18 18:22

Имал съм много отдавна такъв никон, ама това не беше ли като се снима с дълга експозиция, докато разтовари картата, че имам някакви мъгляви спомени за този надпис, или бъркам?

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   28-11-18 18:59

На колко кадъра е тялото?
Много вероятно да е механичен проблем - заминаващ затвор или "залепващо" огледало.

Автор: lmitov   
Дата:   28-11-18 19:24

Извинявам се за спама, ама по-нагоре е написано на колко кадъра е тялото. Според мен е добре да се даде за тест в сервиз.

Дата:   28-11-18 19:28

ombre, в интерес на истината пробвах да снимам с по-бавна скорост на затвора и успях да направя няколко снимки без да ми даде грешка.[smilie24]

Иначе в един от пътите, в които се случи, махнах обектива и огледалото беше нагоре, което май наистина си говори за механичен проблем.

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   29-11-18 10:39

Време ти е за смяна на затвор ;)

Автор: quazimodo   
Дата:   29-11-18 12:08

Интересно, имах такъв Никон също купен от базара. Взех го на 52 000, продадох го на 58 000 или там някъде, и не беше за смяна на затвор. По-скоро продавачът съвсем "коректно" е пропуснал да спомене за задаващия се проблем.

Дата:   29-11-18 12:13

Явно и при мен се е получило същото, имайки предвид, че продавачът дори не ми пише. А Вие го продадохте, след като ви е давал грешки ли?

Дата:   29-11-18 12:18

Не мисля,че този модел и въобще 7-серия,е за смяна на затвор на 50к.Опитайте с друга карта,ако пак дава този проблем,го занесете в сервиз.За мен е по интересното,че при по дълга експозиция не дава тази грешка,отделно от това,казвате,че не го прави всеки път и не на последно място,по време на покупка,предполагам сте го тествали,не се ли е появил този проблем?Ако имате книжка,можете да видите в кои ситуации се появява този надпис.

Автор: quazimodo   
Дата:   29-11-18 12:19

annieveder написа:

> Явно и при мен се е получило
> същото, имайки предвид, че
> продавачът дори не ми пише. А Вие
> го продадохте, след като ви е давал
> грешки ли?

Напротив - продадох го в отлично здраве и девойката, която го взе все още снима с него. За съжаление, единствения ви ход е пращане за диагностика в сервиза. Уж тия от Профайлд са горе-долу читави.

Дата:   29-11-18 12:27

Съжалявам, не знам как да отговарям индивидуално под коментарите на всеки.

Към ombre:
Опитах вече с друга карта, все същото. И да, при по-дълга експозиция не дава грешката. При теста на апарата всичко беше наред, но в деня, в който имах време да снимам за по-дълго се появи проблемът. В книжката пише "camera malfunction", има хора в ютуб, които пък казват, че си снимат така, което не знам дали е меродавно.

Ще пробвам със сервиз, но честно казано не знам дали ще си заслужава (ако става въпрос за смяна на затвора), особено ако сумата за ремонт е близка до цената на самото тяло.

Дата:   29-11-18 12:36

Зависи от цената на която сте го купили,но при всички положения,ще е по евтино и ще имате чисто нов затвор,ако това е проблема.
Вижте това,дано да ви помогне по някакъв начин:

https://photographylife.com/nikon-dslr-error-messages

ПС-силно се надявам в Профайлед да са оправили сервиза и вече да правят качествени ремонти,понеже преди не бях особено очарован от тях.
Успех с решаването на проблема.

Автор: danyyel   
Дата:   29-11-18 15:13

@annieveder - с какъв обектив снимаш?

Питам този въпрос понеже при никон и обектив с механичен ринг на блендата се появява този проблем ако ринга не е сложен на най-затворената бленда за него. Тогава фотоапарата не може да оправлява блендата и изписва Err.

Имал съм подобен проблем със Sigma 24-70 където ринга имаше малко луфт дори в заключено положение (той има петле за заключване на този ринг) и от време на време показваше Err но след наместване леко с ръка се оправяше.

Дата:   29-11-18 16:32

danyyel, привет. Снимам с китовия 18-105 и 35mm G.

Автор: danyyel   
Дата:   29-11-18 16:39

За съжаление и двата нямат механичен ринг за апература та няма да е от това проблема ... все пак пробвай да почистиш контактните крачета на обектива и апарата и ако това не сработи - сервиз ...

Автор: freestyler   
Дата:   29-11-18 17:39

Какъв затвор на 36к кадъра [smilie18]

Може да е от картата (смени я) или от обектива (изчисти контактите).

Автор: rossen76   
Дата:   01-12-18 19:38

тестване в сервиза на никон за кгрешки и механично иначе само може да се гадае

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »