Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Избор на лаптоп
Автор: milisa   
Дата:   11-08-16 22:16

Здравейте. Тъй като все повече се увличам по фотографията,моля за съвет от професионалисти,които се занимават с това.Обработвам снимките си на семейният лаптоп,искам да си взема нещо,на което да работя снимките си. Виждала съм доста фотографи да работят на МАК,но определено не е по бюджета ми. Моля ви дайте конкретни модели (линкове),на нещо,което да е наистина хубаво и бюджетно. Ясно ми е за какви цифри става въпрос,ако не трябва да правя компромис,но предвид,че не изкарвам парите си с фотография,искам нещо,в което да не заровя един куп пари и въпреки всичко да съм актуална и да си работя без проблеми на фотошоп,лайтрум,аутокат........

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на лаптоп
Автор: tziko   
Дата:   11-08-16 22:19

А защо лаптоп? Според мен, за истинска обработка на снимки е нужен настолен компютър с приличен монитор, нещо което няма да намериш в бюджетен лаптоп.

Автор: alex070707   
Дата:   11-08-16 22:27

Кажи конкретен бюджет, защото така просто няма какво да ти предложа....Има бюджетни лаптопи за 1000лв и такива за 3000лв.

Автор: vkk1   
Дата:   11-08-16 22:30

с този съм работил, има страхотна матрица, което установих колко е важно за фотообработка чак след като купих моя [smile]
текст
Ако мислиш, че i3 ще ти дойде слаб, следващия, който поне аз бих купил е да речем този:
текст
Между другото аз работя с доста по-слаб от горните и единствено се задъхвам при експорт на множество файлове с лр, при все, че съм с ssd.

Автор: StraightEse   
Дата:   11-08-16 22:42

http://laptop.bg/laptops-asus-ROG_GL502-asus_rog_gl502vt_fy186

Дата:   11-08-16 22:44

Защо лаптоп ами не компютър.....замисляла съм се,но като,че ли по-удачно ще ми е да е лаптоп.Стига обаче да не правя компромис,защото като,че ли не съм чувала професионални фотографи да обработват на лаптоп.Поправете ме ако греша и предварително се извинявам за лаишкия въпрос,а и имам собствена увереност,че искам и мога да се развивам и не искам да взема нещо,от което след 1 г няма да съм доволна. Напълно съм наясно,че това е като с фото техниката....все ще намирам нещо,което да ме мотивира да взема следваща и следваща....но искам нещо разумно,с което ще съм актуална сама за себе си възможно повече време.Както каза vkk1 ,експорта на множество файлове от Лайтрума затруднява и забавя работата ми....
Иначе знам ли.....бюджет от около 1000-1500лв.

Автор: jorkin1   
Дата:   11-08-16 22:51

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_VN7_791G-acer_aspire_v17_nitro_vn7791g_NX_MUREX_011_256gbssd

Аз си взех такъв много скоро,...смятам че направих най-добрия избор за себе си. Доста бърз и с много точни цветове.Като единствен недостатък е издръжливостта на батерията, но да не забравяме че става въпрос за 17 инча IPS.

....да допълня, че и изглежда страхотно, ако това е от значение [smilie25]

Публикацията е редактирана (11-08-16 22:58)

Автор: BXMarkov   
Дата:   11-08-16 22:54

Ето HP ProBook 470 G2

Желязна машина е и цветовете не мърдат като на другите.

Автор: Jk.freeman   
Дата:   11-08-16 23:08

[smilie10] 2600лв за ASUS...по-скоро си правя си харакири.

Виж i3-ката от предложенията на vkk1 си е супер. Или иначе казано стреми се към следните неща като си го избираш.

Процесор - i3/i5 един от двата, с i7 играеш още тази година във висшата лига

Рам - да не е под 4GB

SSD - и нищо друго

Матрицата - както ти е предложил vkk1, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО IPS

Спазиш ли тия параметри каквото и да си вземеш си в играта! Айде късмет!

ПП.: Щях да забравя за малко, никакви марки започващи с "А"...

Дата:   11-08-16 23:30

Благодаря ви много за насоките. Jk.freeman ,много точно и конкретно [smilie24] . Дайте да видим сега марката....има ли значение коя да е тя.
BXMarkov ,от кога изпозлваш НР и наистина ли цветовото пространство е добро. То така или иначе без калибриране няма да стане....но все пак е важно.

Автор: jorkin1   
Дата:   11-08-16 23:34

ПП.: Щях да забравя за малко, никакви марки започващи с "А"...

Да не се объркаш да вземеш някой Apple, че не стават....
Toshiba #1 Правели добри батерии...

[smilie3]

Автор: BXMarkov   
Дата:   11-08-16 23:43

milisa, ползвам 2 броя от про серията единия е на 7 години с 4гб рам, сложих му SSD и работи на 6, другия е 8гб и е на три години. И на двата освен почистване друго не им е правено. Доброто за мен е, че бялото им е бяло и сивото сиво.

Дата:   11-08-16 23:49

Много добре знаеш, че не съм имал изобщо намерение да говоря за Apple, но все пак реши да вкараш нотка сарказъм в темата. [beer]

Дата:   12-08-16 00:02

За Apple не мога да мисля.....не са по джоба ми.

Автор: Daniel_P   
Дата:   12-08-16 00:10

Melisa, ако дадеш параметрите на сегашния ти лаптоп за да има база на сравнение ще е добре за ориентация :)Аз ще дам едно предложение! Не спомена особено обаче какво по точно те ограничава в сегашния лаптоп!?! Освен за ехпорта! Което в крайна сметка ако не се занимаваш професионално и не обработваш всекидневно по много кадрите се преглъща :p Ако обаче искаш да постигаш по добри резултати при обработката и това ти е приоритета, а не до толкова бързината! И ако сегашния ти лаптоп не е до толкова зле и има хляб за още 1-2г, според мен ако си вземеш един хубав монитор за 1000-1500лв ще ти даде по добри резултати :) [shtrak] [beer]
Усех

Автор: mitpis   
Дата:   12-08-16 00:22

Jk.freeman
Дата: 11-08-16 23:49

Много добре знаеш, че не съм имал изобщо намерение да говоря за Apple, но все пак реши да вкараш нотка сарказъм в темата.
Или пък за Alienware?[smile]
Те май започващите с буквата А са най-добрите!

Публикацията е редактирана (12-08-16 00:24)

Дата:   12-08-16 00:30

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Alienware вика...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: tziko   
Дата:   12-08-16 10:54

AsRock са не-лоши чаркалаци и не са скъпи. Аз все пак ще препоръчам настолен компютър. Нищо конкретно. Монитор за около 400-600лв както са казали IPS матрица, на скоро гледах ревю на няк'ъв LG, много ми хареса за тази цена. За останалата сума в специализиран магазин за компютри може да се сглоби прилична машина, като се спазят посочените по-горе указания за SSD диск, поне 4гб рам (вероятно 8гб ДДР4). Сама трябва да си прецениш кое ти е по-важно мощност и голям монитор или мобилност.

Ей това мониторче е: http://most.bg/24-lg-24mp88hv-s.html

и ревюто му

Публикацията е редактирана (12-08-16 11:00)

Автор: ivailo_radev   
Дата:   12-08-16 11:30

Здравей, бях преди 2 години пред същата дилема и с горе долу същият бюджет. Пиша ти какво направих, като не е задъл'аващо, нито имам претенции да е най-доброто решение:

1. Взех си лаптоп Lenovo Thinkpad E540 с процесор i5 и 4 Гб РАМ, 500 ГБ хард диск - Защо Lenovo Thinkpad? Защото са много удобни за сервизиране и следващите ми планове с него. Имат голяма капачка на долната страна и лесно и без да се нарушава гаранцията се сменят модули като хард диск и рам памет. Цена тогава - 470 евро

2. Взех си SSD на Самсунг - 250 Гб за 120 евро (сега май са доста по-евтини). Извадих оригиналният хард диск и го сложих във външна кутийка и го ползвам сега като архив. На негово място сложих SSD-то, което е просто задължително. Разликата с него е огромна.

3. Взех си допълнително 8 Гб рам - цена не помня обаче в момента.

4. Леновото има страхотен матиран дисплей, който е от невероятна полза, ако искаш да си гледаш нещо в парка или някъде навън. Цветопредаването е обаче под всякаква критика. Затова си взех и външен IPS монитор на Philips - 22 инча - 130 евро.

Разбира се другият вариант беше да взема от началото лаптоп с IPS, но прецених, че за мен е по-добре по-евтин лаптоп и после по-голям външен монитор вкъщи.

Цена за всичко, без РАМ паметта (чиято цена не помня) - около 720 евро, като се има предвид, че в момента едно SSD с такъв капацитет е по-евтино.

Публикацията е редактирана (12-08-16 11:34)

Автор: realnoncho   
Дата:   12-08-16 11:41

Дори и евтин външен IPS монитор за 300лв е по-добре от почти всички в лаптопите до 2к лв. Най-малкото имаш по-голяма работна площ и не са се опитали да го набутат в няколко милиметра широчина, за което да се налага да правят компромиси.

Автор: roburt48   
Дата:   12-08-16 12:40

В рамките на 600-1000 лева можеш да си купиш самолет (втора ръка лаптоп) !! Тези машини се обезценяват с месеци и изобщо не е необходимо да е нов ! Трябва ти много свободна памет (над 6 гига), мощен, бърз процесор ( i5 - i7) , хубава видеокарта и поне 17 инча монитор :)..Но и аз, както колегите бих заложил на външен монитор ! Аз лично съм с Lenovo Z500, 10G core i-5, nvidia geforсe... купен за 600 лева втора ръка :) и съм адски доволен..Успех

Автор: alex070707   
Дата:   12-08-16 13:00

Предложението на колегата vkk1 според мен е много добро!
Втория вариант за теб е най-удачен, само че му сложи 8 или 12ГБ РАМ и за обработка у вас си взимаш един външен IPS монитор.

Автор: lamerko   
Дата:   12-08-16 13:09

Всъщност за бюджетен лаптоп е безсмислено да се търси вариант с дискретна видео карта - има, но резултатите са плачевни, а отделно на това трябва да добавим проблма с не до там доброто охлаждане и по-бързото затлачване с прахоляци. Лично аз бих избрал стабилна машина втора ръка с колкото се може по-мощен процесор. Обикновенно високите класове позволяват надграждане на памет и дискове, но въпроса с процесора с по-труден... и ако цялата иобработка ще се извършва от него - бих си взел 4 ядрен I5/I7 (8 трейда, ако има HT). Памет бих надградил до 16ГБ, но на първо време бих го взел с поне 8ГБ. Диска също е критична част - подобни машини рядко се предлагат с ССД-та, а когато е налина такава опция - обикновенно избора не е много сполучлив. Ако има два слота за дискове, бих си взел като основен ССД на Самсунг например 850 серията 250Гб (поне), ако слота е един - разкарвам оптичното у-во и слагам шина за диск на негово място. Като основен пак ССД, а на шината - нормалния ХДД. Пак казвам - модел с нисък клас дискретна видео карта ще внесе само проблеми, но не и някакви ползи. За екрана - за съжаление положението там е смайващо отчайващо. Бих зарязал по принцип дисплея да ми е критерий за избор - може би само да е матов. И бих си взел обезателно външен монитор, клавиатура и МИШКА. И графичен таблет, но това вече е друга тема :)

Автор: surr3a1   
Дата:   12-08-16 13:14

За екран, размера е 10 пъти по-маловажен от резолюцията му! Нямам идея какви са резолюциите на предлаганите лаптопи, но ако не е FullHD (1980x1200/1980x1024) или нагоре - не става за нищо!

Публикацията е редактирана (12-08-16 13:15)

Автор: ЧЕПАТ   
Дата:   12-08-16 13:47

Да използвам темата,

ако все пак човек реши да се хвърли на лаптоп за около 2500лв, 15,6"
с цел да се ползва наистина като преносим (без външен монитор)
мислите ли, че има разумно решение - гледам Dell, Lenovo, Asus, Acer имат модели с i7, SSD, IPS, vcard 4GB и т.н.

какво бихте препоръчали?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »