Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за обектив
Автор: KDDSTAR   
Дата:   02-07-16 21:04

Здравейте колеги,
Моля за съвет.
Струва ли си,да купувам обектив Tamron 17-50,при положение,че
към моя Nikon d3300 има 18-105 китов?
Снимам природа и макро.
Ако не,с какъв да допълня китака?

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за обектив
Автор: Gaiver   
Дата:   02-07-16 21:17

По-добре само тамрон 17-50 2,8 . 18-105 е тъмен мазен зоом . От двата на едно няма смисъл . Продаваш 18 105 . Взимаш тамрона + тамрон 90 2.8 макро и си готов [smilie3] .

Дата:   02-07-16 21:21

Благодаря за съвета.

Автор: PhotoBo   
Дата:   02-07-16 21:54

Или само Тамрон-а + micro Nikkor(Sigma) 105/2.8 VR [smilie3]

Дата:   03-07-16 18:45

Благодаря за съвета,но апарата е в гаранция и не мога да продам
китовия засега.

Дата:   03-07-16 18:54

Защо?

Автор: nokoniko   
Дата:   03-07-16 20:10

В моята гаранционна карта, апарата и обектива са на отделни страници.Купувани са заедно.

Дата:   03-07-16 21:04

Явно нещо аз не разбирам. Какво има общо това, че са купувани заедно, имат гаранция и т.н. и не можеш да продадеш само обектива, който е в гаранция? Притеснява, те, че трябва да дадеш гаранцията на човека, който ще купи обектива ли...наистина не разбирам? Ако това е, което те притеснява можеш да продадеш обектива, като направиш копие на гаранцията за спокойствие на купувача... Не, че ще важи, но при сериозна уговорка, ако нещо се случи винаги може да ти звънне и да се разберете да му съдействаш при гаранционното обслужване. Друг вариант ти е да го пордадеш като негаранционен, това не означава, че апарата ти остава без гаранция! Обясни, наистина имам чувстово, че нещо се бъркаш в размишленията или поне аз не разбирам...

Дата:   04-07-16 18:41

Да,разбрах,че мога и как да продам обектива отделно,
за което ви благодаря.Важното за мен е ,че замяната
си струва.

Автор: steeens   
Дата:   04-07-16 20:57

Не е сигурно дали си струва замяната. Кажи какво те ограничава в сегашния ти обектив?

Дата:   04-07-16 21:17

Тамрона бил по-рязък ,по-светъл и малко по-широк.Имам предвит нестабилизираният.

Публикацията е редактирана (04-07-16 21:22)

Дата:   04-07-16 22:13

Написал си какво те привлича към тамрона, а друго те питах.
Дали ще ти е по-полезен за природа и макро? Ако беше писал че искаш да снимаш портрети, тамрона определено е приемлив избор.
По-широк е 1 мм и 55 мм по-къс, помисли и за това. И дали ще става за макро не съм сигурен, това значи да купуваш е един обектив.

Автор: kvakioh   
Дата:   04-07-16 22:16

Най-добре като вариант един 40мм макро Никонския или 60 макро пак Никонския. 40-те мм са най-близо до повсеместно комбинирания с 18-105 35/1.8G, ако ще е 60мм макро ще има двойна и тройна употреба.

Дата:   05-07-16 17:52

Ако съм разбрал правилно, за пеизажи няма смисъл от Тамрона,а да се насоча,към допълване на 18-105 с някой макро модел.

Дата:   05-07-16 18:09

Правилно си разбрал. Освен ако не искаш да снимаш Млечния път и други подобни мотиви, където ще ти трябва 2.8. Но за снимки през деня и 18-105 ще се справи добре. Затова те питах в какво те ограничава, та си решил да го сменяш? Ако наистина имаш причина и решиш да ги замениш, непременно направи тестове дали тамрона се разбира добре с тялото ти, щото може да стане драма с фокуса.

Автор: kvakioh   
Дата:   05-07-16 18:28

18-105 и някой макро и/или други твърди обективи, с фиксирани мм. Ако се снимат повече подвижни неща- насекоми, цветя (тия от вятъра се движат), природни и др, по-добре някой от 90мм нагоре, за да има добро разстояние между обекта и снимащия. Ако ще е нещо общо макро- детайли, неподвижни, храна, капки и др, и дори 40мм може да са достатъчни, 60м е вид универсално. От 90мм и нагоре макро може да се комбинира и за портретно, ако човек реши да премине/смени към този тип снимане.
Аз лично снимам широчко и макро, точно на двете граници и ползвам 4 различни системи (1 лентова) и няма голяма файда от смяна на общ стандартен зуум (който е достатъчно добър) с някакъв светъл и с 1-2мм по-широк, но пък по-къс.

Дата:   05-07-16 20:15

Колеги,много съм ви благодарен за компетентните мнения,които
ме ориентираха за напред.Признавам,че в тази област съм лаик-мераклия и в бъдеще ще расчитам на вас.
Още веднъж,БЛАГОДАРЯ!!!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »