Автор: Emoxide
Дата: 14-09-14 18:07
Киро, до голяма степен съм съгласен с теб...
Аз от моя NX30 имам следното впечатление:
-> единичен точков фокус - по-добър от SONY безогледалните до ден днешен;
/А7s е съвсем друг звяр, той "вижда" в по-тъмно дори от най-зорките PD-системи на DSLR, а именно при -4EV/
-> Следящият фокус е бърз, но доста ненадежден понеже лесно губи обекта си, субективно по-зле дори от този на NEX-5r/NEX-6; Просто се "задържа по обекта за 1-2 сек, което е доста слабо представяне;
Доколкото разбирам SONY a6000 има изобилие от PD сензори, пръснати нагъсто по целия кадър, посредством които анализира много по-добре обекта, който се следи в кадъра.
Струва ми се при NX1 нещата са подобни, но още по-задълбочени, така, че очаквам да се справя отлично при добра осветеност, макар че тези 15к/с ми звучат леко абсурдно, особено при резолюция от 28Mpix;
NX30, който има 20Mpix сензор дава 10-12MB OOC JPEG и 25-30MB RAW, апропо при серия от 11 кадъра, колкото му е максималната скорост на серийно заснемане е тотал около 370-400MB информация. Като един кастриран модел, нормално толкоз му е и предела... та в този ред на мисли NX1, би следвало да е обезпечен от доста мощен многоядрен процесор и буфер от порядъка на 2GB, за да изпраска хубава срия от да речем 40(RAW+jpeg) колкото може например SONY a77 II
По технически характеристики се спекулира, че кръстовидните PD сензори са 156, а общия им брой надхвърля 200, но аз определено се съмнявам да се оправя добре при по-слабо осветление, но, дори и едни 6-8к/с да поддържа при сумрак, би бил великанска крачка за безогледален модел, към днешна дата.
|
|