Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tamron 85 1.8 VC
Автор: test1011   
Дата:   10-06-16 13:36

Какво мислите за новия Тамрон 85 1.8 заслужава ли си парите като за същите пари може да се вземе сигма 85 1.4 но тамрона има стабилизация

Отговори на това съобщение
 Re: Tamron 85 1.8 VC
Автор: ss_sgp   
Дата:   10-06-16 13:59

Да знаеш, че стабилизацията е много важна!
Особенно ако снимаш на 1.8 и 1/1000.

Автор: tema   
Дата:   10-06-16 14:00

Ако по-някаква причина има необходимост от стабилизация то заслужава. Във всеки друг случай сигмата е по-добър избор. Това важи за цялата линейка на тамрончета VC 1.8

Дата:   10-06-16 15:05

ss_sgp , разбирам, че искаш да се направиш на интересен обаче не са ли ти казвали, че ако нямаш нищо в главата по-добре да не се обаждаш, имам чувството, че си от онези хора които изглеждат умни до момента в които не си отворят чоФката :)

Някой имал ли е досег до въпросния тамрон за да изкаже мнение как е от към фокус, контраст, острота

Автор: Джъмбо   
Дата:   10-06-16 15:30

аз съм тествал 45 версията
останах очарован от остротата и рисункъка, предполагам 85-та ще се доближи до това ми усещане

Автор: alext   
Дата:   10-06-16 23:32

Има разлика между 85 1.4 и 1.8 за портрети. За всичко други ще ти е по- полезна стабилизацията отколкото 1.4.

П.С Есента излиза Sigma 85mm Art варианта, интересно е с какво ще надградят "старата" 85ца

Дата:   10-06-16 23:42

абе да ти кажа разлика между 1.4 и 1.8 няма , достатъчно съм снимал и с 1.4 и с 1.8 , разликата с просто око едва ли ще я видиш , въпроса ми беше от към функционалност предимно дали фокуса е бърз и точен , качеството на изображението, бокето, самия рисунък , винетиране, wheater sealing и т .н.

Автор: GZS   
Дата:   11-06-16 00:57

Съжалявам за аматьорското си включване но имам един въпрос:

"...абе да ти кажа разлика между 1.4 и 1.8 няма..."
"... въпроса ми беше от към функционалност предимно ... бокето, самия рисунък ..."

Аз ли не съм разбрал нещо или наистина няма нищо общо еф числото за тези показатели?

Предварително благодаря за отделеното време!

Дата:   11-06-16 01:06

@GZS , сравни бокето примерно на тамрон/сигма 70-200 ф2.8 със канонския 70-200 ф2.8 втора серия и ще разбереш за какво говоря, блендата (еф числото) може да ти замаже фона но въпроса е там как го замазва , примерно бокето на канонския 70-200 (давам само конкретни примери с тези обективи) е много по меко и приятно докато на тамрон и сигма е по "твърдо" и не чак толкова приятно според мен.

Разлика между 1.4 и 1.8 няма как да видите колкото и да се мислят за големи разбирачи 90% от хората тука не могат да определят една снимка дали е с бленда 1.4 или 1.8 , снимал съм достатъчно на 1.4 и 1.8 за да изляза с това мнение... мога да покажа една снимка на 2.2 и да кажа, че е на 1.4 и пак ще повярват, обаче друго си е да работиш с обектив който е остър, има точен фокус, рисунък, боке, контраст и т.н. макар, че пак не е добре да се набляга прекалено на техническата част но тези неща правят работата по приятна :)

Дата:   11-06-16 01:12

Мисля че те разбрах.
Може би :)
Ако имаме обективи с еднакво добри оптични елементи, да кажем почти еднакви - изключваме ф числото, то тогава бихме ли имали положителна разлика във визията на по малкото ф число?

Още един път съжалявам за ламерските въпроси и благодаря за вниманието!

Дата:   11-06-16 01:17

какво разбираш под "положителна" , такова нещо няма, всичко е въпрос на виждане и каква визия искаш да докараш на самия кадър няма правилно и грешно нещо в фотографията щом искаш да предадеш своето виждане :)

П.С. По-малкото Ф число ще ти докара по-замъглен фон и възможност за снимане на по-висока скорост и по-ниско ИСО :)

Дата:   11-06-16 01:22

"...блендата (еф числото) може да ти замаже фона но въпроса е там как го замазва , примерно бокето на канонския 70-200 (давам само конкретни примери с тези обективи) е много по меко и приятно докато на тамрон и сигма е по "твърдо" и не чак толкова приятно..."

Да разбирам, че ако имаме обективи от нас харесвания ефект, било то "меко" или "остро" (зависи какво харесваме), бокето на по малкото ф число ще е по изразено/готино/размазано?

Автор: stzz   
Дата:   11-06-16 10:02

Никога не съм ползвал стабилизирано тяло или обектив, щото мразя да ми шават разни рабути из апаратя!

[cool]

Автор: photoninja   
Дата:   11-06-16 10:41

Вижте сега, това, че някой или повечето от нас няма да могат да разпознаят на каква бленда или гокусно разстояние е снимана дадена снимка, съвсем не означава, че няма разлика в изображението! Особено при ф1.8 и ф1.4 има снимки е нета бол, в които всеки може с просто око да види разликите в дефокуса! Това, че някой не вижда такава разлика защото е снимал много, си е негов проблем, който обаче вижда и търси по-приятно боке, все ще избере по-светъл обектив!
Относно тоя Тамрон 85/1.8 ВЦ въобще не разбирам кое точно конкурират на пазара с него и по същата причина, независимо, че е сравнително нов обектив, не ми се вярва да придобие голяма популярност и скоро въобще някой да се похвали, че е взел такъв тук [smilie3]

Дата:   11-06-16 12:31

@photoninja , ето ти една снимка щом си такъв разбирач , фокусното разстояние е 85мм от теб трябва да познаеш каква е блендата :)

http://postimg.org/image/j3hxbz36j/full/

Автор: kvakioh   
Дата:   11-06-16 12:35

Oпитват да дадат уж нещо ново. 35 и 45мм обективите хващат стотен слой прах по витрините навсякъде. 85мм е жестока битката там. Добрата стабилизация на Тамрон спасява положението донякъде. Най-бързата стабилизация е при 90 макрото новото и при този 85мм- кове.

Автор: alext   
Дата:   11-06-16 12:41

Всеки с мнението си, за мен има разлики най- вече в цял ръст. А за рисунък и боке 85 1.2 която и да вземеш по- добре ще се справи. Tamrona освен по чуждите форуми да намериш нещо, едва ли ще е популярен тук. Какво не ти харесва в сигмата?

Залагам на 2,2 за спорта[smilie21] (Случайно да си завинтил UV)
https://www.youtube.com/watch?v=qBlek5J_VT0
интересно ревю

Публикацията е редактирана (11-06-16 14:36)

Автор: alex070707   
Дата:   11-06-16 13:31

Пробрах го този обектив за няколко кадъра и му гледах ревюто на Dustin Abbott. Определено бих го предпочел пред Сигмата:
- по-добра изработка
- weather sealing
- стабилизация
- най-вече рисунъка на бокето

За МЕН, ЛИЧНО, всичките сигми са с много грозно боке, за разлика от някои канони (85mm 1.2 и 100mm F2 са ми фаворити, като 135mm F2 и 35mm 1.4 също вадят изключително красиво за мен боке).
Тамроните от друга страна са нещо по средата, но ако трябва да сравнявам и останалите им качества, както и цената им, несъмнено бих се насочил към тях!

Автор: koleto.spasov   
Дата:   13-06-16 16:39

alex070707, да не се окаже само, че няма да познаеш 85 сигма и 85 канон :) И какво е боке и рисунак на дефокус. Щото хелиос има гдано боке, но има такъв рисунак, че 90% от хората в тоя форум няма да го познаят. Мразя да пиша във форуми, но по някога просто не се сдържам ;) И кои тамрони, понеже аз се сеща за няколко дето дефокуса им е на ренде?

Публикацията е редактирана (13-06-16 16:48)

Автор: lamerko   
Дата:   13-06-16 16:52

Art-a се задава... да му видим грозното бокенце :)

Автор: koleto.spasov   
Дата:   13-06-16 16:54

Аз съм му подготвил място в раницата :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »