Автор: iliyanb
Дата: 26-05-16 22:46
Не знам за стандартен размер. Ти твърдиш, че 2х3 е такъв. Но съотношенията, които си посочил след 2х3, две точки и надолу, навяват у мен съмнение, че си пропуснал доста часове по математика.
Има много различни съотношения във фотографията, които биха могли да бъдат приети за стандарт. 2х3 е едно от тях. Няма точен такъв определен от когото и да било, няма и да има.
А на автора на темата, на когото му изкарват ВИНАГИ снимките 2х3 препоръчвам да събере правоъгълник в квадрат или обратното, после да помисли малко, после да измери съотношението на своите снимки и ако те не са чисто 2х3 да ми покаже схема как да станат без да се режат или без на хартията да има полета. Ще го черпя до живот каквото каже.
Една снимка може да бъде изкарана на 9х13, 10х5, 20х30, 30х40 60х90 и много други вариации в съотношение и размер. Как мислите дали всичките посочени от мен съотношения и другите възможни, отговарят на един и същи стандарт? Има възможност за печат не по стандарт, за поръчка на рамка не по стандарт и т.н. Ако ще си държите снимката в ръка, какво значение има дали е с полета или не. Да не ви запълва случайно екрана на монитора от край до край?
Публикацията е редактирана (26-05-16 22:54)
|
|