Автор: BotsRevenge
Дата: 06-05-16 02:37
Най-добре е да хванеш в ръце панасоник и олимпус и да ги усетиш. Има осезаеми разлики в потребителското усещане между двете марки.
Разликите в менютата, бързината на автофокуса, използваемостта на тъч функцията на екрана, показването на нивелира като графично решение, опресняването на екрана, качеството на видеото... много са фините детайли, които ги отличават и е добре сам да ги усетиш.
Аз, снимайки сватби с m43, бях взел две E-M1-ци и в момента, в който закачих полу-неизползваемите ми 45мм ф1.8, 75мм ф1.8 и тестовия 42.5мм ф1.2 на панасоник тяло, останах изумен от разликата в скоростта на фокуса. Просто беше обидно и нечестно голяма. С M5-II и Pen-F са оправили автофокуса, ала GX-8 също е по-бърз спрямо мачкащия олимпуси GX-7.
5-осната стабилизация е супер яката и просто е мед за окото. Помисли кое ти е по-важно спрямо това, което снимаш. На мен приоритет ми беше скоростта на автофокуса и жертвах стабилизацията с далеч по-слабо ефективната 2-осна на GX-7.
ПС
Иначе ъпгрейдът към новия сензор ще те замае направо. Аз имах Е-P2 и знам за какъв шум, липса на динамичен обхват и бавен автофокус говориш. След E-P2-ката взех Е-PM2, който е с 16пм сензора и при първото натискане на спусъка ахнах. Мой колега, сватбен фотограф, който също имаше стар пен с 12мп сензора, беше много скептичен, че с новите модели може да се снима адекватно на сватба в тежките условия, но като пипна E-PM2-ката и той също възкликна,че това вече може да се държи адекватно.
Публикацията е редактирана (06-05-16 02:39)
|
|