Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за тяло на м43
Автор: 1swamp2frogs   
Дата:   05-05-16 11:36

Здравейте форумци, искам да ви попитам има ли реално смисъл към този момент да сменя E-PL3 с EM10 mark II например или G7 на Панасоник? Колко осезаема ще е разликата между EM10 II/G7 с PEN F/GX8? Неудобство/проблем е неизползваемото исо над 640 на E-PL3-ката. Отделно ако искам експозиция над 3-4 секунди се появява отвратителен шум и горещи пиксели навсякъде и снимане на нощни пеизажи със звездички ми е невъзможно (това с обективче 14/2.5). А и при някои макро снимки не ми стига скорост поради по-ниското исо. [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за тяло на м43
Автор: serjy   
Дата:   05-05-16 12:32

E-PL3 е със стария 12мп. сензор, новия е доста по-добре, според мен ще ти хареса и ще си заслужава, но си вземи олимпус заради стабилизацията, поне за мен е важна.

Автор: gogo359   
Дата:   05-05-16 13:31

Определено каквото и да вземеш ще усетиш осезаема разлика с тялото, което ползваш в момента. И панасоника и олимпуса са достатъчно добри, въпрос по - скоро на субективна преценка и предпочитания. Ако размера не е водещ избери от първите - по - удобни са за работа. Ако ще се ползва и за видео, определено панасоника ще е по - удачния избор.

Автор: crocodile   
Дата:   05-05-16 22:00

Кажи какви обективи ползваш, ако си само с 14-42 и/или 40-150 то осезаема разлика няма да има ако смениш тялото. По добре си вземи някой твърд , примерно 45/1.8 и тогава и PL3 ще ти хареса.

Автор: mmjm   
Дата:   05-05-16 22:16

1) Усеща се разлика, дори с 14-42, (който никак не е лош обектив)
2) Не четеш „това с обективче 14/2.5“

Вече и на конкретния въпрос, аз бих взел EM10 mark II, може би най-доброто съотношение цена-качество в този клас.

Автор: 1swamp2frogs   
Дата:   05-05-16 22:32

Благодаря за мненията! Имам китака 14-42, Панасоник 14 мм/2.5 и Олимпус 60 мм/2.8. Като оптични качества китака си ми харесва, само дето е тъмен, а за 12-24 2.8 не ми се дават кинти, предпочитам да взема първо по-хубаво тяло. За 14/2.5 съм със смесени чувства, струва ми се, че китака е по-добър. 45 мм/1.8 не знам дали ще му намеря приложение - евентуално нещо по-улицата, но ще ми е дълъг, портрети рядко снимам. Мисля си за 17 мм/1.8.
Утре ще тествам на един приятел в "полеви" условия OM-D Е-М1 да видя как ще ми се стори и ще сравня качеството, ако ми харесва достатъчно много мисля да взема ЕМ10 марк 2. [beer]

Автор: mmjm   
Дата:   05-05-16 22:54

Виж и E-PL7, при него имаш новия сензор, повече фокусни точки и тяло близко до това с което си свикнал. Ако има къде да пробваш телата за които пишеш, ще добиеш най-добра представа, аз и Серджи сме пристрастни към олимпус, ако имаш възможност да пробваш панасониците, може и някой от тях да те грабне, като възможности са много близки избери нещо удобно за теб.

Автор: RobertDeMiro   
Дата:   05-05-16 23:02

Аз още си цъкам с Пенчо 1 и 17-та :). Не знам кога ще го сменя,но смятам да почакам още малко.

Автор: BotsRevenge   
Дата:   06-05-16 02:37

Най-добре е да хванеш в ръце панасоник и олимпус и да ги усетиш. Има осезаеми разлики в потребителското усещане между двете марки.

Разликите в менютата, бързината на автофокуса, използваемостта на тъч функцията на екрана, показването на нивелира като графично решение, опресняването на екрана, качеството на видеото... много са фините детайли, които ги отличават и е добре сам да ги усетиш.

Аз, снимайки сватби с m43, бях взел две E-M1-ци и в момента, в който закачих полу-неизползваемите ми 45мм ф1.8, 75мм ф1.8 и тестовия 42.5мм ф1.2 на панасоник тяло, останах изумен от разликата в скоростта на фокуса. Просто беше обидно и нечестно голяма. С M5-II и Pen-F са оправили автофокуса, ала GX-8 също е по-бърз спрямо мачкащия олимпуси GX-7.

5-осната стабилизация е супер яката и просто е мед за окото. Помисли кое ти е по-важно спрямо това, което снимаш. На мен приоритет ми беше скоростта на автофокуса и жертвах стабилизацията с далеч по-слабо ефективната 2-осна на GX-7.

ПС
Иначе ъпгрейдът към новия сензор ще те замае направо. Аз имах Е-P2 и знам за какъв шум, липса на динамичен обхват и бавен автофокус говориш. След E-P2-ката взех Е-PM2, който е с 16пм сензора и при първото натискане на спусъка ахнах. Мой колега, сватбен фотограф, който също имаше стар пен с 12мп сензора, беше много скептичен, че с новите модели може да се снима адекватно на сватба в тежките условия, но като пипна E-PM2-ката и той също възкликна,че това вече може да се държи адекватно.

Публикацията е редактирана (06-05-16 02:39)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »