Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 550d - мнения?
Автор: cvetanov95   
Дата:   14-03-16 01:07

Изгледах почти всички видеа в ютюб, в които го рекламират. Сравнява т го с 5д фф. За видео казват, че е повече от добър. За снимки вече не знам. Обаче водях и много сватби снимани с него
Вие имахте ли допир до него и как ви се струва? Благодаря !

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 550d - мнения?
Автор: colorphoto   
Дата:   14-03-16 02:57

Не е за хвалене.

Нищо общо с ФФ-5 Д,освен надписа.

В този клас по-добре еквивалентния му Никон.

Публикацията е редактирана (14-03-16 03:01)

Автор: quazimodo   
Дата:   14-03-16 08:39

Ako непременно държиш да е Канон, то по-добре разгледай 600Д.

Автор: Riel   
Дата:   14-03-16 11:50

Купих си го през май 2010г, около 1месец след като се появи на пазара. Това е първият ми DSLR. Сега е на около 70хил. кадъра (ако не инсталираш МЛ не може да се провери точният брой сработвания на затвора). Използвал съм го във всякакви условия - студ, жега, пясък, вятър, дъжд (и комбинации на горните). За моето ниво и нужди мога да кажа, че нямам оплаквания и бих го препоръчал. Преди 3-4 месеца започна да му се отлепя гумата, но това при положение че през всички тези години съм го ползвал без ремък, само на ръка със слинг-чанта. Все пак вече моделът е на 6години - имай го в предвид.

Автор: lamerko   
Дата:   14-03-16 14:41

Мисля, че oт 650Д нагоре започнаха моделите с DualPixel технологията - с други думи 650Д или нагоре :)

Автор: Батко   
Дата:   14-03-16 14:58

Моя 550D го купих на 19.03.2010, след като продадох 500D, защото поддържаше запис на FullHD видео 25/30 fps. Мисля, че резолюцията му беше с 3mp повече от 500D, но мен ме интересуваше видеото.
Освен видеото обаче ме интересуваше и автофокуса, а този на 550D беше много зле на следните обективи: 17-55@2.8IS, 35L@1.4. Нямаше никакви варианти да се оправи проблема. Минах през драмите на оня сервиз с прашасалите перални, дадоха ми след 1 месец задържане чисто нов апарат, който пак беше зле с фокуса и го разкарах и си взех 7D и мирясах за известно време.

В момента съм със Sony и нямам никакви оплаквания с фокуса. Бях Canon-ски фен, но след 500D, 550D, 7D и накрая 5DmkII накрая ме отказаха самите те - Canon.
Защо не си вземеш една а6000 или едно фуджи X-E1 ?

Автор: goldfrapp   
Дата:   14-03-16 15:40

Баш тази сватба не знам дали е показателна, но от този клип можеш да видиш, че 550д-то си е супер за видео. И че много зависи от постпродукцията :)

И подпкрепям предишото мнение за Сони с две ръце.

Публикацията е редактирана (14-03-16 15:41)

Автор: Evolve   
Дата:   14-03-16 16:15

малко извън темата.
Защо правят доста от новите фотоапарати с въртящи се екрани?
Много кофти екстра... [smilie2] [smilie23]

Автор: Kateri4oka   
Дата:   14-03-16 16:28

Evolve.. аз примерно снимам с 7d mk2.. който се води що годе по-висок клас... макар и кропка.. и нямам въртящ екран.. и затова в някои позиции ми се налага да мъкна екран.. който е допълнително тегло, батерии кабели и хамалогии. Ако не ти се ползва въртящ екран просто си го дръж винаги в 1 позиция...

550d нямам наблюдения, но имам един стар 600d. Камерката е прилична .. бюджетно решение. Не я препоръчвам обаче на iso над 1600..... много зле се справя с шума.

Edit: в зависимост от нуждите има и доста добри турбо сапунерки вече.....

Публикацията е редактирана (14-03-16 16:30)

Автор: Батко   
Дата:   14-03-16 16:30

Вече са отговорили, но да напиша и аз:

Evolve, на теб защо ти пречи тази екстра ?
Представи си, че искаш да снимаш отражението на обект в локва, обаче не ти се ляга в локвата. Какво правиш ?
А ако снимаш видео или снимки на статив, държейки го с ръце максимално нагоре как ще гледаш ?
А ако пред Айфеловата кула в Париж решиш, че искаш да си направиш селфи, как ще го направиш ?
Екстрата с въртящия дисплей не е просто глезотия, тя е необходимост в някои ситуации и тези, които я нямат, или не снимат или снимат по друг начин.

Автор: georgioiv   
Дата:   14-03-16 16:45

на който му пречи въртящия дисплей, може да го залепи с моментно лепило... Първо с шкурката да хване и после половин тубичка локтайт... и няма проблеми... Виж, ако искаш да махнеш и тъчскрийна ще трябва се пообели....

Автор: PR0davaiko   
Дата:   14-03-16 17:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: fototo   
Дата:   15-03-16 11:45

Аз имах 550D и бях много доволен за снимки и видео
Вижте имам снимки в профила с него. Разпечатвал съм снимки
1200мм на 3000мм без притеснение
Снимал съм и много тържества на видео
За мен се справя много добре за класа си
Батко при мен с 17-55/2.8 работеше без проблем
снимал съм и с 70-200/4 бетон
[shtrak]

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   15-03-16 19:01

Снимката на червенушката в профила ми е с 550д :) Служебен го ползвам и до днес. Доволен съм до А4 размер.

Автор: NAKATA211   
Дата:   15-03-16 19:30

Аз съм също много доволен, ползвам го повече от 4-ри години и не съм срещал проблеми..[cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »