Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой снима ли с NIKKOR 50mm f/1.2
Автор: hose   
Дата:   08-12-15 00:20

да сподели мнения [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Някой снима ли с NIKKOR 50mm f/1.2
Автор: uri64   
Дата:   08-12-15 00:54

имах го много за кратко, не съм му правил обстойни тестове, но нещо не ми хареса особено широко отворен....така или иначе дойде при мен в резултат на бартер и така си и замина като бартер заедно с един чудесен ФМ2Н в един коварен магазин във Виена ....още ми е мъчно за ФМ2Н-ката....но пък съм чувал Калин Руйчев да казва добра дума за този обектив....

Имам сканирана една тестово изснимана лента с обектива - един и същ предмет с различни бленди и с малко преекспониране и малко недоекспониране....мога да опитам да изровя скановете....

Публикацията е редактирана (08-12-15 00:58)

Автор: Simbon4o   
Дата:   08-12-15 06:32

И на мен не ми е точно по вкуса бокето. Иначе типичен скъп AIS обектив - добра сглобка, тежи в ръката, много приятен фокус ринг с голям ход, 9 ламела бленда(в последната версия), от 1.8 - вече хубаво боке при всякакви условия... На 1.2 ми идва твърде нервно бокето и отвлича вниманието от обекта на фокус, което прави снимките често без търсения от подобен обектив ефект на изкачане на обекта от дефокуса(попъп ефект).

Автор: koev   
Дата:   08-12-15 07:27

[smile]

Публикацията е редактирана (25-04-18 05:52)

Автор: hrup   
Дата:   08-12-15 08:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-12-15 11:43

мерси [smilie24]

uri64 - защо ходиш в коварни магазини по европата… при тез мръсни капиталисти [smilie5]
надявам се че бартера си е заслужавал [smilie25]
ако изровиш скановете бих се радвал да ги видя

аз отдавна го заглеждам тоз обектив… единственото което ме спира е че няма да имам мерене с него, както и цената разбира се, но сега пак го загледах и се чудя каква ли ще е разликата са 50 1.8 D който имам и който според мен е супер

Автор: koev   
Дата:   08-12-15 16:30

Няма никакъв проблем с меренето на 50 1.2 даже в екзифа си пише блендата на която е снимано. Не знам какво се очаква от обектива, лично аз доста четох за него и гледах снимки преди да го купя. Чудех се дали да си го купя още като беше под 1000лв, но от много чудене го взех за 1200 [smile]
Очакванията за обектива ми бяха надминати - остър на 1.2, а от бленда 2 нагоре е по-добре от 50 1.8Г (имам го и него). Вярно, бокето е леко нервно ако има източник на светлина отзад, но мен си ме кефи. За мазно боке си имам юпитер 9 и таир 11. Като голям плюс, неочакван за мен - прави страхотни сънстарс още от бленда 2.8.
Като пари не е евтин, но канонската версия е още по-скъпа. Може би ако изкарвах пари със снимане щях да продам никора 50 1.8Г и да си взема една сигма 50 Арт за парите платени от мен, но аз си снимам за кеф и това предопредели моя избор.

Дата:   08-12-15 17:08

koev - зависи от тялото

наддали някой изкарва пари с него [smilie5] наистина изглежда много добър

Дата:   09-12-15 12:53

https://www.youtube.com/watch?v=50yJ9wL4H3Y

Автор: batsali   
Дата:   09-12-15 13:43

Базара не спи...

Дата:   09-12-15 13:53

лошо няма [smilie24]

само че всеки пък като видя толкова изстрадал обектив ме боли сърцето…

Дата:   11-12-15 18:23

https://blogbokeh.files.wordpress.com/2010/04/pdfen.pdf

Дата:   14-02-16 23:22

малко пробни кадри - https://drive.google.com/folderview?id=0B3akmexHeHI_SkhaYjRheVlFWnM&usp=sharing

май има малко бек фокус на това д90, но не съм сигурен, защото снимах от ръка

драстично се променя цветността и контраста от 1.2 нагоре - никога до сега не бях виждал такава драстична промяна при обектив
при 1.2-2 е топло и меко, на 5.6 е супер плътно и контрастно, не ми е напълно ясно защо става така

интересно ми е да видя първите лентови кадри скоро, но при всички случаи съм влюбен вече в този обектив…

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »