Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Резервна батерия в самолет
Автор: idivanov   
Дата:   12-06-16 20:32

Здравейте!
Предстои ми пътуване със самолет до GB.
Въпросът ми е къде да сложа резервната батерия на фотоапарата - с мен в ръчния багаж, или в куфара за чекиране?[shtrak]
 Re: Резервна батерия в самолет
Автор: kvakioh   
Дата:   12-06-16 20:39

Само в ръчния багаж. От 1.04.2016 забранено в основния чекиран куфар в багажното за литиево-йонни и други батерии. В ръчния може колкото човек поиска, ако има ограничения ще са за големи количества.
Автор: gbdesign   
Дата:   12-06-16 21:19

В ръчният си я носи. В чекираният, по принцип не трябва да се носи електроника и батерии. На Хитроу, проверките не са кой знае колко обстойни.
Дата:   12-06-16 21:43

На все повече летища карат да се извади всичко като техника. Преди 2 седмици ме караха точно на английско летище да изкарам всички тела и обективи, батерии, таблет, външна батерия и др. и минаха 2 пъти на скенера, защото им странно се виждала кутията с филтрите...Питат сериозно накъде се пътува, дали сам човек си е подредил багажа, дали някой нещо е дал, какво точно има в ръчния багаж. Пътувам доста редовно из Европа, само на Бг летищата не питат много, но карат редовно да се събуват обувките.
При атентатие в Брюксел точно до Лондон един самолет 3 пъти го провериха- полиция, служби и др.
Автор: PhotoBo   
Дата:   12-06-16 22:34

Момчета, осъзнайте се! Човека ще лети до Англия, а не от там, какъв Хитроу, какви проверки [smile]
Ще му проверяват багажа и ще минава през скенера в БГ (най-вероятно), където всичко е под конец и се спазват всички европейски закони и разпоредби [cool]
Дата:   12-06-16 22:39

После все ще се върне отнякъде. Хората са стриктни все повече по чуждите летища.
Автор: PhotoBo   
Дата:   12-06-16 22:48

Хехехе я се върнал, я не... С ферибота :)
Иначе да, в ръчния нося и 4те батерии, че и АА презареждащите [beer]
Автор: lamerko   
Дата:   13-06-16 00:31

Преди месец до хийтроу и обратно (две седмици отстояване) - в ръчния багаж имах 4 алкални АА-та, МОЩЕН таблет със заредена батерия, Фуджи Х-Т10 с 3 заредени батерии и т.н. В София нямах никакъв проблем, но на връщане в Хийтроу ми правиха 3-на проверка на ръчния багаж, извадиха всичко, скенера така и продължи да си писука... 20 мин ръчно минаваха с помпа за проверка на наркотици всичко... накрая ме пуснаха без да ми кажат нищо, но се препотих няколко пъти, а и полета ми вече беше обявен :)
Автор: gbdesign   
Дата:   13-06-16 01:11

На всяко летище са различни проверките и мерките за сигурност. Вчера в Амстердам, правеха най-щателните проверки, които съм виждал. Хич и не ми обърнаха внимание на фотоапарат, светкавица, обективи, лаптоп, флашки, зарядни и т.н. но много, ама много внимателно ми провериха чадъра. На други пътници също оглеждаха най-вече чадърите. На човека пред мен, всяка дрешка я провериха с някакво устройство. Преди няколко дни във Валенсия, жената дето "гледаше" скенера, се беше обърнала и си говореше с колежка, до като ми минаха нещата. Нашите олигофрени тук, веднъж ме караха да вадя всичко от раницата. Някъде по средата, се отказаха... От няколко дни тече поредната безумна акция около нашето летище и пълно с жандармерия. На входовете избирателно прекарват през скенери багажа на хората. Смешно ми стана, като някаква дебела, чаршафосана от главата до петите, с два огромни куфара, се направиха че не я виждат, а дърпат обикновени, наши хорица, с нищо не всяващ съмнения вид. По американските летища, задължително карат да включиш, всяко едно електронно устройство и ако не сработи, обикновено следва "разглобяването" му. Винаги тръгвайте със заредени батерии на лаптоп, светкавица, фотоапарат, телефон и т.н. Само така можете да сте сигурни, че няма да Ви счупят някое устройство.
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   13-06-16 02:02

Никога на американско летище не са ме карали да включвам някакво електронно устройство.От 10 год. насам летя по веднъж в годината дотам. Понякога и по два пъти.
Още преди да си кацнал там, те знаят какъв си и що си, проучили са те в посолството,като си кандидатствал за виза. Шляп палеца на дивайса за отпечатъци на емигрейшън деска и всичко си излиза за теб. [smilie3]
Батерии съм държал и в ръчния и каргото, никакви проблеми, никой не ме е питал.Само веднъж ми бяха отваряли багажа, защото носих 4 литра домашна ракия в две бутилки от кока кола (специална поръчка [smilie18] ). Имаше стикер, че багажът е проверяван, но нищо не беше взето, ракията си беше там.
Автор: burningice   
Дата:   13-06-16 09:40

От както падна самолет заради литиеви батерии, не дават да се пренасят в чекирания багаж.
Автор: idivanov   
Дата:   13-06-16 09:54

Благодаря на всички за полезните съвети.[beer]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.