Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Къде намирате модели за ТФП?
Автор: illuminations   
Дата:   18-01-16 21:10

Къде намирате нови лица за снимане на некомерсиални снимки, за ТФП?

Погледнах няколко сайта уж с модели за БГ, но изглежда не са активни. Дори на ММ няма почти активни.
Някой фотографски форум, който да е подходящ?
(тук като гледам сме предимно хората седящи зад апарата)
 Re: Къде намирате модели за ТФП?
Автор: Lycan   
Дата:   18-01-16 21:18

във фейса тфп групи да искаш
Дата:   18-01-16 21:32

HTML написа:

> във фейса тфп групи да искаш

коя например? ползвал ли си някоя?
Автор: iliyanb   
Дата:   18-01-16 21:34

[smilie18]

Илюминейшънс, за кво са ти модели? Ти нали си майстор на фотошопа, обработките на лица и т.н. Снимаш си нещо, после си го дорисуваш и те ти ТФП модел. Гледаш Нютон, вдхновяваш се и си ти[smilie5]

Публикацията е редактирана (18-01-16 21:37)
Автор: sandesko   
Дата:   18-01-16 21:41

Приятелки във фейсбук
Дата:   18-01-16 21:55

@illuminations

Не съм ползвал. Има една буквално така се казва, виждал съм и други, но не е задължително да е група.. това имах предвид
Дата:   18-01-16 21:57

iliyanb написа:

> [smilie18]
>
> Илюминейшънс, за кво са ти модели?
> Ти нали си майстор на фотошопа,
> обработките на лица и т.н. Снимаш
> си нещо, после си го дорисуваш и те
> ти ТФП модел. Гледаш Нютон,
> вдхновяваш се и си ти[smilie5]
>

>
> Публикацията е редактирана (18-01-16
> 21:37)
[smilie8]
не ми е ясно какви комплекси точно избиваш тук, но не мисля, че и някой го интересува.

sandesko, малко ми е трудно да намеря нови лица там :)

HTML , видях я тази група, но е от 500 човека, и май не е активна
само от страница илизат съобщения, другите остават в 5та глуха и май никой не ги чете (ако съм попаднал на нащата група)

Публикацията е редактирана (18-01-16 22:14)
Автор: iliyanb   
Дата:   18-01-16 21:59

Комплекси имат само тези, които учат на фотография чрез чужди снимки, без личен пример.

Дай да видим старите лица[smile] , демек изчерпаните модели и моделки

Публикацията е редактирана (18-01-16 22:01)
Дата:   18-01-16 22:12

iliyanb написа:

> Комплекси имат само тези, които
> учат на фотография чрез чужди
> снимки, без личен пример.
>
> Дай да видим старите лица[smile] ,
> демек изчерпаните модели и
> моделки
>

>
> Публикацията е редактирана (18-01-16
> 22:01)

не знам защо си решил, че някой ще ти падне на нивото.
:)
[beer]
Автор: shagy   
Дата:   18-01-16 22:20

Да не би Клаудия да е спряла да пуска, та търсите модели?
Купи си в. Телеграф в края на месеца и можеш да попаднеш на нещо, което да те устройва. Иначе наистина остава и варианта във фб.
Дата:   18-01-16 22:26

shagy написа:

> Да не би Клаудия да е спряла да
> пуска, та търсите модели?
> Купи си в. Телеграф в края на
> месеца и можеш да попаднеш на нещо,
> което да те устройва. Иначе
> наистина остава и варианта във фб.

коя е "Клаудия"?

малко се съмнявам, че вестник ще ми свърши работа.

Публикацията е редактирана (19-01-16 02:29)
Автор: Binjo_o   
Дата:   19-01-16 08:48

Да, има някаква истина в това с Телеграф. На скоро попаднах на една информация от която останах втрещен. Великите фотографи у нас (може да ги намери всеки през Гугъл ) публикуват чалга снимки с заголени гърди и бедра именно на последна страница на този вестник. И нещо повече големи циции били, за 50 лв дори влачели моделките със седмици за една такава снимка.
Всеки може какъвто иска извод да си прави.
Моаят е че тукашните страшни моделки от онези два сайта, моделбг и топмоделбг, са супер отзивчиви със подбни "велични" за жълти стотинки, а после не се свенят да плюят, че ги лъжат и мотаят същите величини. В същото време се правят на недостъпни за обикновенните любители и дори не си правят труда да отказват. Скоро направих няколко пита за контакт и бях меко казано учуден. От две запитвания на едното след 3 семици не получих никакъв отговор, а на другото - цитирам буквално "kakwa ideq imate za tezi snimki " Мила селска картинка.

Тоя Илиян по държанието му подозирам че е някоя от региналните "величини" със собствено "изкуство" и вероятно от мъжете на които жените не отказват нищо [smilie3]
Така че вторият ми извод е, че трява да си мачо и от типа мъже или жена на които хората им омекват краката, все едно за какво им говориш и колко багаж носиш за да си намираш модели. [smile]
Дата:   19-01-16 11:33

Binjo_o, с други думи изглежда, че най-голям шанс да намеря модел за снимки ще е в Елмаз :)

интересно е, че изглежда голяма част решиха, че трябва да са "голи снимките" на млади момичета/жени.

всъщност ми попадна един стар обктив Хелиос 44мм и един Jena 135мм, които са за портретна фотография, и исках да ги изпробвам по предназначение, а в София не познавам много хора, и познатите вече съм ги снимал доста.
вече видях, че за видео тези обективи без сериозна стабилизация - не стават.
(трика с летящия монопод за стабилизиране не е достатъчен)

що се отнася до огорчените от мен "фотографи с притенции", трябва да подчертая, че мнение за нечие "изкуство" изказвам винаги само след като дадения фотограф го е поискал, и едва ли съм му спестил нещо след като е поискал критика.
но да прзиная в дадения случай не си го спомням изобщо кой е илиян.
Автор: burningice   
Дата:   19-01-16 11:50

Сори за отклонението, но понеже това е фотографски сайт, бихте ли споделили ТФП актови снимки.
Дата:   19-01-16 12:09

burningice написа:

> Сори за отклонението, но понеже
> това е фотографски сайт, бихте ли
> споделили ТФП актови снимки.

останах с впечатлението, че моделите на aвтор: sandesko не са платени, а някои от неговите снимки са от този жанр (и бих казал, че има доста добри кадри)
[beer]

Публикацията е редактирана (19-01-16 12:10)
Автор: shagy   
Дата:   19-01-16 12:23

illuminations, потърси във фейсбук Claudia Karadjova, със сигурност ще имаш общи приятели с нея. Нея я мъкнат по всички сватбени, портретни, еротични и каквито и да било лоркшопове, отделно поне веднъж месечно е на втора страница в телеграф. Ако не е вдигнала много самочувствието, смятам че ще ти свърши работа. Ако не се споразумеете, със сигурност ще откриеш други "модели", които са в листата ѝ с приятели. Отделно можеш да потърсиш и Miroslav Belev във фейсбук, той намира разкрепостени модели, които се опитва да снима в стил Mavrin. Можеш да се обърнеш и към Калин Костов - Kalynsky - той също може да те насочи към модели.
Ако толкова закъсаш, потърси и Енчо Найденов - Той ако не познава модели, няма кой друг [smilie5]
Иначе ако имаш сериозен бюджет и можеш да си позволиш скъпи моделки, Ивайло Станев е твоята връзка [beer]
PS - пропуснах може би по известната и от Клаудия, една от най сниманите в този форум - Мария Груева.

Публикацията е редактирана (19-01-16 12:31)
Дата:   19-01-16 13:05

shagy написа:

> illuminations, потърси във фейсбук Claudia
> Karadjova, със сигурност ще имаш общи
> приятели с нея.

Claudia Karadjova - сега погледнах, нямам общи познати с нея.

> Отделно
> можеш да потърсиш и Miroslav Belev във
> фейсбук, той намира разкрепостени
> модели, които се опитва да снима в
> стил Mavrin.
> Можеш да се обърнеш и към
> Калин Костов - Kalynsky - той също може
> да те насочи към модели.
> Ако толкова закъсаш, потърси и
> Енчо Найденов - Той ако не познава
> модели, няма кой друг [smilie5]
> Иначе ако имаш сериозен бюджет и
> можеш да си позволиш скъпи
> моделки, Ивайло Станев е твоята
> връзка [beer]
> PS - пропуснах може би по известната
> и от Клаудия, една от най сниманите
> в този форум - Мария Груева.

интересна информация,мерси :)
но изглежда няма място / форум за модели тук,
и за ТФП явно само с познати стават връзките
(или през други фотографи)

[beer]

PS - ако ми трябваше за работа модел,
щях да се обърна към ИветFashion,
но за мен фотографията е хоби. ;)

Публикацията е редактирана (19-01-16 13:07)
Автор: Binjo_o   
Дата:   19-01-16 13:54

Автор: illuminations
Дата: 19-01-16 13:05
ако ми трябваше за работа модел,
щях да се обърна към ИветFashion,
но за мен фотографията е хоби. ;)

Ей за това ставаше въпрос, разни готини момета се пишат модели и припечелват сякаш са професионалиски. Когато ги "пипнеш" за фотосесия(не актова), се оказва че самочуствието изискванията и хонорарите са им до небето високи а и са непрекъснато заети макр да не личи от изявите им. Като погледнеш пък за колко работят със агенциите или великите божества на местната фотография и разбираш, че някой се опитва да те направи на глупак със х3 искане за хонорар. Какво да се прави освен да залага човек на совбсвеното си влияние или на какво беше там, Елмаз [smile]

Публикацията е редактирана (19-01-16 13:54)
Автор: ecobo   
Дата:   19-01-16 16:00

Аз не разбрах: за снимки ли търсите модели или и за други работи? Щото, ако е за снимки само, не знам какви са тия трудности по намирането им. Обикновено даже е обратно - момичетата търсят някой да ги снима, за без пари, разбира се. А по-нормално от това вече наложил се модел да иска хонорар аз не виждам. Нали не мислите, че има хора, па дори и от женски пол, дето живеят само от слънчевата енергия?!?!
Дата:   19-01-16 16:36

Генчо Петков раздуваше един виц

- Пено, мини довечера да те снимам ма!
- Па я не съм модел бе Вуте.
- Е па и язе не съм фотограф!
Автор: EvaJor   
Дата:   19-01-16 16:38

Т.е., Binjo_o, съответното готино момиче само като чуе твоя повик или име, трябва да падне по гръб и да замаха въодушевено с крачка от радост, че си й предложил да я "пипнеш" за фотосесия. Като при това, използвайки сайт за запознанства, чийто цели са различни от това да си търсиш безплатни фотомодели, си решил да минеш съвсем метър.

[smilie23]
[smilie23]

И после, онези в Кьолн как били правили.... И тука си ги имаме горе -долу същите или поне с подобно сексистко мислене. И с речник като този: "момета", "професионалиски" се чудя коя ще е тази, която ще ти се върже да позира, ....за да се учиш да снимаш.
Дата:   19-01-16 16:44

ecobo написа:

> Аз не разбрах: за снимки ли търсите
> модели или и за други работи? Щото,
> ако е за снимки само, не знам какви
> са тия трудности по намирането им.
> Обикновено даже е обратно -
> момичетата търсят някой да ги
> снима, за без пари, разбира се. А
> по-нормално от това вече наложил
> се модел да иска хонорар аз не
> виждам. Нали не мислите, че има
> хора, па дори и от женски пол, дето
> живеят само от слънчевата
> енергия?!?!

въпросът ми в темата е ясен - за снимки ТФП.
итнерпретациите по тангентата вече не мога да ги коментирам.

би ли разяснил - къде търсят момичетата някой да ги снима? :)
казваш че теб те те търсят. и къде те намират да се свържат с теб?
(фейсбук, някой форум, фото студио ако имаш, или са познати на познати)

пс - аз по принцип говорих за модели, не специално за момичета

Публикацията е редактирана (19-01-16 17:00)
Дата:   19-01-16 16:53

Кому е нужно такова малоумно цитиране на цели постове отпреди минути?
Автор: pepi34   
Дата:   19-01-16 17:04

От всички глупости дето прочетох в тая дискусия само Екобо е написал нещо по темата :)

shagy - всички изброени от теб момичета са платени,посочените от теб фотографи също ще го потвърдят, а Клаудия е най-платената от всички.Готините мацки отдавна не дават нищо безплатно, даже и не говорят с теб безплатно, освен ако не си супер мачо (но след разговора ако се пробваш безплатно пак си чао) А това че някоя я "мъкнат" както се изрази не означава, че е безплатна, означава че е доста търсена и си върши добре работата. Питаш дали е спряла да пуска? Точно заради фотографи с такова мислене, сериозните момичета вече не искат да се снимат нито голи, нито облечени. Аз съм един от тия дето присъства на повечето по-големи събития от гореизброените и честно да си кажа, не съм чул модел да пуска, а ти ако си опитал лично, по добре сподели някое и друго име, ще има доста колеги, които ще те почерпят, аз също :)
Относно Клаудия - не се снима отдавна за Телеграф и не се снима отдавна и гола, точно заради това, че повечето не искат да я снимат, а се пробват за други неща. Сменила си е телефона и фейсбука, отговаря само на сериозни ангажименти от хора с препоръки (тоест Ти трябва да си препоръчан от някого)

И най-накрая баш по темата - момичета за безплатни снимки, тоест ТФП има колкото си искаш. Просто трябва да са ти познати или на твои познати приятелките. Иначе не се връзват, щото това е най-експлоатирания номер за свалка и вече много се изтърка :)
Автор: eewf   
Дата:   19-01-16 17:13

В Телеграф им сменят имената и градовете на повечето. Може би момичетата го искат... Най-вероятно да предотвратят тормоз от навлеци за в бъдеще [smilie5] [smilie5] [smilie5]
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.