Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Странен звук на затвора/огледалото при D800
Автор: corsuse   
Дата:   29-11-15 20:00

Привет!

От скоро забелязах промяна в звука при движението на огледалото на D800. Освен вдигането и свалянето на затвора се чува и странен, сякаш метален звук, който е като вторичен (като вибрация на метална пластина или нещо подобно). Пробвах да снимам в режим Quiet mode - при него и при вдигането, и при свалянето на огледалото се чува този звук. За това си мисля, че проблемът не е в затвора тъй като той вече е затворен преди спускането на огледалото, в този режим. Промяната сякаш се появи след като пробвах преправен Helios 77m-4, но при безкрайност с него не ударих огледалото и няма някакви следи от допир или одраскване по него. За момента тялото работи безупречно, но ми е интересно каква може да е причината за този звук. Вероятно е звукът да е бил така още от начало, но сега да съм го забелязал.

Благодаря предварително за мненията Ви!

Отговори на това съобщение
 Re: Странен звук на затвора/огледалото при D800
Автор: Pavlov   
Дата:   29-11-15 21:24

Предположение - броят на сработванията на затвора почва да си казва думата [smile] .

Автор: corsuse   
Дата:   29-11-15 21:31

Апаратът е едва на 39 000 кадъра, закупил съм го от друг човек - тогава беше на 18 000.

Автор: kollev3   
Дата:   29-11-15 21:39

моят е на 800 хил.и зсасега се държи...[shtrak]

Автор: uri64   
Дата:   30-11-15 00:29

аз бих го занесъл в сервиза на Никон

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »