Автор: geokar
Дата: 17-11-15 02:14
Разбира се, исках единствено да споделя моя опит в това отношение, още повече, че някога точно като Вас разсъждавах. После прочетох някъде, че стъклото взаимодейства с емулсията и може да я повреди, лично на мен ми е залепвал диапозитив за стъклото - много е неприятно. В момента работя изключително с CS рамки, те са тънки, не заемат много място и имат специална система на закачане, така че остават на магазина, дори ако го обърнем или разтръскаме. Когато бях на стъкла, много често те се разместваха в проектора, така че съм ги лепил с тиксо, което пък създава още по-големи проблеми. Явно, че са били от по-старата генерация. Имаше една система в ГДР само със стъкла (без рамки!), диапозитивът се слагаше в малка черна хартиена рамчица, от двете страни се притискаше от стъкла и се облепяше със специална черна лента от всички страни - май най-доволен бях от този вариант, обаче диапозитивите ставаха много дебели и тежки. Но, както казах - просто споделям опит, сигурно сте прав за избора си, още повече, че сте го изпробвал.☺
Публикацията е редактирана (17-11-15 02:37)
|
|