Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Матрица на Canon 5D
Автор: Styanstalev   
Дата:   02-11-15 16:39

Моля да ми каже някой какъв е проблемът с почистването на матрицата на Canon5D. Във Варна във фото фобо ми казаха, че не се наемат дами почистят матрицата, защото на един такъв при почистването филтъра преди матрицата се разпаднал. Вярно ли е, че това е слабост на тази камера?
Благодаря на всеки който ми пише! Емейл:stoyanstal@abv.bg

Отговори на това съобщение
 Re: Матрица на Canon 5D
Автор: borovinka   
Дата:   02-11-15 17:28

Да, с някои партиди 5D има такъв проблем. Не ми е известно да се разпада филтъра, но покритието му се отлепва твърде лесно.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   03-11-15 08:44

Колкото и да е противоречиво според някои, действай с духалката няколко пъти да паднат по-едрите боклучета и косми. Мръсните точици се виждат на бленди след 8 и ако снимаш портрети, сватби и др. подобни,където блендата рядко е повече от 5.6 няма да имаш проблеми. Ако се снимат пейзажи, особено такива с размазване на вода на много затворени бленди (11-16) ще се наложи ретуш, но става лесно и бързо, та за това не си заслужава риска да се чисти тази проблемна матрица. Щом Кайков ти е казал за опасността ,значи наистина е сложно. Успех!

Автор: fredito   
Дата:   03-11-15 09:22

Сам си я почистих,с духалкат падат по-едрите частци,но и повечето
си остават.Изисква много лека ръка,изключително е фина матрицата!
Артикулите за почистване не трябва да са от евтин вариант,
Четката 4лв, а препаратчето от 27лв.[shtrak]
И ако нямаш смелост, не-пипай!!!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »