Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем със Sigma 17-70 f/2.8-4 DC HSM
Автор: BlueScorpion   
Дата:   21-10-15 12:12

Здравейте.
Ползвам въпросният обектив със Sony a57.
От известно време в обектива нещо тропа и цялата картинка се мести при това. Подскача нагоре/надолу. Случва се и при фокусиране и при зумиране. Изобщо щом нещо вътре работи, се случва това местене. Прави го и при ръчен фокус и при изключена стабилизация на обектива.
При снимане на снимки не е такъв голям проблем, но при видео се вижда как цялата картинка подскача и видеото е неизползваемо.

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? На какво може да се дължи? Евентуално колко би струвал ремонта?

Благодаря предварително.

http://media.the-digital-picture.com/Images/Review/Sigma-17-70mm-f-2.8-4-DC-Macro-OS-Lens.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем със Sigma 17-70 f/2.8-4 DC HSM
Автор: ZENON   
Дата:   21-10-15 14:10

Ако е модела със стабилизация - заминал е блока на стабилизацията. Ремонта беше към 260 май.
Светльо Драгиев - 0888307515.
Успех!

Публикацията е редактирана (21-10-15 14:14)

Автор: lamerko   
Дата:   21-10-15 16:50

И аз се замислих първо за стабилизацията (звучи най-правдоподобно), ама после видях че е за Сони, а те до колкото се сещам имаха стабилизирани тела...

Автор: Marten   
Дата:   21-10-15 17:10

Лесно може да се провери дали проблемът е от стабилизацията. Просто изключи стабилизацията и виж дали го има проблема. Ако го няма - от стабилизацията е. Ако го има - друго е.

P.S. И аз мисля, че е от стабилизацията.

Автор: PhotoBo   
Дата:   21-10-15 18:54

Ами той човека го е написал: ... и при изключена стабилизация на обектива.
Струва ми се, че без лекуване няма да му мине [smilie7]

Автор: tomz   
Дата:   21-10-15 19:04

За Сони тази Сигма я има в два варианта, сьс и без стабилизация. За жалост, ако този е сьс стабилизация(което е безмислено за Сони), най-вероятно тя е заминала. А мисля че имаше и още нещо, когато стабилизацията на обектива е включена, тази от тялото трябва да се изключи и обратното. Да не би да са включени и двете стабилизации и от там да идва проблема?

Публикацията е редактирана (21-10-15 19:09)

Автор: vladi97   
Дата:   21-10-15 21:01

Снимам с Canon 70D и същата Sigma. Този проблем е наличен и при мен но го прави само докато зумвам на около 30мм ми прескача. Не ми се отразява по никакъв начин на снимкити. След около 2 месеца стимане така вече не забелязвам проблема.

Дата:   21-10-15 21:33

Благодаря за отговорите.
Проблема го има във всички положения: включена/изключена стабилизация на тяло или обектив. Пробвал съм всички комбинации. Не е до настройка. Тропа си вътре някаква леща и това е.

Дата:   22-10-15 01:23

Не е леща. Модула на стабилизацията е. Имах същия пробем. Сменя се модула и се решава. Тъпото в цялата работа, че това стъкло за сони и пентакс е стабилизирано (по-стария модел). Новите не са, но им искат същите цени...

Автор: lamerko   
Дата:   22-10-15 01:31

Каква е идеята да се слага стабилизиран обектив на стабилизирано тяло? Дори не знаех, че има такава комбинация [smilie18]

Дата:   22-10-15 03:06

А не може ли този модул просто да се премахне и това е? Защо да се сменя с нов? Така и така не се ползва.

Дата:   22-10-15 10:53

Еми няма как да премахнеш модул, дето конструктивно си е там. Тва не е лего все пак.

Автор: kvakioh   
Дата:   22-10-15 11:34

Много е напред модула и ринга за стабилизацията в Сигмите по-старите, включително и HSM ринга. И става доста трудно, докато се отвори.
Според мен е сработваща стабилизация постоянно, и има някакъв електронен проблем, който кара стабилизацията да се "върти" постоянно.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »