Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 10-те най-добри стрийт фотографа
Автор: InnerSelf   
Дата:   18-10-15 10:57

Една статия за 10-те най-добри стрийт фотографа в света, в случай, че ви интересува. Според статията, класацията е направена на базата на опита и творческите способности на всеки от фотографите.

Enjoy :))))

http://www.topteny.com/top-10-best-street-photographers-in-the-world/
 Re: 10-те най-добри стрийт фотографа
Автор: shampoanta   
Дата:   18-10-15 11:26

наскоро гледах 10-те най-добри макрофотографи в света , там имаме и българин, даже е член на фотофорум , ама нещо не мога да намеря линка[smilie8]
Автор: steeens   
Дата:   18-10-15 12:17

http://www.topteny.com/top-10-best-macro-photographers-in-the-world/

Автор: M_D   
Дата:   18-10-15 13:09

Това ще да е най-смотаният топ 10, правен някога.
Автор: nyamago   
Дата:   18-10-15 13:40

10-те най-улични фотографи [smilie6] (Като класацията за най-бърз часовник и за най-лилава риза на най-оранжеви точки...)

Пак конни надбягвания [smilie2] [smilie23]
Дата:   18-10-15 20:14

Аз като цяло също мога да оспоря класацията, например в резултат на личните ми предпочитания се чудя къде са хора като Брус Гилдън и Андре Кертес, Робърт Капа и т.н. но това е преценил някой си.
За Томас Льойтард и Ерик Ким мога да се съглася. Още повече, че в наши дни те си правят труда да дават доста изчерпателна информация по темата.
Аз съм само проводник на информацията, моля не ме разстрелвайте или обезглавявайте... [smilie7]
Автор: iliyanb   
Дата:   18-10-15 20:42

InnerSelf, и Лойтард и Ким са много далеч от истината. Първият е толкова тежко клиширан, че нямам думи. Това, че чрез умел миркетинг са добили известност, е друг въпрос. И двамата нямат място в такава класация, особено топ 10. Там са заради изчерпателната информация по думите ти, която дават и която въобще не е изчерпателна. 90 % празни приказки. Тази материя трудно се учи по информация. Но пък се трупат финансово-рекламни точки. Просто добре са се ориентирали такъв тип фотографи. Лойтард ползва автоматична програма във фликр, чрез която се рекламира. Започва да следи стотици нови хора на ден, които са избрани от компютъра му, а не от него. Той не се интересува от техните неща. Просто трупа фенска маса, защото хората, а не компютрите им, започват да го следят обратно, поласкани от интереса. Следя го отдавна там. По-добри фотографи от него се бяха възмутили от бруталните му опити за самореклама, направо натрапващи се. Писаха под някои от снимките му коментари в тази връзка. Триеше на поразия, даже и свои снимки сваляше заради това. Три безплатни електронни книжки с ала-бала вътре не те вкарват в топ 10 по умения.
Автор: CDman   
Дата:   18-10-15 20:44

(Като класацията за най-бърз часовник и за най-лилава риза на най-оранжеви точки...)[smilie5]

http://www.hongkiat.com/blog/top-wedding-photographer/

http://www.fearlessphotographers.com/top-wedding-photographers-in-the-world.cfm
[beer] [smilie7]

Дата:   18-10-15 20:54

Съгласен съм напълно и не споря. Но истината е, че в света винаги е така накрая. И от такива като Льойтард и Ерик Ким има нужда до толкова, че да дадат някакво поп звучене на цялата работа. Но пък по този начин се придава популярност на жанра, което дава възможност да се отсее плявата след това.
Количеството наистина не определя качеството, но какво да се прави. Същите думи, които си написал са казвали преди време и за Салвадор Дали и за Мейдън и Металика и за кой ли още не. Да, съгласен съм, че книжките на Льотард са 10 страници информация, повторена по 10 пъти, за да станат 100. Но пък, когато човек като мен прохожда и това е много като за начало.
Пак казвам, не споря с теб. Дано да бъда разбран правилно.
https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/271.gif
Автор: nyamago   
Дата:   18-10-15 21:06

InnerSelf : Нямах тебе предвид, а авторите на такива 'класации'. Но и те не са виновни, а публиката. Широката. Тя си пада по класациите - и щом се 'харчат' (в случая - движат трафик към някакъв сайт), не е чудно как някой се възползва и ги пуска най-редовно.

А можеше да е по-нормално само с разместане на две думички:

Вместо 'Top 10 photographers' -> '10 top photographers' значи съвсем друго нещо и не би будило толкоа несъгласие и спорове. "Десет (изброени в тази статия) измежду най-добрите" - където нито десетте са на върха на най-добрите, нито знаем колко са най-добрите. Ако са 10 измежду 10 хиляди, може и да е вярно (за тези конкретни десет [smilie6] )

[shtrak]
Дата:   18-10-15 21:29

Никак не съм разбрал, че имаш предвид мен за каквото и да е @nyamago :) И съм съгласен с това, което казваш. Пуснах темата, защото ми беше интересно да видя реакцията и да се получи именно това - дискусия. Поне за човек като мен, който се занимава от скоро с това е добре да си сверявам часовника :)
Автор: headcharge   
Дата:   19-10-15 14:00

Лично за мен, Vivian Maier и Matt Weber изчерпват стрийт фотографията. Може, и вероятно има и "по-добри", но всичко което ми е интересно в този жанр, съм го намерил в доволни количества и качества у тях двамата. Естествено, правят се интересни проекти и сега, като серията "портрети на непознати" на Danny Santos например, но това са по-скоро любопитни, отколкото генерално значими работи.

(И една музикална скоба към InnerSelf за Металика - Металика са много лош пример за сравнение с тоя тип Лойтард - те наистина са били нещо ново и интересно за времето си, което успяват да наложат и продадат в милионни тиражи без абсолютно никаква реклама, без сингли, без платени ротации, без клипове по MTV, единствено чрез концерти и буквално от дума на дума между феновете, което лично за мен (без да съм им голям фен) е красива и впечатляваща история, достойна за филм :) - първият им клип е на One - парче (както знаеш) чак от четвъртия им албум :) Затова и последвалата трансформация в посока бесен комерс от черния албум нататък беше принципно падение спрямо историята на Металика до този момент, а не просто sellout завой, какъвто правят почти всички групи така или иначе. Затова много хора тогава бяха искрено шокирани, а не просто разочаровани.)
Автор: hrup   
Дата:   19-10-15 14:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   20-10-15 20:04

headcharge: В отговор на музикалната скоба - трудно да е се каже дали Металика са били нещо ново и интересно за времето си. Музиката на Металика е взаимствана изключително много от Мърсифул фейт и Даймънд Хед например. Нещо, което самите те признават поф формата на трибюти и в интервюта. Не, че това омаловажава приноса им, напротив. По мое мнение, те са имали смелостта в началото на 90-те да направят това, което други не са се осмелили - и да се стигне до там, че и последния чалгар в България да знае името им. А не на Слеър или на Тестамент да речем.
Това, което исках да кажа е, че можем да обвиним всеки в комерсиализъм, но че това си има и положителните страни. И, че такива хора като Льойтард са нужни според мен във всяко едно направление в изкуството до толкова, до колкото по този начин идеята за нещо си има шанса да достигне до по-широк кръг от хора. Знам, че има винаги почитатели на определени неща, които предпочитат тяхното си нещо да остане в ъндърграунда, но често съдбата на всяка субкултура да се превърне в култура и да се комерсиализира, след това да умре и накрая пак да се възроди като субкултура... и така.
Мое мнение :)
Автор: siluet   
Дата:   20-10-15 23:25

Тук са най-добрите, без всякакви измислени класации:

HCSP (Hardcore Street Photography)

първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.