Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Случват ли се "чудеса" във ФФ?
Автор: iliyanb   
Дата:   20-09-15 10:56

Здравейте,

Интересува ме минава ли понякога добрата фея през определени снимки нощно време и излива ли изобилие от точки върху тях? Моля споделете вашите впечатления. Аз моите вече почти съм ги изградил.
Предварително отговарям на очакваните жлъчни коментари:
Нито ги ям нито ги пия точките. Снимам от сравнително скоро и използвам точките, за да си сверя часовника, да получа обратна връзка. Започвам да се питам обаче, дали часовникът по който сверявам, не е грешен и манипулиран.
Благодаря ви за вниманието и коментарите, които ще ми помогнат да се ориентирам в механизмите тук, както и да подобря визуалната си култура, като я обогатя с това да се науча да различавам добрите от много добрите фотографии.
 Re: Случват ли се "чудеса" във ФФ?
Автор: тьма   
Дата:   20-09-15 11:54

Минава, минава, само дали е добра не съм сигурна [smilie3]

Автор: nyamago   
Дата:   20-09-15 12:16

Като нов във форума и аз вярвах, че точките са мерило за обществена оженка и с това помагат на самооценката - следях ги и коригирах своята.

Бързо, обаче, научих, че тук точките отразяват (и) други неща, доста сложна и объкана картина и неразрешим проблем, както признават и заключ(а)ват множество дискусии. Реших да не следя точките, а предимно да чета малкото коментари под снимките си.

Коментарите, обаче, въпреки много критики към явлението, продълават да са с препинателни знаци, а от малкото словесни коментари половината са (също като дадените точки) подканване за реципрочност.

И сега какво? Ами - улавям се, че все още ги следя и донякъде се влияя от оценките и коментарите. Знам какво представляват, и все пак не са ми напълно безразлични. Несъвършени твари сме, човеците - имаме си его, подсъзнание, емоции и рационалното ни мислене е само залъгалка за дълбоко подсъзнателни реакции и решения... [smilie8]

Наблюдавайки серия от дискусии в 2-те (вече?!) години откакто съм тук, съм убден, че системата за оценки и коментари няма да се оправи. Но от друга страна - какво има за оправяне, лоша ли е?..
[beer]

Публикацията е редактирана (20-09-15 12:19)
Автор: AndreyIst   
Дата:   20-09-15 12:27

Аз пък за десетти си години тук да ви кажа, че точките никак не дават обективна оценка. Имам си изградено мнение, но понеже доста хора, вкл. админите са чуствителни на тази тема ще го запазя за себе си.

Зрителите драстично паднаха в последните години, което се отразява и на точките. От друга страна има танденции и автори, които получават точки още зад ъгъла, но и това не ме притеснява. Продължавам да снимам и да си кочвам по 1 снимка на седмица, както правя от 10 години.

А мерилото - благодарен съм на тези 600 души, огромната част от които не познавам, които са си взели моя снимка в любими. Това е важното.
Автор: geokar   
Дата:   20-09-15 12:31

Минава, амчи как. Моите фотки нормално си замръзват на 24 точки и ако след седмица - две някой се излъже да им бутне още две, на следващата сутрин резултата им се удвоява. Е не винаги де. Оня ден забелязах, че една достигнала заветните 25, ама понеже е от преди месец качена, така и не се появи в албума отпред и си остана на 25-те. Което много ме натъжи, ша знайте. Щото аз много държа да имам много точки, сутрин си закусвам с тях, пък онази сутрин останах гладен...[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: sayman   
Дата:   20-09-15 12:37

iliyanb имаше нещо съвсем друго предвид.
Автор: AndreyIst   
Дата:   20-09-15 12:43

Разбрахме го, това и казах. Има си места и хора, при които феята ходи.
Дата:   20-09-15 12:50

А как и с какво тези места и хора привличат феята?
Автор: nositel   
Дата:   20-09-15 12:52

И коя е феята? [smilie8]

Автор: h_bio   
Дата:   20-09-15 12:54

"Яжте, пийте! Феята черпи."
Представям си го като татуировка или лого на новите тениски на ФФ [smilie5]
Дата:   20-09-15 13:02

h_bio, въпросът ми беше сериозно поставен [smile] . Ако знаех отговора докрай, нямаше да питам.
Автор: asahi   
Дата:   20-09-15 13:18

Няма чудеса. Има няколко конкретни действия, които могат да изсипят точки върху снимката ти. Можеш да ги наричаш "фея".
Автор: Борислав_Ковачев   
Дата:   20-09-15 13:23

iliyanb - феята се нарича "комерсиалност"!:)
Автор: realnoncho   
Дата:   20-09-15 13:23

Случват се по всякакви причини, например някой да пусне драматичен черно-бял кадър в темата за изваждане от нови предложения [smilie3]

А за увеличаването пред нощта - може просто някой да има приятели от другата страна на Голямата вода и тогава да смогват да лайкват [smilie3]
Дата:   20-09-15 13:31

Нончо, няма нужда да ми намигаш. Прегледах темата за изваждане от нови предложения. Никой от кадрите в нея не отговаря на термина "изсипване на точки в изобилие". Първият ти отговор е несъществен от тази гледна точка. Разбрахме, че не харесваш драматично черно-бяло отдавна. Няма нужда да ни го натякваш постоянно във всяка тема.
Ако имаш конкретен отговор на въпроса ми, отговори. Щото и аз имам догадки за приятели от Зимбабве, а не отвъд Голямата вода, но само догадки. Намигванията ти съм наясно, че съпътстват всеки твой пост. Ако нямаш отговор, пропусни темата. Не желая да се измества от същността си.

Публикацията е редактирана (20-09-15 13:32)
Дата:   20-09-15 13:40

Мнението ми е напълно по темата [smilie3]

П.П. А да си негативен на общо основание е много лошо, иначе трябваше да обясниш и за намигването и неясното съдържание на други мнения нали така [smilie25]

Публикацията е редактирана (20-09-15 13:43)
Дата:   20-09-15 13:47

Знаеш ли, умолявам те да не ми засипваш темата с лигня. Благодаря ти предварително за разбирането, както и за полезните отговори, които ми даде. Не мисля, че би ми бил полезен от тук нататък.
Очаквам мнения от други хора. Ако ме разбираш.

Публикацията е редактирана (20-09-15 13:49)
Автор: h_bio   
Дата:   20-09-15 13:48

Може би е добре да може всеки автор да вижда хората, които са галсували за снимките му. По подобен начин във Фликр можеш да видиш кой е харесал твоя снимка.
Автор: Slivenski   
Дата:   20-09-15 13:51

Може би е добре да може всеки автор да вижда хората, които са галсували за снимките му.

Така съвсем ще останем без коментари... :-))

Най-вече такива: !, !!!, +++, #:/!.@%? и подобни. :-))
Автор: cTpaHHo   
Дата:   20-09-15 13:53

Правилно разсъждаваш, Илияне.
Мога да ти кажа и точно на кои хора ако гласуваш снимките ще ти върнат гласа до час най-много.
Със сигурност и "някой" налива точки, така по 30-40-50Б
Има и едно съсловие което като качи снимка, веднага за старт му се дават 3 гласа по 4Б точки от роднини.
Има и хора чийто снимки ги обработват други хора.

Въпреки това ФФ е добро място за сверяване на часовника. Защо ли? Защото А-точките не се пипат (почти) и формират истинския глас на народа.

А какво харесва народа е съвсем друга история... :)
Поздрави :)
Дата:   20-09-15 13:54

Тези предложения са правени и никога няма да се приемат.
От около година публикувам тук. Просто желаех да си изясня някои от механизмите, които от време на време ме потрисат. Та въпроса ми беше как се случват някои неща при така функциониращата система.
Дата:   20-09-15 13:56

сТраннО, благодаря че се включи!

Наясно съм с всички точки от мнението ти. Проверено е.

Само тази доста ме озадачава:

Със сигурност и "някой" налива точки, така по 30-40-50Б

Аз знам за А-точките. Знам обаче и че те не дават главния облик на сайта - така поднесената картинка, която всеки потребител получава на готово, когато влезе в сайта. Там тези А-точки не играят. Тъжно ще е, ако се окаже, че имат по-голяма тежест от Б-точките в действителност.

Публикацията е редактирана (20-09-15 14:00)
Автор: shamelessEyes   
Дата:   20-09-15 14:01

Не знам за форума дали се случват чудеса, но иксам да споделя с какво се сдобих наскоро -един много странен вентилатор (Fan) ..

Не знам от какво е, дали от лагерите, перката ..или друго .., ама като го пусна ..духа и смуче едновременно. Играх си, експериментирах, тествах го .., но така и не разбрах как точно се случва ..От едната му страна духа .. от другата смуче.

Като не става въпрос за отпред и отзад, а като си пред него.

Не знам какво да го правя, чудно е [smilie11]

Публикацията е редактирана (20-09-15 14:43)
Автор: cTpaHHo   
Дата:   20-09-15 14:08

Е, със сигурност имат по-голяма тежест Б защото те извеждат "отпред" на 1ва.
Но пък ти ако искаш друг ефект, по-широка публика - сверявай си тук часовника пък си направи ФБ страница, лична страница с твой домейн и качвай в най-големите фото сайтове в света. Тук сверяваш часовника с Бг публиката, долу горе получаваш име във фотографските среди, но не и клиенти ;)

Сега чисто логически - имаш сайт за фотография, ти си го създал, ъплоадват се определен брой кадри на ден, сред тях има и няколко много добри и два три отлични. Обаче виждаш, че няма гласуваемост 2-3 дена или поне е много слаба. А смяташ ти лично, като създател на сайта, че тези кадри е добре да видят бял свят, да излязат на първа. Дори не е до автора.. Просто защото кадрите стават, хубави са...ами що да не им удариш едно рамо за да ги видят повече хора.

Това нямам идея дали наистина е така, в нищо не обвинявам тримата администратори на сайта, дори ако всъщност е така и го правят заради фотографията, а не заради авторите бих ги аплодирал.

;)
Дата:   20-09-15 14:44

Всяка система за гласуване е обречена, ако няма масовост. Ако най-гласуваните снимки за последните 24 часа са с по 30-40-50 гласа и 7 гласа те изстрелват за по-голяма гледаемост и гласуваемост е лесно малко гласове да могат да докарат манипулация. Ако има повече активност това ще има далеч по-малко значение.
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.