Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимки вечер на закрито
Автор: DonPetkov   
Дата:   16-09-15 10:01

Здравейте колеги.Искам който може с няколко думи да ми обясни кои са най-важните неща при снимане на портрети във вечерните заведения на закрито?Снимам с Canon eos60D и от малкият ми опит и знания научих че щом светлината е ограничена или приглушена най-важното нещо което ми трябва е една светкавица която да е насочена нагоре.Другото което смятам за правилно е да снимам в режим приоритет на бленда /Av/, като затворя блендата докрай.Моля за адекватни съвети .Благодаря предварително !Поздрави! [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Снимки вечер на закрито
Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   16-09-15 10:12

Да *отвориш* блендата, може да не е до край, но поне на и под f/5.6.

Малко по-височко ISO - 400 и нагоре (до 1600, примерно)

Автор: DonPetkov   
Дата:   16-09-15 10:20

оп грешка на езика да имах предвид отворена бленда .А за Iso понякога снимам на автоматично,ако видя че ме лъже започвам от 100 нагоре

Автор: lamerko   
Дата:   16-09-15 11:00

Високо ИСО. При светлосилни обективи - леко свита бленда около 4. Идеята е максимално да се увеличи скоростта, освен ако не искаш шарени воали навсякъде :) За 60D не знам, но при 6D имам възможност да снимам на 10,000 ИСО и в черно-бял режим стават доста интересни кадри без никакво допълнително светление.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »