Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Поговори с мен..
Автор: тьма   
Дата:   06-09-15 18:08

Темата е предизвикана от поредната снимка за уличните просяци и всички онези бедни и нещастни хора, които снимате - защо го правите - заради болката, която искате да споделите и с нас, заради рейтинга, говорите ли с тях, какво бихте направили за тях, можем ли общо заедно тук в този форум да направим нещо...

разкажете ни техните истории...

https://photo-forum.net/static/site_pics/116/1440711975_DSCF958225.jpg

ще качвам ваши такива снимки, качвайте и вие и ни разказвайте за тези хора, ако желаете

Re: Поговори с мен..
Автор: Борислав_Ковачев   
Дата:   06-09-15 18:19

Може всеки лично да се запознае с тези хора.Те гладуват не само за храна , гладуват за внимание.Улицата е такава каквато я вижда всеки от нас.Българската социална система страда от липса на правила на човечност и средства.Често се прибягва до международни проекти, които са временни и не се увенчават с успех.Поради високата безработица, обществената апатия..личната апатия..тези хора не получават персонално внимание.Не им се предлага подкрепа за преквалификация, надомна работа.. и т.н! Все пак има граждани, които помагат...както могат.Мисля, че постоянно трябва да се напомня на хората, че ги има...ще съществуват.
Автор: emo99   
Дата:   06-09-15 18:24

Поредната безсмислена тема.[smilie23] Какво си мислите, че ще промените? Минималната пенсия? Ще повишите стандарта и няма да има просяци, гладни и бедни? Тъма, тъма...
Дата:   06-09-15 18:30

emo99 -аз не се надявам на това!Бих предпочел да поговори някой с нея!
Дата:   06-09-15 18:33

ЗАщо пък не, тук в този форум са ставали чудеса

не на всички, за тях трябва да се погрижи държавата, направете изложба с тези снимки, сложете я пред народното събрание, да я види и бате ви бойко, питайте с нея какво правят за тях, къде отиват парите, които са пратени за тях

ето, във варна кирил йорданов отново се кандидатира за кмет и вероятно с помощта на тим ще бъде избран и ще минава спокойно покрай камъните, струпани за ПЛАМЕН
защото повечето са такива като теб , емиле

Дата:   06-09-15 18:33

Колкото личните истории да интересуват хората!Предпочитам всеки сам да отиде и да направи каквото иска и може!Иначе се превръща в клюкарница!
Автор: petrov88   
Дата:   06-09-15 18:41

"...Въпросът е обективът да ти е дълъг и голям. Бъди убеден, че колкото по-голям е един обектив, толкова е по-хубав. Пък после ще се нагласяш по него какво точно да снимаш. Неслучайно във всеки роден фото форум виждаме множество чайки в полет, папарашки заснети дядовци-просяци..."

из Стани и ти фотограф в 5 лесни стъпки.
Дата:   06-09-15 18:44

Този кадър е сниман с fujinon 35mm f1.4.
Дата:   06-09-15 18:51

Тъма- не знаеш с какво се занимавам и на колко хора съм помогнал,затова правиш погрешни изводи( а това говори лошо за теб). Лично съм информирал с писмо МП за лошите условия, в които живеят едни хора. Последва бърза реакция, но това е дълга тема. Лично съм водил хора в бюрото по труда и в социалната служба, за да се регистрират. Запознай се с ЗСП и ППЗСП, за да ти стане ясно как държавата помага.
Автор: iliyanb   
Дата:   06-09-15 18:51

petrov88, мълчанието е злато...
Дата:   06-09-15 18:54

Iliyanb, засегнат ли се почувства?
Дата:   06-09-15 18:56

Не бе пич, от кво? Дълги обективи нямам. Оставил съм ги за фолкпевиците с размазания фон отзад. От какво да се засегна? Че си бос по асфалта и на всяка манджа мерудия ли?
Дата:   06-09-15 18:57

В продължение на 8 години работих като социален работник.Помагал съм на хора в различни възрасти и положения.Убедих се, че няма държавническа воля.
Автор: nkoli   
Дата:   06-09-15 19:00

В отговор на Тъма:Не с тази жена не съм говорил,с други хора в същото положение съм и дори съм искал разрешение да ги снимам,общо взето всеки се е докарал до това си положение по сходен начин с другите.Съмнявам се че дадените от мен 2 лева след което съм направил някой кадър са им помогнали кой знае колко ,те пак са си там на същите места и правят същото.На скоро бях във Видин снимах ,един дядка който в първия момент ми направи забележка ,в последствие се заговорихме за кратко като сподели че това е квартирата а именно входа на един параклис в парка до Дунав,обсъдихме и какво се прави за тях (хората на улицата) е нищо особено ,та едва ли му помогнах но де да знам може и да му е било приятно.С две думи не става на всеки да се обърне внимание а и не съм човека способен да го направи.
Дата:   06-09-15 19:01

Боби, историите били лични, а снимката - имаш ли съгласието й да я покажеш
и всички останали, за които говори петров88 - кой ви дава право да ги показвате, ако ги показвате, разказвайте за тях, направете нещо, за да им помогнем, ако не държавата - то тези, които са тук

всъщност защо ли я отворих - тук повечето са май или прекалено заети със скъпата си фотографска техника, или отдавна са напуснали страната си

емиле, ако беше правил всичко това, пръв щеше да подкрепиш темата

Дата:   06-09-15 19:02

1: Думите в поста ми са цитирани
2: Тръгнал си да ми се обясняваш точно като човек, който се е засегнал / още повече с тези сравнения/. Щом смяташ, че постът ми не се отнася до теб, подминаваш и точка. Тъма зададе въпрос, на който давам частичен отговор.
Дата:   06-09-15 19:10

тъма- не подкрепям подобни теми, защото няма смисъл от тях. Причините са много и мога да се аргументирам, но ти няма да разбереш.
Дата:   06-09-15 19:13

о, да, чудесно оправдание - ами давай, аз ако не разбера, има по-умни тук - между другото темата я отворих по идея на боббик, защото не желае да отговаря на същите въпроси под снимките си

хайде, емиле, покровител на бедните, аргументирай се пред умния народ тук

Автор: nkoli   
Дата:   06-09-15 19:14

Разгледайте снимките като фотография бре хора,по-лесно ще е за всички,един вид репортажно,то е ясно че не можем да огрееем на всякъде ,но поне може някой да забележи и да помага на тези които искат,има такива дето и така са си добре,колкото и да не ми се вярва.
Дата:   06-09-15 19:15

Ако прегледаш законодателството ни ще разбереш.С нищо не накърнявам достойнството на тази жена.Тя е част от живота на улицата.Ако разбираше от снимане, щеше да разбереш, че съм бил на по-малко от 2 метраот нея.
Дата:   06-09-15 19:16

тьма, правим. Помагам, често лично, плащам си данъците, плащам си осигуровките, откакто имам трудова дейност. Нещо, което все още малко хора правят в пълен размер, вкл. и такива снимащи птички, пчелички и красотите на света. Дребната първа крачка е да сме отговорни към държавата, съответно и към тези хора. И после да задаваме въпроси: "Поговори ли с просяка?", "Каква социална отговорност носиш ти?" и т.н. Нося достатъчно социална отговорност. И имам право да ги снимам, както и да ги публикувам. И то без да питам.

И стига омаловажаване на улицата от хора, които нямат дупе да излязат и да я снимат. Или предпочитате девойчета с гол пъп, изпукани папарашки от 100 метра?

Публикацията е редактирана (06-09-15 19:21)
Дата:   06-09-15 19:22

между другото темата я отворих по идея на боббик, защото не желае да отговаря на същите въпроси под снимките си- нямам думи.
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.