Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Sony A7 или Fujifilm X-T1
Автор: marves   
Дата:   18-05-15 13:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
 Re: Sony A7 или Fujifilm X-T1
Автор: pmartinov   
Дата:   18-05-15 13:07

Идеална система няма Марио !

Трябва да направиш избор според предпочитанията ти ,а само ти знаеш какви са ти приоритетите .

[shtrak]

Автор: iliyanb   
Дата:   18-05-15 13:37

marves[smilie7]
Автор: fraction   
Дата:   18-05-15 13:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: realnoncho   
Дата:   18-05-15 14:22

Тази дилема стои неясно, ако не се знае с какви обективи ще е допълнен въпроса.
Автор: tbby   
Дата:   18-05-15 14:24

Взимаш лист хартия.
Теглиш чертата и пишеш плюсове и минуси на двете системи.
После броиш - която има по-малко минуси е твоята.
Елементарно и лесно.
Автор: pmartinov   
Дата:   18-05-15 14:25

И разбира се приготвяш повече пари...

[smilie3]
Автор: PhotoBo   
Дата:   18-05-15 14:25

Трудно е да дам акъл на човека, който ми оправя обективите [smilie3]
Но все пак, ако избирах за мен май бих се спрял на по-големия сензор [smilie8]
От друга страна познаваш добре Фуджито и ако имаш стъклата, избора е ясен - Fuji forever [cool]
Автор: kvakioh   
Дата:   18-05-15 15:05

A7 e за всякакви обективи- евтини и скъпи. Телата се правят според колкото се може повече адаптори да се правят.
Фуджито- с повече ограничения откъм адаптори, но и там стават. Все пак, препоръчително е марковите обективи. По-скъпо излиза леко.
Автор: motif   
Дата:   18-05-15 15:18

За Фуджи адаптори бол...Каквото си поискаш можеш да завиеш и са евтини.Аз лично имам около 6.Всичко е въпрос на пари - фул фрейма винаги излиза по-скъпо.И двете системи снимат страхотно.

Публикацията е редактирана (18-05-15 15:20)
Автор: kvakioh   
Дата:   18-05-15 15:21

Поне 100 пъти по-малко хората ползват адаптори и ръчни за Фуджи, обективите им са достатъчно добри от марката.
ЗА Сонито са си и скъпи адапторите, имат за всичко възможно, и с автофокуси, с екстри.
Парите са основното във въпроса, според мен може да се изчака да изкарат някое/и ново/и тяло/тела от Сони до края на годината и след това да се вземе още по-евтино.
То цените на втора ръка са еднакви за телата...и двете.
Дата:   18-05-15 17:13

Дата:   18-05-15 17:25

Marves, кой те кефи повече е по-важно. Ти знаеш [smile] А ти ги познаваш и двата апарата.
Автор: Nazarov   
Дата:   18-05-15 17:43

X-T1 Graphite Silver Edition - не съм виждал по-красива камера. Другите съображения са ясни [smilie8]
Автор: motif   
Дата:   18-05-15 20:17

Така си е :)
Автор: Simbon4o   
Дата:   18-05-15 20:38

За тяло и 3 обектива...

Х-Т1 + 10-24, 18-55, 55-200

Мисля, че това е добра комбинация покриваща всички дължини за туризъм.
Втория вариант е две тела и два обектива:

Х-Т1 + 35 1.4(може и LensTurboII + 50 1.7-1.4)
Panasonic FZ1000
С тези покриваш всички дължини и имаш нещо за по-натъмно и обща употреба. За мен това е ултимативният комплект за туризъм.

подвариант, ако не ти трябва нищо по-надалеч макар че към панасоника можеш да добавиш един 35-100 2.8, който е покъртително малък.

Panasonic GM1 + 12-32
Sony a6000 + 10-18 + LensTurboII със закачен някой 50 1.7-1.4 за тъмно и обща употреба.(разбира се сонито става на фуджи лесно, ако има пари)

Като цяло комбинации много... А7цата, ако няма нужда от плитък фокус лично аз я пропускам. Голямата матрица винаги ще има по-големи обективи, а малките за телеметриците - не снимат добре на матрица(без значение коя)
Автор: Vanquished   
Дата:   18-05-15 21:09

Аз при триото 10-24, 18-55 и 55-200 бих пропуснал 18-55 :) Марвс ми се струва, че е един малък агент провокатор, достатъчно допир е имал и с двете системи. [smilie5]
Автор: Simbon4o   
Дата:   18-05-15 21:13

18-55 си е за нон стоп общи снимки...

А за провокацията - мооооже. Не само двете системи ами не знам коя система още не е имал [smilie5]
Автор: kalabrieza   
Дата:   18-05-15 21:19

В общи линии и аз имах подобни дилеми с подобни потребности. Но изискванията ми бяха малко по-калпазански. Интереса ми е към четири дължини и в предвид ,че не ме кефи да сменям обективи реших да се оборудвам с топ модел и с тамагочи на съответния баьонет ,което да не ми тежи но да е готово с нещо завинтено. Отделно за моите перманентни туристически набези и липсата на време за постобработка на банални фамилни , работни , туристически .... или батални сцени от протести ... предпочитам да имам някакъв читав ЖПЕГ ,който да ползвам веднага. Та такива ти ми работи. Гледам да съм парактичен и да ми е лесно. ФФ си е ФФ и е предизвикателство за който иска да се развива ама аз какво да правя със 7 см ДОФ като не снимам АРТ и се налага да затварям за да излезе нещо разпознаваемо. А за макро съм си оставил една сапунерка , че ми е по евтино и лесно от макро обектив а и видеото е резачка за дърва Хускварна.

Автор: ioana-foto   
Дата:   18-05-15 22:42

marves , може ли един въпрос ?
понеже знам че имаш(е) Sigma DP1 Merrill и не е ли това АПАРАРА за пейзажи ? Хем евтино хем качествено , какво не ти хареса в сигмата ?
Автор: Emoxide   
Дата:   18-05-15 22:45

Марио, имал си и двете тела.
Що се ебаваш....[smilie11]
Дата:   18-05-15 23:09

Дата:   18-05-15 23:13

Студийните сравнения на dpreview нищо ли не казват по въпроса?[smilie7]
Автор: tbby   
Дата:   18-05-15 23:18

Steve Huff тука прави малко сравнения.
Игнорирайте боготворенето на Оли, гледайте другите два ;)
Дата:   18-05-15 23:26

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

Тази тема е затворена