Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ при избор на обектив за canon 650D
Автор: hristinanikolova   
Дата:   19-05-15 12:49

Снимам с китов обектив няколко месеца,сега се опаричих и искам да се upgrade-на,аматьор съм и не мисля,че има смисъл да се изхвърлям много. Снимам предимно портрети и landscape(за сега,още не съм определила какво точно ще снимам за в бъдеще).Моля дайте предложение, бих дала около 300 лв.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ при избор на обектив за canon 650D
Автор: PhotoBo   
Дата:   19-05-15 12:52

Щом ще са портрети, ниска цена и вече имаш китов 18-55, аз бих добавил един 50/1.8 и по-натам, като се опаричиш пак - повече. [smilie3]

Автор: fraction   
Дата:   19-05-15 12:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: golded   
Дата:   19-05-15 14:13

Новият подобрен 50 1.8 STM като начало е перфектен и се вмества в бюджета!

Автор: axlastro   
Дата:   19-05-15 14:15

Новият СТМ ! Става и за портрети и за пейзажи - 50 мм е доста удобна дължина на кроп за пейзажи, въпреки че на затворена бленда и китовия върши работа за тази цел. И да - пейзаж не означава задължително най-широкия обектив който съществува.

Автор: ratsev   
Дата:   19-05-15 14:25

50мм f1.8 не е най-удачният избор за портрет. По-добре 85мм 1.8, заради бокето. По мои първи наблюдения, новият 50мм 1.8 STM (за който има тема във форума), няма съществена разлика в бокето спрямо 50мм 1.8 II.

Автор: aldygreen   
Дата:   19-05-15 14:47

ratsev написа:

> По мои първи наблюдения,
> новият 50мм 1.8 STM (за който има тема
> във форума), няма съществена
> разлика в бокето спрямо 50мм 1.8 II.

Има и то доста съществени различия. Първото е, че петоъгълничетата вече са почти гладки кръгчета, заради броя на ламелите на блендата, вместо 5 са 7 заоблени. Второто е резултат пак на същата 7 ламелна заоблена диафрагма, и се изразява в доста по-лошите звезди, които рисува при нощни снимки. Останалото е почти същото. Ама пълно щастие няма.
[shtrak]

Автор: ratsev   
Дата:   19-05-15 16:44

Ако двата обектива се ползват на максимално отворена бленда, няма да има разлика в бокето. Разликата ще бъде от f2.8 и по-малки бленди. Самият вид на бокето не е от най-красивите. Грешката е моя, че не уточних в предния ми пост. Поправете ме, ако греша.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »