Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Студио
Автор: Stelcho2   
Дата:   09-05-15 00:35

Здравейте!
Искам да си направя съвсем любителско фото студио (за мен и приятели ще е като цяло).
Интересува ме какво ще ми е нужно като фонова система какво трябва да гледам. Колко светкавици ще ми трябват,чадъри, софтбоксове , фоновата система, цветовете (какъв материал да бъдат) и т.н.
За момента съм с 60д + 580 ex II + YN 565 .. имам и синхронизатори.
Искам да си изпробвам възможностите. Не ме бърка да се оръся с малко парички (ама малко де).. нещо като за аматьор да сглобя до 1000лв. Редовно гледам из базара разни фонови системи и т.н. какъв съвет бихте ми дали за да си направя помещението на някакво т.н. студио :)

Отговори на това съобщение
 Re: Студио
Автор: deerstalker   
Дата:   09-05-15 00:41

1000лв няма да ти стигнат[smilie5]

Публикацията е редактирана (09-05-15 00:42)

Автор: asahi   
Дата:   09-05-15 00:57

Размери на помещението?

Автор: Mogila   
Дата:   09-05-15 01:08

Асахи те пита за размери, за да ти каже, че не става.

Автор: asahi   
Дата:   09-05-15 01:12

Опит за четене на мисли?

Автор: GenaDP   
Дата:   09-05-15 01:49

Фонова с-ма:
- една метална тръба с дължина 3м., закачена хоризонтално по някакъв начин (напр. с две куки за стената или тавана). Цена - около 10-20 лв. Ако не искаш да пробиваш стената и тавана - 2 статива по около 2.5м височина, цена - до 100 лв. за двата.
- хартиени/полимерни/платнени фонове. Цена - според предлагането.
- 2бр. стативи за наличните светкавици + 2бр. държачи за тях + 2бр. дифузни чадъра (да речем с диаметър 100см.) Цена - 100-тина лв.

Автор: dpfoto   
Дата:   09-05-15 02:29

Помещение ДхШхВ ( 7х6х4 ) .
Гената е прав до някъде.

2 бролибокс чадъра 90лв.
2 статива 100лв.
ръчна фонова система, за 2 фона 100лв.
2 фона различни цветове, хартиени 250лв.
Отражателна бленда 70лв.
2 моноблока 400лв.
(ще ти писне да зареждаш батерии на компактните светкавици, и ще си купиш моно)

И от там се почва, с боксове,бютита,пчелни пити,стипове......
и към ту 5к се замисляш "Абе кво тана тук" [shtrak]

Автор: Yonko_Rusev   
Дата:   09-05-15 02:37

......и към ту 15к...също е много вероятно да продължаваш да се замисляш....[shtrak]

Дата:   09-05-15 04:50

стаята е с дължина 600см, 400см ширина и 320-325см височина
Не искам да пробивам дупки в стената, а да си закупя нещо като фонова система и да си оборудвам допълнително с неща (постепенно).
Интересуват ме няколко неща, които не зная :
Какво се гледа в една фонова система т.е. размери , материал и т.н. Кое е по-качествено, кое е оптимално за любител, не за професионалист.
Какъв тип 'плат' да бъде закачен на нея? Кой е най-добрия вариант за професионалисти, защо и т.н. И в случая за любител кое е по-добро като цена?

Имам вече два чадъра и един софтбокс. Имам закупени синхронизатори YN за канон , както и стативи за светкавиците и чадърите.
Закупил съм и Отражателна бленда 5в1. Разполагането на осветителните тела няма да ми е проблем.

Прочел съм няколко десетки фотографски книги. Продължавам да се обогатявам със знания. Надявам се да ми помогнете с това по-горе, за да си спестя малко главоболия :)

Дата:   09-05-15 07:18

"Кой е най-добрия вариант за професионалисти, защо и т.н. И в случая за любител кое е по-добро като цена?"
Най-добрият вариант за професионалиста е този, който му върши най-добра работа. Кое е най-добро като цена можеш сам да решиш.

А като за начало научи разликата м/у купувам и закупувам...

Автор: vangata   
Дата:   09-05-15 21:34

http://www.amazon.co.uk/Professional-display-Photography-Digital-Lampshade/dp/B008MKP3VG

забавлявай се под 1000лв.е [smile]

Автор: MixMike   
Дата:   10-05-15 00:04

тоя тип "студио - всичко в едно" като последния линк, е такъв тотален боклук, че само ще си скъсаш нервите.
Приятели си взеха...2 от стягите на стативите изпуснаха за 2 ползвания. Освен че и самите стативи са си кекави и държат тези софтове на магия. Единия софт се разпра, и една от крушките (те си купиха комплект за видео) изгоря въпреки че има уж някакви часове живот. Оттогава си стоят без да се ползват[smilie23]

Дата:   10-05-15 05:09

MixMike , за това питам за съвет. Из мрежата има най-различни комплекти, които малко или много ще вършат работа. Поради тази причина постнах темата с цел да ми кажете примерно кое да избера и защо.
Какво да гледам като купувам даденото 'нещо'.

Автор: MauMyHa   
Дата:   10-05-15 10:05

ща ма извинявате ама с две ръчни светки и един светлоотразител и една дифузия извън студийни условия стават чудеса. Иначе всеки втори новоизлюпен шмайзер се захласва по посредствени картинки ииз нета и си въобразява че и той ще се спраави, да но не би, щото добрата фотография не е само осветителни тела и изкуствен фон. Ще е жалка гледка когато се убедите лично в това което пиша.
Иначе успех със студиото, 5000 лева са малко то трябва да се инвенстираа само за тяло толкова иначе, няма да има достатъчно прецизен и качествен контрол вйрху получените резултати в контролираните условия, които се опитвате да създадете. Тоест това което ще имате като краен продук нямаа да е конкуретнно със десетки хилядите колеги които разполагат с напълно оборудваните си фотостудия.

От тук се и обезмисля въпросът на от темаата на автора.

Автор: Божидар58   
Дата:   10-05-15 12:33

За любителско студио не се изхвърляй със скъпи неща. За около 1000лв можеш да вземеш всичко необходимо. Аз имам 2 студийни светкавици СТАРТЕР 400, един софтбокс, 2 дифузни и един отражателен чадър, 2 статива и фонова система с три фона - бял, черен и сив. Всичко закупено от ДИНАФОС. Общо цената е около 1000лв или малко над нея... Помещението ми е 5м на 4м. Може би, ако беше 6м. дълго щеше да е по-добре, защото сега не мога да ползвам обектив 50мм за снимане на хора в цял ръст, говоря за кропка. Резултатите с това оборудване за задоволителни. Разбира се има доста по-скъпи и по-качествени неща, но пак повтарям - важно е какво ще снимаш и какви приходи очакваш.....

Публикацията е редактирана (10-05-15 16:51)

Дата:   10-05-15 20:39

MauMyHa , съгласен съм , че фулл фрейма е по-добро от кропа, но пак ще кажа - ще е любителско. Ако ще отварям нещо професионално ще събера пари за марк 2-3 и ще го закупя. В момента 60д-то ми е повече от достатъчно. От апаратите с които съм работил то най-много ми пасва

Автор: DigitriX   
Дата:   10-05-15 23:57

Гола стая ДхШхВ (5.5х3х3.5)

PhotoSEL BS104 Professional Background Support System with Carry Bag - £65
Colorama paper background 2.72 x 11 м - 120 лева
2x Deep Softbox 60x90 + 2x Tripod - 280 лева
2х Cactus Wireless Flash Transceiver V5 Duo - $120
3х Nikon SB-28 - 350 лева
Rosco Strobist Collection - 24 лева
Кабели и батерии - ~80 лева

Грубо ~1180 лева.

Цените са от преди около 3 години, когато съм ги купувал. Курсовете на валутите бяха доста по-различни.
Проблем заради размерите на стаята е снимането на средно висок човек в цял ръст... малко тегавина е, но се получава с мерак. За по-близки кадри няма проблеми.

Успех!

Автор: iioorrddaann   
Дата:   11-05-15 01:37

С л'йна чорба не става! И аз бях като теб. Айде до 200лв, айде 500.. 1000 и така сега напрвихме ремонт за 7к и трябва да вложим още толкова в оборудване. Истината е, че ако искаш да е нещо хубаво, трябва или да събираш доста време пари(зависи от дохода де [smilie3]), или да купуваш малко неща, но качествени! Иначе само ще те боли главата и ще си губиш времето(или в обработка или в доработването им). Първото нещо, което си купих беше такава фонова система.... недей :) . Отиди в динафос, там ще те консултират. Разликата във фоновата система на динафос и тази от амазон е.. еми като от молив и банан(от към дебелина на стативите). Всяко хубаво нещо иска своето. И най- най- важното! МНОГО снимане в студио се изисква, за да знаеш какво правиш и да го правиш красиво! [shtrak]

Дата:   11-05-15 02:32

Всъщност, каква е фоновата ти система и колко са ти скъпи светкавиците в общия случай няма никакво влияние в/у качеството на крайния продукт. И един чаршаф да опънеш на два пирона - пак става. Саудек на една олющена стена е правил повечето си шедьоври...

Автор: Lycan   
Дата:   11-05-15 03:38

По мои груби наблюдения ползваемото пространство в студио е 1/3 че и по-малко. Колкото повече джаджи добавяш то намалява прогресивно. Определяща е тематиката и след това всичко останало според възможностите на помещението.
Друг въпрос за решаване е скуката в този, да го наречем раздел.

Например, тук колко лампи са използвани и какъв приблизително е минималния размер на "студиото"? :)

Та ..не е необходимо да ставаш закупщик :) Може и една лампа да си купиш. Свястна.

Автор: iasen2   
Дата:   11-05-15 09:59

HTML [smilie24] , и аз така казвам винаги , като ми искат съвет , ама обикновено никой не слуша и се хвърлят на бройката :)

Автор: rosku   
Дата:   13-05-15 13:35

HTML , Размерът /на студиото де :) / е много важен !
Ако реши да снима в цял ръст ??? Модела на 1,5м. мин. от фона, камерата на 3-4 м. от модела
минимум 7х5х3 /д-ш-в/

Автор: Stancho_25   
Дата:   13-05-15 15:17

Stelcho2 написа:

> стаята е с дължина 600см, 400см ширина
> и 320-325см височина
> Не искам да пробивам дупки в
> стената, а да си закупя нещо като
> фонова система и да си оборудвам
> допълнително с неща (постепенно).
> Интересуват ме няколко неща, които
> не зная :
> Какво се гледа в една фонова
> система т.е. размери , материал и
> т.н. Кое е по-качествено, кое е
> оптимално за любител, не за
> професионалист.
> Какъв тип 'плат' да бъде закачен на
> нея? Кой е най-добрия вариант за
> професионалисти, защо и т.н. И в
> случая за любител кое е по-добро
> като цена?
>
> Имам вече два чадъра и един
> софтбокс. Имам закупени
> синхронизатори YN за канон , както и
> стативи за светкавиците и
> чадърите.
> Закупил съм и Отражателна бленда
> 5в1. Разполагането на
> осветителните тела няма да ми е
> проблем.
>
> Прочел съм няколко десетки
> фотографски книги. Продължавам да
> се обогатявам със знания. Надявам
> се да ми помогнете с това по-горе,
> за да си спестя малко главоболия :)

Почвай да практикуваш веднага. Имаш абсолютно всичко необходимо като за начало. При наличие на бяла стена фон не ти трябва. В зависимост от разположението на модела спрямо фона (стената) и на осветлението спрямо него и стената, може да я трансформираш до сива или напълно черна. Иначе може да ползваш всякакви текстилни материали от бял чаршаф до дебели пердета които с малко гафер да ги залепиш за стената или да си направиш проста дървена рамка за която да ги закачаш (опъваш). Поснимай така минимум месец (или повече) за да видиш сам как стават нещата които вече си прочел и после сам ще си отговориш какво ти трябва допълнително. Напълно излишно е към този момент да взимаш каквото и да е. И продължавай с четенето [smilie3]

Автор: rosku   
Дата:   13-05-15 19:55

http://dynaphos.com/product/12/0/108_mechanical_background_system_with_4_axles

Тази система е най-подходяща за такова студио. Дупчиш тавана , не стената.
За фон, само хартия, всичко друго е компромис. 100лв. е ролката. Като начало
само бяло и черно.

Автор: axlastro   
Дата:   13-05-15 19:59

Аз си купих от англия за под 100 лв фонова система 320см широка и е съвсем прилична. Не съм я ползвал много.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »