Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с фокуса на Самянг 8мм
Автор: swan_   
Дата:   14-05-15 19:12

Привет. Купих си от ибей един Самянг 8мм фиш за Никон. Проблемът е, че каквото и да нарпавя няма никакъв фокус. Ходих до един фото магазин тук и ми казаха, че според тех има проблем с механизма за фокусиране. Интересува ме, ако някой е имал подобен проблем, колко би струвало да се орпави, за да знам дали да се пазаря за отбивка в цената или направо да го връщам.

Ето пробни снимки съответно съм слагал фокусния ринг на 0,3м, 0,4м, 1 метър и на безкрайност.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с фокуса на Самянг 8мм
Автор: neillmakoli   
Дата:   14-05-15 19:34

А като въртиш фокусният ринг образа във визьора не се ли изяснява?
В смисъл да си личи кога има фокус и кога не.

Дата:   15-05-15 00:28

Ами само на минимално фокусно разстояние (0,30м) има някакъв фокус, но пак е зле. От там ансетне се влошава все повече.

Автор: marves   
Дата:   15-05-15 00:41

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   15-05-15 01:30

Благодаря! Това го четох, но се чудехд али ще свърши работа. Описват подобно решение на много места, но когато се касае за размнаане на фокуса - примерно на скалата е 50см, а фокусира на 2 метра и целта е да се аджъстне. Ще пробвам утре все пак.

Автор: exobexo   
Дата:   15-05-15 08:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: deerstalker   
Дата:   15-05-15 10:16

Коя версия от трите е обектива? По принцип не очаквай някакви особени чудеса от точно този модел. Можеш ли да покажеш снимки в по голям формат, примерно да снимаш предмет от половин метър, и примерно същия предмет от три метра. Като съответно настроиш фокусната гривна на съответното разстояние.

Автор: dialektika   
Дата:   15-05-15 13:56

Според мен трябва само да се пренасрои фокусния ринг/скала. Мисля, че за целта ти е необходима само една отверка. Просто фокусния ринг не е фиксиран правилно. Ако се поразровиш в нета, със сигурност ще намериш указания как се освобождава ринга и след това как се настойва.
Концентрирай се вурху страница 11 от pdf-a na marves

Дата:   16-05-15 02:45

Опитах и нищо не стана. Връщам го и ще търся друг. :)

Автор: Bess_bg   
Дата:   16-05-15 08:24

Когато ние си търсехме Самянг 8мм попаднахме на Пеленг 8мм. Същите са му параметрите, но навсякъде по ревютата го смятаха за по-рязък. Освен това беше и по-евтин. Не съм имала възможността лично да ги сравня за съжаление, но е още една опция.

Автор: MixMike   
Дата:   16-05-15 09:51

Peleng-а е много добър с изключение на бруталните аберации. Доста остър също. Доколкото си спомням (имал съм го преди 7-8 години) се спряваше добре и при насрещна светлина.
...никога обаче не съм пипал samyang - не мога да сравня

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »