Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 TIANYA XS-Pro 1D - някой ползва ли?
Автор: axlastro   
Дата:   15-05-15 20:34

Наскоро открих тази марка, продават се в Ebay и естествено са китайски. Прочетох добри отзиви за тях - според човека, който си беше купил такъв, не отстъпват на MC филтрите на Kenko / Hoya. Мисля да си купя няколко в различни размери, както и един CPL и се чудех дали някой ги е ползвал и евентуално да сподели впечатления.

Може да го видите тук

Отговори на това съобщение
 Re: TIANYA XS-Pro 1D - някой ползва ли?
Автор: sirkhann   
Дата:   17-05-15 22:51

Ами направата на филтри изисква няколко неща
1) Качествено оптично стъкло. Евтините марки използват прозоречно стъкло. Хубавите марки си произвеждат сами стъкла или си купуват от другите добри марки
2) Технология за полагане на покритие. Между покритие и покритие има разлика. И като дебелина, и като равномерност, и като издържливост, и като използвани материали
3) Качествено фолио за поляризационните филтри и възможност за равномерното му залепяне за стъклото
4) Качествени метални пръстени, за да не се налага после да пускаш теми някой да ти ги отвинтва.

Та "доверяването" на една или друга марка далеч не е на принципа "прочетох в интернет" :)

Автор: axlastro   
Дата:   17-05-15 23:03

Ами не знам - не са особено евтини - 15-тина лв. излиза един UV филтър на 58мм резба. Все пак ми е интересно и може би ще си поръчам един на 49мм за някое от ръчните стъкла.

Автор: kvakioh   
Дата:   17-05-15 23:09

Единствени ползвам Polaroid от по-евтините. КАто цяло филтрите или помагат, или по-добре без тях.
CPL може да са много зле- или без ефектите, за които са направени, или пък с някакви изчанчени цветове и преливания, които са трудно поправяеми.
Има сиви филтри, които са без въртенето на CPL, и дават по-точни резултати, направо без обработки в повечето случаи.
Имам няколко филтъра за проба, може да ги пробваме, на 49 и други мм до 58 включително. Качествени.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »