Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Eмигрантска тема , къде , как и защо ?
Автор: ioana-foto   
Дата:   06-05-15 13:23

Неки всеки който е напуснал България пише в тая тема.
Къде и как е емигрирал, полезни съвети за кандидат емигранта и всичко което ви дойде наум.
Пуснах темата понеже нашата действителност ми идва вече в малко повече и реших че стига толкова борба , не си заслужава.
За сега съм се ориентирал към Канада , но все още не покриваме изискванията им.
 Re: Eмигрантска тема , къде , как и защо ?
Автор: deerstalker   
Дата:   06-05-15 13:26

Темата ти има ли нещо общо с фотографията?
Автор: nyamago   
Дата:   06-05-15 13:30

Има и нефотографски теми в сайта, но не им е мястото в раздел 'Фотография' (къде точно им е мястото - не съм се заглждал, но едно разцъкване на менютата би показало?).

А иначе - такава тема (поне една, може би и повече) вече имаше. добре е първо да се потърси с търсачката на сайта и да се прочете какво вее е било писано по-рано. Сигурно има (все още валидна) информация.

[beer]
Дата:   06-05-15 13:30

Има много емигранти фотографи , мисля че темата има право да съществува. Все пак фотографията не е само техника а и начин на живот.

п.п. как да търся нещо което не знам дали го е имало и под каква форма е било написано , всеки казва " ползвай търсачката " , ми то тогава няма нужда от форум , и търсачката е достатъчна.

Публикацията е редактирана (06-05-15 13:33)
Автор: verkus   
Дата:   06-05-15 13:31

Има цял форум за канада http://www.bgcanada.com/phpBB2/ а и виж и този http://forum.all.bg/categories.php/Cat/0 питай за къде и трябва [smilie3]

Дата:   06-05-15 13:35

verkus , ето това имах в предвид , полезна информация, сайтове и тн.
Очаквам и емигранти да се влючат с информация от първа ръка.
Автор: h_bio   
Дата:   06-05-15 13:42

Данииле, от теб не съм го очаквал...честно. Защо на първо време не смениш града с някой друг където има повече възможности за работа и реализация и след това като план Б или В да мислиш за чужбина?
Автор: mihajlov2   
Дата:   06-05-15 13:49

http://ide.li
Дата:   06-05-15 14:07

h_bio , защото където и да бръкнеш се сблъскваш с отчайваща корупция и престъпна небрежност .
Лекари , полиция , администрация , всичко е покварено , дори народа като народ е покварен , и в София и в Каспичан все същото , някои свикват с тази среда , други не.
Наскоро се сблъсках с понятието " лекарска небрежност " при това в няколко Софийски болници и за малко това да струва живота на сина ми че и моя , тогава осъзнах че няма оправия и колкото по бързо се махна , толкова по добре.
h_bio. аз работа имам , ма има ли смисъл да правиш нещо в тази държава като след 5-10 години това нещо няма да струва и 5 пари ?
Автор: swan_   
Дата:   06-05-15 14:12

Аз търпях много години и се преместих в Англия преди една. Много съм доволен и препоръчвам на всеки, койото усеща, че нещо му куца в България, да опита. Ако не стане - 3 часа със самолета и си отново у дома :)
Автор: pmartinov   
Дата:   06-05-15 14:43

Където и да отидете от себе си не може да избягате.

Автор: Gru   
Дата:   06-05-15 14:57

swan_ [smilie24]

Автор: Vanquished   
Дата:   06-05-15 14:58

pmartinov , хората не бягат от себе си.
Автор: dimidumi   
Дата:   06-05-15 15:01

Никой не бяга от себе си, хората искат да имат малко сигурност, гражданско общество, работа и да живеят по-добре, нищо повече. С " лекарска небрежност " в пловдивски болници се сблъсквам вече няколко пъти, ужас е просто, не се търпи от корупция, надменност, увъртане, безхаберие, цигания!
Автор: egoucm   
Дата:   06-05-15 15:09

мрънкачите са си мрънкачи и в БГ и в чужбина.
Аз емигрирах преди 8 месеца и скоро ще се връщам [cool]
Няма по-хубаво от БГ [beer]
Автор: LorDDemoniC   
Дата:   06-05-15 15:16

Ми защо търпите или бягате?
Автор: imitev   
Дата:   06-05-15 16:32

Всеки сам решава какво да прави с живота си...
Дата:   06-05-15 17:08

Всеки който може да помогне с информация е добре дошъл да пише в темата и на лично Ще оценя всяка информация и помощ която получа , за един кандидат емигрант правилната насока това е най важното нещо.
Автор: swan_   
Дата:   06-05-15 17:48

Йонана, ако те интересува нещо конкретно - питай.
Автор: 4given   
Дата:   06-05-15 18:04

Питай по-конкретно. Аз съм в Щатите от 11 години, снимам от 3.
Автор: Bumerang   
Дата:   06-05-15 18:12

Да бягаме е лесно.Виж да се борим- нямаме дупе.Преди година стотици протестиращи пред парламента и още стотици други ги снимаха.Сега нито едните нито другите са там-няма пари.Или вече не им плащат?[smilie7].Искате да избягате -багайте.България без вас може ,но вие без нея не.Рано или късно ще проливате сълзи и на най простата чалгаджийка дошла да пее в Бостън или в Лондон или на майната си ,и то ще е само за това че слушате българска песен.Ще си спомняте за дядо Вазов за думете му:

"И те ходеха често на брега на Дунава и гледаха зелените хълми на България. Нà, тя е там, усмихва им се, вика ги, говори им, показва им небето си, показва им огнищата им, вьзпоминанията им, мечтите им... Дунавът величествено и тихо се синее между тях и нея, като една бара. Една крачка само - и в нея са; един вик само - ще ги чуе. Как е близко и как е далеко! О, Българийо, никога не си тъй мила, както кога сме вън от тебе! Никога не си ни тъй необходима, както когато те изгубим безнадеждно!..."[smilie3]
Автор: imitev   
Дата:   06-05-15 18:42

С извинение - това са патриотични глупости...

БЕГЕто липсва на емигрантите точно толкова колкото емигрантите липсват на БЕГЕто [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: lamerko   
Дата:   06-05-15 18:48

От седмица налазих из Лондон, ама все още съм доста неориентиран [smilie18]
Автор: asahi   
Дата:   06-05-15 18:49

Профил на ioana-foto
Регистриран : 28.10.2014 15:44
Посл.влизал : 06.05.2015 17:19
Снимки: 0

Не очаквай, че като се появиш в Англия, Германия, Холандия, САЩ или Канада със 7 месечния си син ще получиш веднага супер медицинско обслужване. Ще трябва да си намериш дом, после банкова сметка, работа, осигурителен номер и чак след това получаваш някакви права. А всички права ще получи евентуално малкия като завърши образованието си там. А ти си оставаш емигрант.
Автор: ilcoin   
Дата:   06-05-15 18:53

Където и да отидещ, за успешна и бърза интеграция трябва да знаеш местният език + да имаш идея поне за локалните културни особенности + да имаш занаят, дето там да се котира /разбирай плаща/. Иначе е трудно, щото влизаш в конкуренция директно с местната паплач (иранци, пакистанци, мексиканци, каквото-е-там-заело-нишата) и става ужасно трудно. Ти не си от тях, не им говориш езика и пр. Сещаш се. Не че не може, ама задачата се усложнява доста ...

Аз не съм емигрирал официално, но по едно време прекарвах повече време зад граница, отколкото тук - говоря за Западна Европа основно. Та тия филми съм ги гледал - срещал съм по офиси разни нашенци, даже единия градски излезна :). Чистеше всяка вечер офиса и после всяка сутрин караше развозен камион. Момъка се беше устроил, беше турче от Хасковските села и се разбираше с месните турци. Та така ...

Занаят + език + готовност да се скъсаш от работа за нищо и накрая ще караш една що-годе свястна кола, ще те лекуват пак скапани доктори (свястните струват много), ще те гледат накриво чиновниците (защото си от ония, дето местния Волен Сидеров обвинява за всичко), ще изкарващ колкото да си покриеш разходите и накрая като теглиш чертата - пак същото. Аз затова и никъде не отивам, няма смисъл.

Ама ти си решаваш де - по-добре да ги имаш нещата тук, отколкото там. И тук има доктори, ако можеш да си го позволиш - също като там. И тук има полиция за който си плаща и няма пак за който си плаща. Също както и там. Качествената храна е скъпа, евтината е вредна (тук поне зеленчуци лятото има по провинциите, дето биват).

Разбирам, че вероятно се е случило нещо, което те е депресирало сериозно, но така или иначе - ако тук се котираш добре на трудовия пазар и ти плащат добре, ще се оправиш и там (ако говориш добре местния език разбира се). Което обезсмисля емиграцията за мен поне.

Ако тук не се оправяш, вероятно и там няма да я вържеш. Което пак обесмисля нещата - тук поне имаш приятели и родители, пък там си сам като куче и един зъб да те заболи, става сложно ...

Айде, не се напрягай излишно, гледай да се наредиш тук и успех [shtrak]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.