Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Разтвор за снимки
Автор: Stelcho2   
Дата:   06-04-15 00:50

Здравейте!
Намерих вкъщи един фотоапарат, който има лента в него. Не си спомням какво дори е снимано с него. От къде мога да си поръчам консумативи за разтвор, за да си извадя снимките?

Отговори на това съобщение
 Re: Разтвор за снимки
Автор: Lycan   
Дата:   06-04-15 00:58

Просто го занеси във фотото :)

Автор: da.fo   
Дата:   06-04-15 01:43

Stelcho2, сложна работа. По добре послушай съвета на HTML. Не напразно едно време когато се снимаше на лента любителите се брояха почти "на пръсти".

Автор: lamerko   
Дата:   06-04-15 02:12

Ако става въпрос за черно-бял филм - мисля, че в Синтезиса все още продават комплекти на Кодак за 1 литър - сравнително евтини, но ако ги ползваш за съответния брой филми. Друг вариант е сам да си "свариш" проявител - метол и пстаналите съставки го има в базара, както и натриев тиосулфат (стари залежи [cool]) като фиксаж. Стоп банята може и да я пропуснеш :)

Втория вариант с малко късмет би ти излязал сякаш по-евтино от фото (само за химикалите). Зависи дали ще ти се занимава и дали ти се намира корекс доза :)

Автор: Lycan   
Дата:   06-04-15 02:55

lamerko, първия вариант е все едно да отвориш сладкарница, за да опиташ от тортата, а втория да отидеш в бирарията, за да ти сипят от наливната за вкъщи :))

Автор: lamerko   
Дата:   06-04-15 03:12

Ами... аз лично съм хванал малко от филмовата фотография - още като ученик фотографията ми беше хоби и си имах домашна фотолаборатория. Не за друго, но тръпката си е тръпка, па било и за един филм. Аз лично дори обмислям сериозно да си взема 10-на 17 метрови ЧБ ролки и да пощтракам като в добрите стари времена [smilie18]

Автор: dekov   
Дата:   06-04-15 08:21

"10-на 17 метрови ЧБ ролки" Похвална амбиция, това са стотина филма !
[smilie24]

Автор: fotorafi   
Дата:   06-04-15 09:47

Ако имаш корекс доза за проявяване на филми и термометър за течности, нямаш проблем ! Ще ти дам:
- А-49, Атомал на ОРВО.Фабричен, конфекционен проявител за филми + упътване. Разтваряш го, правиш работен разтвор от 600 мл. и с него проявяваш 6 филма при 20 градуса С
-Кисел фиксаж ФОМА, концентрат. Доразтваряш го и правиш 3,5 л. раб. разтвор за фиксиране на филми
Много е лесно, а магията да закачиш измития филм за сушене е невероятна [beer]
София, 0886-711-193, 02/840-18-55, Рафи Марукян

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »