Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръка за първи DSLR
Автор: svetto_s   
Дата:   19-02-15 21:33

напишете тук линкаЗдравейте,

Най-после се реших да мина от сапунерки на нещо по-сериозно, затова ще Ви помоля като специалисти да ми дадете насоки за приличен DSLR апарат. Ще го използвам предимно за пейзажи и архитектура. Имам мерак и за макро, но това по-нататък. Като за начало мисля да си взема нещо втора ръка до около 600-650 лева.

Оглеждам тези двата засега - https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=47967
и https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=51324

Благодаря предварително за мненията!

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръка за първи DSLR
Автор: Twingo   
Дата:   19-02-15 21:39

За да не мъкнеш торба с обективи, примерно нещо такова - тялото от тази обява и някой 18-105 за 300 лв. [shtrak]

Дата:   20-02-15 13:56

Т.е. по-добре никон отколкото канон или?

Автор: fraction   
Дата:   20-02-15 13:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-02-15 14:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: lamerko   
Дата:   20-02-15 14:03

Късно е [smilie18]

Дата:   20-02-15 14:05

Автор: marves   
Дата:   20-02-15 14:09

Автор: quazimodo   
Дата:   20-02-15 15:51

marves написа:

>
>
> И защо DSLR? Има безогледални
> фотоапарати, с по-добро качество
> на картина от ниския клас DSLR-и,
> по-леки, по-компактни.

Ae сега, от къде разбра, че не се търси голям и черен фотоапарат [smilie21]?

Дата:   20-02-15 15:56

Автор: bmvtooo   
Дата:   20-02-15 17:04

marves написа:

> Canon или Nikon ?
> Не знам дали има по-малко зло между
> двете...

Има - Pentax, но едва ли питащия ще иска такъв! Колкото и да не е добре стабилизацията да е в тялото спрямо тази в обектива, лично аз си предпочитам да имам винаги стабилизация, пред никаква (каквато е за предложения по-горе Canon). Самия апарат си е добър за нисък клас (може и любителски да се нарече), но с обектив без стабилизация ще е прекалено (да не кажа абсурдно) за неопитен начинаещ да направи фокусирана снимка! [smile]

Дата:   20-02-15 19:25

Дата:   20-02-15 19:48

fraction написа:

> верно ?[smilie5]

Абсолютно! За мен и за теб може това да не е проблем, но за начинаещ с първи SLR поне ще е трудно да се научи. Но ако има желание, има и начин [smilie3]

Автор: Pac   
Дата:   20-02-15 20:23

bmvtooo, изказването ти е прекалено (да не кажа абсурдно) за човек, който поне малко знае за какво говори.
И изобщо какво е общото между стабилизацията и фокуса? Стабилизацията не компенсира лош фокус, а движения на ръката.
При достатъчна скорост, примерно 1/200 или по-бързо, при нормални фокусни разстояния (не примерно 600мм), не виждам никаква полза от стабилизация.
80% от снимките ми са с нестабилизиран 35мм обектив на нестабилизирано тяло, а и аз съм начинаещ (снимам от около година).

Публикацията е редактирана (20-02-15 20:27)

Дата:   20-02-15 20:58

Нали се сещаш, че не всеки може да мисли толкова бързо ако му трепкат ръцете при натискане на бутона за снимане (дори и да е фокусирал преди това). Има общо, но явно си много по-знаещ, и ще те оставя сам да си го откриеш от опит! Да, на теория може би не трябва да има проблеми, но имам познати, които без стабилизацията нямат нито една фокусирана снимка - факт, който не знам как ще обясниш! Давай, нали си наясно [smilie3]

Дата:   20-02-15 21:09

marves написа:

> Canon или Nikon ?
> Не знам дали има по-малко зло между
> двете
>
> И защо DSLR? Има безогледални
> фотоапарати, с по-добро качество
> на картина от ниския клас DSLR-и,
> по-леки, по-компактни.

Като например?

Автор: BXMarkov   
Дата:   20-02-15 22:02

Купи си 550д със стабилизирания китов и не се занимавай с глупости. 1100д губи по всички показатели, понеже ме мързи виж защо: тук

Автор: Pac   
Дата:   20-02-15 22:07

Първо си изясни понятието фокус. Снимките на твоите познати най-вероятно са на фокус, но са размазани заради несъобразено ниска скорост на затвора. Просто трябва да им се обяснят базови понятия и да спрат да снимат на автоматичен режим, не им е проблемът в техниката, а в знанията. Пускат на Shutter priority 1/200 и няма да им се маже нищо.

Публикацията е редактирана (20-02-15 22:07)

Автор: chrisnoch   
Дата:   21-02-15 02:09

Не се заглеждай по разни боклучави (1100D) и морално остарели (550D) Канони. В този ценови диапазон най-доброто е това: ЦЪК - хем по-добър сензор, хем стабилизация в тялото, хем видео като слънце ... Че и гаранция има!
P.S.
Обявата не е моя, нито познавам собственика!

Автор: arris   
Дата:   21-02-15 17:00

chrisnoch ...

Бях сигурен,че рано или късно ще отправиш поредната си агитация ...

Автор: chrisnoch   
Дата:   22-02-15 02:49

arris,
Нещо по-добро за тези пари можеш ли да предложиш?
Или само мъчиш клавиатурата?
[smilie23]

Автор: rx   
Дата:   22-02-15 02:54

Добре, че е форумня прУфесУр, че да каже, че 550Д е морално остарял... а назад се препоръчват и 5д, и 40д като топъл хляб... еххххх то не ходи по гората [smilie18]

Автор: axlastro   
Дата:   22-02-15 11:55

За архитектура и пейзажи по-добре безогледална система да се вземе. По избор. За сега широк и достъпен обектив предлагат само канон. Може да вземеш sony nex с преходник за Канон и да ползваш 10-18. Трябва ти статив. И понеже архитектура и пейзажи се снимат не сямо с широки, но и с дълги обективи и за това помисли.

Дата:   22-02-15 12:08

Дата:   23-02-15 00:14

Проблема ми в момента със сапунерката - Canon PowerShot SX160 IS, е ниското качество на снимките като острота, цветове и т.н. Вярно, може да се пипнат с фотошоп после, но ми се иска да имам нещо, с което да постигна по-добро качество без допълнителна обработка.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »