Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за настройка на изображението D3200
Автор: gfdgdgfd   
Дата:   23-01-15 21:09

Здравейте :) Имам Nikon D3200 и 35mm 1.8g обектив освен китовия.Доста често ми се налага да снимам видео в по зле осветени помещения и преди 2-3 дни попаднах на клипче в youtube което сега не мога да открия [smilie5] в което ставаше въпрос за заснемане на видео вечерно време с ДСЛР.В това видео ставаше въпрос за настройките в Set Picture Control и по спецялно:
1.Sharpening
2.Contrast
3.Brightness
4.Saturation
5.Hue

И по специално контраста се сваляше до минимум и до колкото не ме лъжеше паметта Brightness се вдигаше към + с едно деление а Sharpening се сваляше пак до край в - . Искам да попитам понеже от скоро имам апарата тези неща правилни ли са?С подобни настройки по добре ли ще се извадят детайли в тъмните места и по-светло ли ще изглежда видеото?

Също друг въпрос имам как да определя белия баланс като имам 3-4 източника на светлина енергоспестяващи,с нажежаема жичка и различни цветови температури като цяло ?

Благодаря за помощта предварително [smitten]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за настройка на изображението D3200
Автор: Петрос   
Дата:   24-01-15 02:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: gfdgdgfd   
Дата:   24-01-15 09:15

Идеята беше ако някой знае точно какво е най-добре да се направи при снимане на по-тъмно пространство да сподели и аз вече ще пробвам защото на клипчето снимаха на улица която беше доста не осветена.И другия ми въпрос към края за белия баланс някой ако може да помогне ще е златен :)[cool]

Автор: bestlap   
Дата:   24-01-15 18:01

И на мен би ми било от огромна полза ако някой хвърли светлина върху проблемите на колегата [beer]

Автор: chrisnoch   
Дата:   25-01-15 03:50

Белият баланс много често (ако не винаги!) е художествено решение. Няма рецепти за това как тябва да се направи. Ако го настоиш на 2700К, източниците с нажежаема жичка ще изглкеждат бели, а всички източници с по-висока цветна температура ще синеят - халогенните (3200К) по-малко от дневната светлина (5600К). Ако го настроиш на 3200К, халегенните лампи ще изглеждат бели, тези с нажежаема жичка ще жълтеят, а дневната светлина ще синее.
При флуоресцентните лампи и LED-овете цветната температура варира в широки граници (прибл. от 2700К до 5600К), та зависи какъв тип използваш. При тях има и други проблеми - спектърът им не е непрекъснат, а е накъсан с резки пикове и спадове. Това често изкривява цветопредаването значително.

Автор: kvakioh   
Дата:   25-01-15 08:43

Всичките 5 показателя на Default value. Toeст на изначалната стойност.
На много малко апарати нещата се променят като се разбъзикат тези стойности.
ЗА белия баланс всичкото казано от chrisnoch е вярно, като да добавя, че при ниския клас Никони и Канони(осввен ако няма Magic Lantern) не може да се задават стойности в Келвини, и малко повечко ще трябва да се види в настройките и книжката на апарата, преди да се научат, запомнят и след това наглася бял баланс.

Автор: ioana-foto   
Дата:   25-01-15 08:53

Проблема с белия баланс в помещения се решава лесно , снимате в Raw и си носите винаги с вас бяла карта.Първата снимка е на картата , след това при обработка виждате каква е цветната температура по картата, примерно 4600к и след това , ако не променяте осветлението и позицията си , цветната температура на останалите снимки ще е същата.

Автор: bestlap   
Дата:   25-01-15 18:15

При мен като пипам контраста и другите настройки има доста голяма разлика в снимките..... наситеност на цветове като вдигна брайтнеса и сваля контраста дори и в тъмните места се вижда добре [smilie21]

Автор: victory13   
Дата:   25-01-15 18:35

евалата йоана [cool]

дали освен заглавието си прочел и един пост от темата, или държиш да се изкажеш непременно [smilie5]

питащият, има ти го видеото в тубата, но не го смятам полезно в случая... даже хич... опитай собствени настройки, и си намери най-удачните според случая... не вярвам да има универсална рецепта [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »