Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Гъби ли са това?
Автор: satansho   
Дата:   13-01-15 14:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Гъби ли са това?
Дата:   13-01-15 14:34

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   13-01-15 14:36

Автор: baron_barbaron   
Дата:   14-01-15 00:11

Според мен не са гъби. Аз лично гъби наживо съм виждал само веднъж, но те изглеждат като петно от което излизат много на брой, дълги, тънки и криви образувания.. Ако прокараш нокът по гъбата, се усеща леко грапава повърхност. Не знам дали няма и други разновидности. Иначе съм чел, че гъба се чисти с разтвор от кислородна вода и амоняк без никакво търкане! Просто се слага капка от разтвора и се оставя да изсъхне, после се повтаря многократно тази процедура около седмица. Търка се чак след това, с разтвор за почистване на лещи.. Но следите от гъбата са необратими ! Като също така уточнявам, че това не съм го правил, а просто съм го чел и не знам доколко е достоверно !

Но тази гадоря от снимката по скоро ми прилича на нещо мазно, което е престояло там доста време.. Ако лещата не е монолитна, а е система от два или повече елемента, е възможно и да е проникнала влага между тях..

Публикацията е редактирана (14-01-15 00:19)

Автор: deerstalker   
Дата:   14-01-15 00:55

Обикновено тези проблеми възникват където има нанесен метален окис върху стъклото. И поради реакции причинени от влага, органични замърси тели или някакви вредни газове се причиняват тези проблеми.

Автор: fotorafi   
Дата:   15-01-15 06:33

Определено не са гъбички ! Мога да ти подаря един обектив Меопта 4,5/105 мм, София-0886-711-193

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »