Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Резолюция на календари
Автор: Twingo   
Дата:   27-12-14 12:40

Здравейте. Ще си правя няколко бройки календари и искам да разбера каква трябва да бъде резолюцията на снимките, понеже от рекламната агенция така и не ми казаха точен размер. Размерът на главата е 31,6/20,4см. А знаете ли програма, с която лесно мога да направя колаж от няколко снимки за този размер?

Отговори на това съобщение
 Re: Резолюция на календари
Автор: mihail_radkov   
Дата:   27-12-14 13:03

Няма точен размер.

Дата:   27-12-14 13:09

Тоест, да пращам в максималния и след това те ще преоразмерят?

Автор: mihail_radkov   
Дата:   27-12-14 14:08

Да, само направи кроп с пропорции като главата за да няма изненади [smilie24]

Автор: MuHaTa123   
Дата:   27-12-14 14:47

За програма за колажи- в работата ползваме Picture Collage maker pro. Колажите стават за секунди.

Автор: asahi   
Дата:   27-12-14 22:59

На мен ми е най-лесно с фотошоп.

Автор: imitev   
Дата:   27-12-14 23:20

Слагай 31,6/20,4см на 300 дпи и не се бой...

Ако не стига резолюцията на снимките - може и на 250 или 225 дпи.

Дата:   29-12-14 13:30

Пробвах с CollageIt, но не мога да размествам снимките както искам. Това, което ми трябва, е програма, с която да постигна нещо такова , но да мога да задам размер и dpi ( в моя случай - 31,6/20,4см и 300 dpi.)

ПП: С фотошоп не мога да се оправя.

Публикацията е редактирана (29-12-14 13:33)

Дата:   29-12-14 13:41

Вариант - плати някой лев да ти го направят някъде...

Автор: compur   
Дата:   29-12-14 14:16

twingo прати снимките на лично и ще помогна.

и още нещо - Размерът на главата е 31,6/20,4см. - питай това обрязан или необрязан формат е и колко обрязват, обикновено.

поздрави [beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (29-12-14 14:19)

Дата:   29-12-14 19:39

Казаха, че това бил крайният размер, но оставяли по 2 мм от всяка страна. Това означава, че ще има 2 мм празно поле, нали така?

Иначе, справих се с Picture Collage Maker Pro. Благодаря на всички! [beer] [beer] [beer]

Дата:   29-12-14 23:11

Oзначава че изображението трябва да ти е с 2 мм от всяка страна по-голямо (иначе казано добавяш по 4 мм към размерите) за да има какво да отрежат без да светне бяло...

Дата:   30-12-14 14:34

Добре, но това не го бях предвидил, как да ги добавя тия мм? (устройва ме и празно поле, че не ми се прави наново) :)

Публикацията е редактирана (30-12-14 14:35)

Дата:   30-12-14 16:27

Кажи им да го разпънат при печата
...

Автор: антивик   
Дата:   31-12-14 07:52

За програми може да пробваш и с Корел Драу щом не можеш да се оправиш с Фотошопа, че даже и календара ще можеш да си натаманиш покрай колажите....

Публикацията е редактирана (31-12-14 08:17)

Автор: Pippo810331   
Дата:   31-12-14 11:55

Ако позволите да използвам темата, за да попитам един въпрос. Редно ли е да изискам преди копирането снимката ми да е без бели полета и при необходимост да се изреже само отляво и отгоре, а не от всички страни по малко? Искам няколко копия 21х15 и няколко копия 15х10, а това са различни съотношения за една и съща снимка.

Дата:   31-12-14 12:17

За 21х15 не знам, но 15х10 може да кропнеш в ms office picture manager.

Автор: 2metraninja   
Дата:   07-01-15 10:55

Има няколко варианта.

Единия е да ти разпънат снимката, която е 2:3 и да изгубиш част нея от късите страни. Така ще напълниш целия размер (няма да имаш бели полета) Разбира се това си зависи от снимката дали има "въздух" и дали няма да отрежеш нещо важно за композицията.

Втори вариант (оптимален за мен) е да поискаш бяла рамка. Цялата снимка си излиза, като от всички страни имаш леки бели полета - нещо като тънко паспарту май се казва. Те не са разбира се еднакви - на късите страни са по- тънки, но като цяло изглежда ОК, даже леко художествено нали като си има естествена рамка. Разбира се, губиш малко от изобразителната площ - вече фигурите по снимката са малко по- дребни.

Варианта с бели ленти отстрани и да ти ги режат е най- кофти според мен. Първо не знам дали изобщо някой е длъжен от фотото да го прави, а дори и да се съгласят, може би ще ти поискат пари ако са повечко снимките. За 1-2 снимки може да минеш и с усмивка само разбира се. После обаче идва момента къде ще стои тази снимка, защото ако не е силиконов албума, рязана снимка няма да стои добре в рамка или албум с фиксиран размер.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »