Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic G3
Автор: Twingo   
Дата:   16-11-14 22:57

Здравейте! Имате ли впечатления от този фотоапарат - захватът удобен ли е, има ли много шум при високо исо, и най-важното - лесно ли се намират хубави и евтини обективи за него - става дума за един по-дълъг и някой ръчнофокусен за макро. (а вариант ли е дълъг ръчнофокусен?) Става дума за преход от турбо сапунер.

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic G3
Автор: kvakioh   
Дата:   16-11-14 23:12

Панасоник, ако не са телата G6, GH4, GX7, GM1 и има един последен модел, не го знам не стават...Гадни цветове, шум, слаба реакция на фокусиране и др. ЗА предпочитане са Пен новите.
Обективите се комбинират с такива от Олимпус и някои Панасоник. Поевтиняха стъклата, но не чак толкова. Хубавите са скъпи, но дават отлични резултати. ЗА към 600-1000лв се набира една добра комбинация.Широките им са скъпи, това е много съществено. Макротата 60 от Олимпус и 45 от Панасоник са доста добри. Най-гадното е, че например ако човек иска да комбинира нещо компактно и китово, например от GM1 иска 12-32 с някое тяло Олимпус излиза много скъпо да се купи китака. Втора ръка трудно се намират. За Панасоник мога да кажа, че китовите 14-42 не са много читави, освен последните излезли. 14-45 е старичък, но добър китов. Има и един 14-42 палачинка, той също не е голяма работа.
ЗА ръчни обективи- има преходници, рингове, но трябва да се обележи кроп фактора от 2х, което предполага, че доста от обективите от 35-40мм нагоре стават автоматично телеобективи...което е неудобно.
ЗА ергономия, удобство на ползването, чупещ екран и екстрички- "спецовете" по това ще кажат.

Автор: pstoev   
Дата:   17-11-14 13:52

kvakioh, доста си краен!
Имал съм G3, фокуса му е достатъчно бърз.
Със сигурност по-бърз от pen'овете от тогавшните модели всички nex'овете(можеби без А6000) и всички Fuji. Използваемо исо до 1600 включително. Цветовете са въпрос на гледна точка, на мен ми харасваха много, защото имат филмово излъчване.
За обективите, тази матрица не е подходяща за стари лентови р-фокусни обективи, резолюцията им не стига(говоря на макс отворено)
Най-добре техните си, м4/3 обективи..

Автор: iliyanb   
Дата:   17-11-14 13:53

Pstoev [smilie24] , точно казано. Да допълня: апаратчето ще е със сигурност сериозен ъпгрейд над която и да е сапунерка.

Дата:   17-11-14 14:29

След Г10, GF2, GM1 за кратко, няма как да не съм краен. По принцип не се изцепвам да пробвам колко бързо, хайде да речем, че за фокуса малко далеч го пратих надолу. Но не ми харесват цветовете и резултатите, с това поне достатъчно съм си играл.
За обективите- наистина само от Панасоник и Олимпус е добре да се ползват, стари може би само Олимпуд 3/4 стават като цяло. И са евтини някои от тях.

Автор: mihajlov2   
Дата:   17-11-14 15:16

Преди време си взех едно такова тяло на старо много евтино. След турбосапунер тази камера ще е доста голям ъпгрейд. От моделите на Панасоник с вграден визьор от серията G това е може би най-компактното тяло /разбира се, изключвам GX7/. Поради тази причина грипът е сравнително по-малък и леко неудобен за големи ръце. Има завъртащ се дисплей с тъч. За безогледална камера фокусът е доста бърз. Матрицата не е зле, по отношение на шум използваемо е ИСО до 1000 - 1600. С прилични обективи резолюцията е повече от добра. Най-добре е да се снима в РОУ, аз по принцип не харесвам директния JPEG от почти всички камери /е, има и изключения - Fuji S5Pro например/. Леко пипване на РОУ файла в добър конвертор - Лайтрум или ДХО, подобрява цветовете. За обективи - най-добре да се ползват фирмените на Панасоник и Олимпус за м4/3. Като китов най-добре е старият китак на Панасоник 14-45. Има огромно разнообразие от обективи на Панасоник и Олимпус, но трябва да се има предвид, че в тялото няма вградена стабилизация на матрицата както във всички Олимпуси и ако търсиш стабилизатор на изображението, трябва да ползваш обективи на Панасоник.
Ако търсиш тяло секънд хенд с визьор на добра/ниска/ цена с добро качество на изображението, сравнително бърз автофокус и широка гама обективи, това може би е едно най-добрите решения.

Дата:   17-11-14 15:45

Като обективи бих взел 14-45 стария китов и 60mm макро Олимпус. И си е чудесна комбинация.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »