Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Коя видеокарта
Автор: ilfot   
Дата:   11-07-14 14:35

Искам да купя видеокарта за малки видеообработки в
Adobe Premiere
Компа е CPU I5, WIN 7 X64 OS, 2TB hard
Бюджета е малък 200лв, мисля за тези
http://www.asus.com/Graphics_Cards/ENGT240_SILENTDI1GD3/

http://www.asus.com/Graphics_Cards/ENGT240_SILENTDI1GD3/

коя от двете ще е по добре

Отговори на това съобщение
 Re: Коя видеокарта
Автор: langel   
Дата:   11-07-14 14:45

Втората [smilie24]

Автор: s_dyakov   
Дата:   11-07-14 14:47

Тази GeForce GT 240 не е ли слабичка много?

Ако искаш безвентилаторна по скоро виж тази:
Sapphire AMD R7 250 Ultimate Fanless 1GB GDDR5 Graphics Card

Виж как ще е с видео обработка не е ясно.

Автор: ilfot   
Дата:   11-07-14 15:04

SAPPHIRE HD 6670 2GB DDR3
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1088&pid=1218
това е втората карта
немога да се оправя с линковете
Извинявайте [smilie11]

Публикацията е редактирана (11-07-14 15:07)

Автор: sathv   
Дата:   11-07-14 15:08

За 200 лева тази Има я и по евтино ама не нова.

Автор: langel   
Дата:   11-07-14 15:09

Е тъй де, втората [smilie24]

Дата:   11-07-14 15:21

Втората - ама има перка тази :)

Автор: jigsaw   
Дата:   11-07-14 15:42

Не те съветвам да си купуваш SILENT карта. Преди 3 години имах такава на ASUS и след 4 часа игра на WoW, кадратие ми падаха драматично с около 30FPS от 85FPS, защото картата загряваше до около 90 градуса. Продадох я още докато беше в гаранция и си купих с голям вентилатор. Разбира се той се въртеше бавно заради по-големия дебит и беше достатъчно тиха. Кадрите в крайна сметка никога повече не паднаха под 80FPS, а температурата не надхвърли 55-60 градуса. До колкото разбирам ти няма да играеш, а ще я използваш за видео обработка, но резултата ще е същия...натоварването няма да е по-малко от една игра и следователно последствията ще са същите. Лично мнение!

Дата:   11-07-14 16:06

За безвентилаторните ти трябва хубава кутия която да се вентилира добре за да може конвекцията на въздуха да отвежда топлината. Ако просто я завреш в една затворена кутия ще качва температурата много бързо.

На мен и захранването и процесора и видеото ми се охлаждат пасивно и без вентилатори и досега не са прегрявали. Вярно по-топло е от 50 градуса но не е стигало 90.

Автор: jigsaw   
Дата:   11-07-14 16:34

@s_dyakov

Напълно съм съгласен с мнениоето ти и принципно си абсолютно прав. Имам приятел които има конфигурация реализирана по такава схема, но трябва да се направи едно уточнение. За да осигуриш подобна перфектна вентилация на кутията и да охлаждаш пасивно CPU, VGA, PSU и HDD се налага да си купиш кутия която позволява слагането на качествени големи и много тихи вентилатори. В неговия случай са 4х20см поставени на голяма кутия която струва 120-150лв. Тоест това за което говориш не става с евтините тенекиени кутии стандартен размер за по 30лв. При конструирането на тези качествените кутии някой е вложил мисъл, местата за поставяне на компонентите и вентилаторите са оптимизирани и там нещата се получават. Като си купиш подобна кутия и подобни вентилатори... сметката набъбва. Така че и това рявбва да се уточни, когато говорим за пасивно охлаждане на компоненти чрез качествено вентилирана кутия. [beer]

Публикацията е редактирана (11-07-14 16:37)

Автор: dimidumi   
Дата:   11-07-14 20:57

Безвентилаторните видео карти имат едно предимство, по-големия радиатор и като им сложиш един обикновен вентилатор 8-10 см за 3-5 лв. си стават вентилаторни [smilie5] и температурата им не се качва повече от 50-на градуса...А за 200 лв. не е ли по-добре да си вземеш една GTX650-650ti или GTX750-750ti & 2gb DDR5, мисля че цените им паднаха вече до тези нива. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »