Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ретуш
Автор: vitttoriostankov   
Дата:   29-06-14 15:10

Здравейте, имам проблем с обработката на снимки и искам да ми дадете полезни съвети за ретуш. Снимах една мацка в студио и се опитвам да почистя покрай нея мръсния фон. Обаче всичко ми става на петна и си личи а аз искам да не си личи. За това ако може всеки който си ретушира снимките да даде полезни съвети как го прави защото при мен не се получава!
Ето за такъв тип обработка бих желал да се науча, защото аз имам подобна снимка на която фона отзад е ужасно мръсен. Както и краката на мацката се опитвам да ги направя гладки и лъскави но не прекалено и това не се получава!
Благодаря на всеки който сподели своя опит!

ПРИМЕР

https://photo-forum.net/static/forum/2014-06/khfo2751.JPG

http://4.bp.blogspot.com/-BGK7nzYl7Fk/UY5F9iexvkI/AAAAAAAAKy8/gqQ5JHCpRXo/s1600/D-5.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Ретуш
Автор: autosvet   
Дата:   29-06-14 15:17

Това е доста труд за обяснение във форума. По-добре се запознай с това как работят различните инструменти на фотошоп-а - маски, селекции, филтри, четки, как се настройват и т.н. Добрия ретуш е комбинация от това. Универсална рецепта няма.

Автор: J0R0   
Дата:   29-06-14 15:38

Мръсен фон (зависи колко е мръсен) можеш да изчистиш с healing brush от Фотошоп или Фастстон. Можеш да му добавиш подходяща текстура, така че мръсотията да се слее с текстурата.
Но най-добре е да снимаш на чист фон, има хартиени, не са скъпи, като се оцапа - режеш парчето и хвърляш. Развиваш...
Не си струва усилието по почистване на мръсни петна от фона.
Същото време можеш да употребиш за далеч по-смислени неща. [shtrak]

Автор: compur   
Дата:   29-06-14 15:41

за първата снимка:
1. избираш мацката и инвертираш селекцията
2. копираш с маска в нов слой
4. правиш с останалото каквото си искаш

за втората снимка:
1. копираш снимката в 2 нови слоя
2. селектираш само тялото и слагаш маска
3. селектираш главата (заради косата) и прилагаш Refine Edge, като записваш новото с маска
4. правиш с останалото каквото си искаш

вариант 2 за всички снимки:
1. Даваш ги на някой, който може и заплащаш за услугата!

[beer] [beer] [beer]

Автор: muzicantini   
Дата:   29-06-14 15:47

Най-добре покажи снимките да видим за какво точно иде реч.

Автор: izbyagal   
Дата:   29-06-14 15:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: iasen2   
Дата:   29-06-14 22:43

healing brush инструментите ползвам . с тях се копира текстурата от незацапаните места

Между другото като снимаш с така наречената "мека" светлина избягвай да снимаш дрехи с цветове в края на динамичния обхват на фотоапарата - сиреч черно и бяло , тъй като обикновено след обработката стават на черни или бели изгорели или недоекспонирани петна .

Снимките, които искаш да имитираш са правени обикновено с параболичен рефлектор струващ ..... , с голям бюджет и с чист фон , който го режат след всяка фотосесия :)

Обикновено фотостудията си калкулират цена за фона , когато се стъпва по него . И аз правя така , за да има доволни и недоволни :)

Публикацията е редактирана (30-06-14 09:31)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »