Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Широкоъгълен обектив за Канон кропка
Автор: lensky   
Дата:   01-05-14 10:33

Здравейте! Харесал съм 2 широкоугулни обектива и се чудя кой да взема. Заслужава ли си разликата от 400 лв при положение, че светлосилата в случая не ми е толкова важна ?
Обективите са:
1. Tamron AF 10-24mm f/3.5-4.5 SP DI II LD
2. Tokina 11-16mm f/2.8 II

Отговори на това съобщение
 Re: Широкоъгълен обектив за Канон кропка
Автор: kvakioh   
Дата:   01-05-14 13:37

Toзи Тамрон криви яко и не е остър. ДАже Сигмите 10-20 са по-добре.
Токината има вариант 12-24/4, който не никак зле.
Иначе 11-16 си е екстра.
Има вариант за Самянг 14/2.8, който също не е лош вариант.
Най-добър вариант остава 10-22 Canon.

Автор: PhotoBo   
Дата:   01-05-14 14:33

Аз имах тази Токина 12-24/4 и според мен за цената си (втора употреба) е най-добрия избор, а предполагам е въпрос на финанси щом те притиснява разликата от 400лв. Иначе аз съм се наточил на 11-16/2,8 точно заради остротата и светлосилата...всъщност май това гледам предимно във всички обективи, но не за всеки е така.

Автор: ilcoin   
Дата:   01-05-14 16:03

Токина 12-24/4 е един от най-добрите и най-подценяваните широкоъгълни обективи за кроп.

Ако си склонен да жертваш светлосила за обхват (което за мен лично е по-добрия вариант за конкретния случай), то определено това е твоя обектив.

Публикацията е редактирана (01-05-14 16:03)

Автор: axlastro   
Дата:   01-05-14 16:23

Ами за кроп не знам, аз се колебаех между Токина 11-16 и 10-22 и накрая взех 11-22 за М-ка та. Ако 10-22 е на нивото на 11-22, няма да сбъркаш с него. Според мен за широкия обектив обхвата не е без значение, защото там композицията е доста трудна за овладяване и не е хубаво да криви. Аз още се уча да снимам с широк обектив - адски е трудно. Много често ще ти се налага да не ползваш най-широкото, така че токината в това отношение не е добре.

Ако ще снимаш пейзажи и самянга ще свърши работа. Ако е за архитектура, ще трябва да вземеш или токина, или канон или да изчакаш новите предложения на самянг. На мен малко ми липсва светлосилата при 11-22, но стабилизацията компенсира донякъде. Тъй като 10-22 няма стабилизация, ще е добре да вземеш нещо по-светло, така че ако бях на теб щях да огледам Тоина 11-16 и Самянг 14 2.8
Това ако не снимаш постоянно на статив.

Автор: io_bs   
Дата:   01-05-14 18:00

Според мен пък обхвата не е от голямо значение, тъй като е много вероятно 98% от времето да снимаш на най-широко за максимален ефект.

Автор: Alsand   
Дата:   01-05-14 18:38

А не можеш ли да вземеш Canon EF-S 10-22 и така ще си решиш всички проблеми.

Автор: lensky   
Дата:   01-05-14 19:19

Благодаря ви за мненията :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »