Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma 150mm F/2.8 EX DG Macro HSM
Автор: vitttoriostankov   
Дата:   16-04-14 13:09

Здравейте, искам да попитам дали някой има впечатления за този макро обектив на сигма за никон тяло и ако може нека сподели. Аз съм с Никон Д90 и се оглеждам за такъв макро обектив. Благодаря!

http://www.photozone.de/images/8Reviews/lenses/sigma_150_28_nikon/lens.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma 150mm F/2.8 EX DG Macro HSM
Автор: estate   
Дата:   16-04-14 13:26

Уникален обектив,4 години му се радвам .....Не мога да намеря кусур в него.Имал съм и други макро обективи но този ми пасна идеално.ОСтър още на 2,8 ,бърз фокус ,достатъчно точен като за Sigma,търпи без проблеми 1,4x телеконвертор,стабилна изработка ,досега няма никави признаци за проблеми.Вярно че е тежък и обемист но няма как за тези милиметри.СНимал съм с него и 5-6 тела и не съм имал проблеми с бек/фронт фокус.Горе долу се намира на цената на 105/2,8 VR ,даже и по-евтино .Никора също е уникален ,но 105мм не е моята дължина.[shtrak]

Автор: Iordanov   
Дата:   16-04-14 14:09

И красиво боке [smilie24]

Автор: pencp   
Дата:   17-04-14 18:40

По-скоро ще е интересно, ако се направи сравнение с никкор 105/2,8 VR!

Автор: kvakioh   
Дата:   17-04-14 22:35

Ами доста добър е. Прекрасно макро, бокета и т.н. Изработката е солидна, обективът както казаха си е голям, но си заслужава.
180/3.5 макрото също, 150/2.8 OS, 180/2.8 OS също, като последния нямам още възможност да го пробвам.
Сигмата 105 макро и двете версии са с приблизително еднакви показатели като острота, в сравнение със 105VR. Този малко излиза от сравнителната таблица.
И аз потвърждавам, че не съм чул за бек/фронт фокус за големите мм макро на Сигма. Говоря от лични впечатления от хора, ползващи такива обективи.

Автор: realnoncho   
Дата:   17-04-14 22:47

Авторът на темата продължава да очаква някой да посочи с пръст и да му избере перфектния макро обектив за него [smilie25]

Автор: kvakioh   
Дата:   17-04-14 22:49

Перфектните са Сигма 180/2.8 OS макро и Никонския 200/4 макро. На трето място е Сигма 150/2.8 OS.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »