Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 Колко са коректни фотопавилион?
Автор: sky-fan   
Дата:   30-10-13 17:32

[smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Колко са коректни фотопавилион?
Автор: lion4e   
Дата:   30-10-13 17:35

Колко са далеч извънземните от планетата земя? [smilie24]

Дата:   30-10-13 17:36

Афектиран от другата тема искам да споделя какво на мен ми казаха.
Тялото ми Д600 купено от тях това лято. След ХХХ кадъра се появиха петна, които очаквах. Обадих се на Никон БГ и ми обясниха, кое как защо и че ги пращали в Холандия. Изрично ги питах директно на тях ли да пратя тялото или през търговеца от който съм го купил? Естествено ми отговориха да си го дам на търговеца и те ще го пратят.

Отивам директно в магазина и им казвам, така и така от Никон го покриват гаранционно искам да го оставя.

Отговора беше - Не знам какво са ви казали от Никон, но ние имаме друга информация и петна не се покриват гаранционно. Ако искате може да ви го пратим, но ще си платите за почистване. Или ако искате се оправяйте директно с Никон.

На това какво му се вика? Аз му викам БГ свинщина...

Автор: vgramatikov   
Дата:   30-10-13 17:44

Ами ако с прави? Проблема може да е в НИКОН :)

Автор: marto   
Дата:   30-10-13 17:46

Какво значи "петна"?

Автор: kvakioh   
Дата:   30-10-13 17:48

Никон официално признават в сайт и при търговците, че е проблем с петната по сензора след няколко хиляди кадъра. И приемат един вид рекламация, че има проблем и би трябвало да изчистят поне в сервиз сензора. В сайтовете пише, че се приема безплатна проверка и ревизиране на апарата.
Според мен проблемът е от българска страна.

Автор: asahi   
Дата:   30-10-13 17:54

"Отивам директно в магазина и им казвам, така и така от Никон го покриват гаранционно искам да го оставя." - неправилно.

"Отивам директно в магазина и правя рекламация." - правилно.

Дата:   30-10-13 17:57

На мен ми е най-интересно, добре, приемат го за проверка, чистят, гледат, правят каквото е нужно. Изщраква някой пак 10-20хил. кадъра, всеки път ли трябва да ходи за проверки.
Точно тук в Холандия правят добре нещата, коректно и достатъчно бавно. Едно нормално чистене на матрица изисква специална бележка, уговорка с магазина, и струва от 80 до 130 евро...На негаранционен апарат.

Автор: zbonev   
Дата:   30-10-13 18:01

По-добре е да се праща направо на Профайлд, или още по-добре направо в Дюселдорф (ако си в първата година на гаранцията); поне аз така съм правил с подобен проблем; търговеца винаги гледа да претупа работата и да не се напъва излишно - така са нещата у нас, за съжаление.

Автор: asahi   
Дата:   30-10-13 18:03

Айде сега обобщения.

Дата:   30-10-13 18:22

Аз много мога да говоря за нашите Профаилд.

Автор: nyamago   
Дата:   30-10-13 18:46

Яаа - за чистене можело да се праща в чужбина?! И дори да струва някакви пари?!

А аз, бунака, сам си га чистя [smilie2]

Живея сред разглезени западняци, дето и за крушка да си завинтят или (не дай Боже) бушон да оправят - ще си извикат 'експерт' и ще си платят. Мислех, че у нас е жива нагласата да разчитаме на собствените си ръце. Или вече сме наистина европейци? (Пък тогава защо търговците ни са такива мърлячи?)...

Питам се, просто...

[beer]

Автор: photopavilion   
Дата:   30-10-13 19:05

Здравейте,
възможно е наш консултант да Ви е казал, че почистването на петната по сензора не се покриват гаранционно, тъй като и към настоящия момент ние нямаме официално становище от Никон за този проблем с D600.
След проведен разговор с Профайлд, иницииран от тази тема, ни беше казано,че са взели решение проблемът с D600 да бъде отстраняван гаранционно. Това е информация, която получихме преди малко и която не е била сведена до нас към момента, за да можем ние да реагираме адекватно на възникналия при Вас проблем.
Съжаляваме за създаденото неудобство, но вината е изцяло в Профайлд и комуникацията с техните представители.
Поканихме ги да внесат разяснение по въпроса в тази тема, за да не поемаме негативите за това, че те са пропуснали да ни информират.
Приятна вечер от екипа на Фотопавилион!

Автор: gbdesign   
Дата:   30-10-13 19:15

Е то пък голямата философия. Шишенце изопропилов алкохол и тампони за уши и петната изчезват. Чак пък да ми разкарват фотоапарата до Холандия, за подобна глупост и да ходя да се разправям по павилиони, синтезиси и подобни... айде нема нужда...

Автор: krist   
Дата:   30-10-13 19:29

На някои може да им доставя удоволствие да се занимават всяка седмица да си чистят сензора. Други предпочитаме да се занимаваме с по-креативни неща, и да не си губим времето с глупости заради това, че производителят X не си е изпипал изделието докрай.

Автор: vgramatikov   
Дата:   30-10-13 19:31

Както предполагах в пост номер 4

Автор: zbonev   
Дата:   30-10-13 21:38

Евентуалната цел на упражнението пращане в сервиза на никон в този случай с петната на Д600 може да бъде само замяна на проблемния затвор с новия такъв от Д610; ако само ще се чисти няма смисъл - има писано много как се прави в домашни условия [smilie24]

Автор: victory13   
Дата:   30-10-13 21:48

Викаш, те тука представителите на никон [smilie23] не се наемат да го чистят, по-добре сам... и за какво ми е тази гаранция тогава...
сещам се,че има доста писано и как се сменя затвор...

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   30-10-13 22:14

Е добре де, щом Никон поемат сервиза за "чистене" точно на този модел не ви ли идва мисъл в главата, че едва ли проблема е толкова елементарен ? Не съм се интересувала, но мисля имаше и тук тема за някакво "плюене" на масло по матрицата при снимане. И какво, ще си го изчисти сам, след една седмица пак... И така колко пъти, докато му мине гаранцията? Щом фирмата производител поема този ремонт не е нормално да се мъчиш сам да правиш нещо, което не ти е работата. А за Фотопавилион не мисля, че е извинение, че не били уведомени. Най-малкото реакцията на обслужващия пресонал трябваше да е друга. Или обаждане и питане или обещание за информиране и обаждане на клиента за резултата.

Автор: compur   
Дата:   30-10-13 22:16

а дали във всеки сервиз сменят маслото на последен модел бентли? и какво толкова - смяна на маслото?

за определени задачки се изисква определен вид техника, която, забележете, не струва 1000 лв. за да може всеки да си я купи.

може, и така е правилно, да бъде купена от едно място и останалите сервизи да я ползват.

[beer] [beer] [beer]

Автор: georgivelev   
Дата:   30-10-13 22:26

Бай Асахи, за забележки като твоите по други форуми модераторите правят предупреждение, и при второ провинение гонят. Освен това, постовете ти са напълно офтопик. Най-добре стани учител по български език, не се хАби безплатно! :)

Аз също съм брал много ядове с фотопавилион (за щастие, не са водили до финансови загуби) но в случая постъпват коректно.

Дата:   30-10-13 22:47

Не може да се очаква голяма работа и развитие по проблемите и въпросите.
Както казват, рибата се вмирисва откъм главата. Днес забравят апарат да сложат в пратката, веднъж не знаеха нито един от тримата на щандовете какво е CR2 батерия, друг път 45 мин търсят статив да ми продадат. Ми няма как да стане. Винаги гледат като ошамарени като им казвам цени за неща, които продават тройно като пари.
За дистрибуция, не се продават солети, ами апарати за хиляди левове, може да има развитие и покритие на гаранции и съществени проблеми. И от официалния вносител също са много виновни.

Автор: shampoanta   
Дата:   30-10-13 22:53

georgivelev - съгласен с констатациите за байчето Асахи, този перманентен мъд(p)ец явно има индулгенция от админите тук [smilie24]
Инак относно павилионското отношение към клиента - считам го за абсолютно некоректно, като не им изнася да приемат рекламации да не продават никон, що не обяснвят на клиента при покупката, в момента преди да му вземат парите, че ако дойде пак да им досажда с гаранционни претенции, същите ще подлежат на тълкуване от магазинерите, пардон консултантите им дге и най-вероятно ще намерят причина да го препратят на майната му [smilie23]
и да не ръсят приказки от типа -"Съжаляваме за създаденото неудобство, но вината е изцяло в лошата комуникация" - а да си променят отношението към клиента, който им е броил пари срещу задължението да са коректни към него !

Автор: gbdesign   
Дата:   30-10-13 23:15

D600 е на пазара от цяла година. Проблема с цапането на матрицата не е в някаква ограничена серия а го има от първият ден. За него е писано МНОГО, по всички специализирани сайтове, включително и в този на Никон. Това че видиш ли днес Павилиона са разбрали че "има такъв проблем", говори или за тотална липса на професионализъм или за абсолютно несериозно отношение към клиентите им! D 600 не е някаква екзотична камера, а Павилиона се води специализиран фотографски магазин. Не като Технополис, дето между всичката друга техника продават и камери. Така че, според мен, такова отношение е нелепо. Същото важи и за представител на Никон в България! По "нормалният свят" има едно такова животно - "международна гаранция"! След, като си представител на дадена фирма, поемаш сервиза, без значение, от къде е купена камерата! И на последно място... ми то и Никон, на ниво джапанската компания са си същите швестери а "появата" на "новият" модел D610 е доказателството!

Автор: Rand   
Дата:   30-10-13 23:21

Автор: kvakioh
Дата: 30-10-13 22:47

Винаги гледат като ошамарени като им казвам цени за неща, които продават тройно като пари.

Според теб продавачите в магазините на ФП ли определят цените на които продават? Това да не е бит-пазар? Като ги "ошамариш", повече мъж ли че чувстваш?

Иначе съм съгласен,че при такъв масов проблем, като този с D600 ФП би трябвало да бъдат по-добре подготвени и не трябва да се оправдават във форума с Профайлд, а просто да се извинят за причинените на клиента неудобства.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »