Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 fuji X100- x100s
Автор: shadravana   
Дата:   21-03-14 18:41

Здравейте,
Някой да е готов да ми даде на заем fuji X100 ili X100s за периода 27.03-3.04 ?.. или да предлга такъв за продажба на изплащане.

Ще пътувам до Истанбул за споментия период и не ми се влачат ДСЛР-и, а ми се ще да си спретна едно снимане на рибния пазар и околностите.

Така и така съм решил да за неща различни от студийното и другите работни снимания да мина на X системата, защото е най-близко до моите рзбирания как трябва да изглежда и какво трябва да може да прави един мирърлес апарат.

Мерси предварително:
Петър Тодорински

Отговори на това съобщение
 Re: fuji X100- x100s
Автор: Gam3Ra   
Дата:   21-03-14 18:56

Имаш ли X система? Мога да ти дам някое тяло или обектив. Също и X100 имам на разположение.
Имам условие - да покажеш хубави снимки

Дата:   21-03-14 19:08

Тепърва ще изграждам...

Аз съм много консервативен и много рядко сменям системи и то след много проучвания. Поиграх си с едно Е-Х2 с 35/1.4 и съм мега доволен. А x100 e апарата, който чакам от години. Не ми се наливат сега пари за нов x100s преди да съм взел тяло със сменяема оптика, но и това ще стане със сигурност.

Ето малко кадри от Париж, но никонски. Всичко e снимано с Никон D3200 и Тамрон 17-50/2.8 които в момента са най-лекото, което имам и ползвам за пътуванията.

http://www.nafocus.net/the-paris-chronicles-day-1/

http://www.nafocus.net/the-paris-chronicles-day-2/

http://www.nafocus.net/the-paris-chronicles-day3/

http://www.nafocus.net/the-paris-chronicles-day-4-5/

http://www.nafocus.net/night-streets/

http://www.nafocus.net/paris-street-shots-vol-6/

Gam3Ra пиши ми на лично да се разберем нещо.

Публикацията е редактирана (21-03-14 19:11)

Дата:   04-04-14 10:15

Ето и резултата от срещата ми с X100. Накратко: Любов от пръв поглед .

http://www.nafocus.net/istanbul-street-shots/

Автор: marves   
Дата:   04-04-14 10:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kerabo   
Дата:   04-04-14 11:13

х100 е едно малко бижу [smilie24] [smile]
чудесни кадри! [shtrak]

Автор: gchokov   
Дата:   04-04-14 11:37

Страхотни снимки, браво.
Еавала и на съфорумеца за предоставянето на камерката, хубаво е да има добри хора[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   04-04-14 11:40

Толкова ми хареса x100, че вече я спазарихме със собственика и сега ще разпродавам разни никонски неща, които просто няма да ползвам повече.

Автор: Emoxide   
Дата:   04-04-14 12:11

shadravan, само черно-бяло ли възприемаш света ?
Интересни кадри, но аз лично бих се радвал и на малко цвят... или поне частично разни обекти да са цвветни за акценти в композициите

Дата:   04-04-14 12:16

ДА, дори апарта ми е нагласен да показва изображението черно-бяло, нищо, че е цветен RAW файла. Това с частично обекти в цвтят, ще се напрвя, че не съм го чул и ще предложа на Emoxide повечко гледане на улична фотография.

Публикацията е редактирана (04-04-14 12:19)

Автор: Lycan   
Дата:   04-04-14 12:27

:) ...ще се напрвя, че не съм го чул... [smilie24]

Дата:   04-04-14 12:40

въпрос на вкус, бих казал... (и си облизвам г*за, е чак до там не стигам, ама нали тъй беше лафа)
На теб, харесва едно, на мен друго... Природата ми е дала цветно зрение и аз предпочитам да го използвам пълноценно. [smile] /интересно как съм се променил с годините... едно време се занимавах с графика/

Навремето филма SIN CITY изключително много ме впечатли именно с тази си визия, B&W + бледи цветове на определени обекти, но това е моят вкус все пак. Ти си прав за себе си.
[beer] [shtrak]

p.s. Извинявам се, ако съм бил досаден и приемате изказванията ми за https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/smiley_075202.gif

Публикацията е редактирана (04-04-14 12:51)

Дата:   04-04-14 12:59

Точно така. Това, че някой харесва, цветно обаче не значи, че трябва да го изъква като недостаък снимането в черно бяло. Аз пък намирам снимането на хора по улиците в цвят за разсейващо, освен ако не снимаме цветове, а не хора. Цветовете ми носят преклено много излишна информация, прекалено са ми бъбриви. И отвличат вниманието от основните ми интереси като светлина, обеми, и човека като цяло. За мен е без значение с какъв цят дрешка е облечен човек, защото аз снимам него, а не дрехата му.

Автор: daniil-k   
Дата:   04-04-14 16:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   04-04-14 17:32

Петко, аз те разбирам напълно какво искаш да кажеш, не приемай коментарите ми като "изтъкване недостатъци";
Разгледах добре и галериите в сайта ти, имаш и много интересни цветни решения. Разбира се, черно-бялото дава повече конкретика на композицията, но поне на монитора гледани и особено в малък размер, сякаш доста от истанбулските ти кадри нямат тази цялостна изразителност, която да ме впечатли. Лично на мен ми идват малко плоски като дълбочина, сякаш и недостатъчно контрастни. Но това е моето мнение [smilie3]

Aз лично избягвам снимането в B&W, тъй като много, много често предпочитам да снимам нещо спонтанно и недообмислено, като композиционно и обемно-пространствено не ми е решен добре кадърът. Признавам си, немърлив съм в това, което си и личи по снимките ми. Съответно за да не подчертавам това, предпочитам "шаренията" да отвлича вниманието на зрителя; Второ, но не и като важност основание да не снимам B&W е, това, че не мога добре да настроя тоналността по запаметените RGB канали, при превръщането на цветен RAW в монохромно изображение...

Аз сега/засега съм имал досег само с FUJI X10 от X-серията, снимал съм с B&W профилите му, но като си преглеждам подобни или еднакви кадри с различните B&W филтри и накрая силно се затруднявам кой вариант да избера като фаворитен, съответно ако реша да го покажа...

p.s. Надявам се, няма засегнати от моите споделени мисли, разсъждения и мнение. [smilie24]

Публикацията е редактирана (04-04-14 17:39)

Автор: realnoncho   
Дата:   04-04-14 17:44

Всичко е въпрос на виждане, на мен ми харесват и шарени и черно-бели кадри от такива места. Зависи от самия кадър [beer]

Дата:   04-04-14 17:45

За да илюстрирам, какво имах предвид, относно цветовете, ето преди малко попаднах на два кадъра, които донякъде илюстрират какво имам предвид...

Тази горната малко по-шрена идва от необходимото, особено по периферията и леко отвлича вниманието, (примерно чичката със синия анцуг вдясно, или розааФкуто яке на момичту най-ляво)

тази е по-добре, но и тук розовите чорапи ме дразнят, но е по-конкретна и целенасочена, чак натрапваща...

[smilie18] бах, голя Крет..., критик се извъдих... [beer]

Нончо, що ме блокира така ненадйно в GX1 темата си, [smilie11] още ме е яд, така ме радва таз машинка... /дори сериозно клоня кум него за бъдещ ежедневник, а ти../

Извинявам се за отклонението [smilie8]

Публикацията е редактирана (04-04-14 17:50)

Автор: marto   
Дата:   04-04-14 17:59

той нончо и мен блокирал... уж беше за малко...[smilie3]

Автор: realnoncho   
Дата:   04-04-14 18:25

Eми като няма модератори и пускате какви ли не глупости в теми с конкретно заглавие... Emoxide - като те интересува темата за Канон-а не пляскаш снимки на някаква изчанчена Сигма. Ако имаше кой да ви трие мненията докато е време щяхте да се научите на ред [beer]

П.П. Само ще си редактирам публикацията за да не разводняваме темата с глупости.

chrisnoch - не може да се дават такива определения за мен поради това, че се опитвам да огранича някои хора да сер*т по темите. Новите попаднали тук се отвращават много бързо от препирните и анархията, които също толкова бързо могат да се пресекат с малко модераторски мерки.

Публикацията е редактирана (05-04-14 09:48)

Автор: chrisnoch   
Дата:   05-04-14 03:21

realnoncho,
Много ли държиш да приличаш на ограничен старшина от социалистическа казарма? [smilie11]

Дата:   05-04-14 09:49

A вие трябва ли да осирате всяка тема?

Автор: chrisnoch   
Дата:   05-04-14 13:42

shadravana,
Аз пиша рядко и в много малко теми!

realnoncho,
Интернет е уж свободно пространство. В спора се ражда истината. Ако не търпиш чуждо мнение и държиш на всяка цена да наложиш своите разбирания за "ред", дали не се опитваш да се държиш като фелдфебел?
Формално погледнато и тази тема тръгна от "Х100 на заем", пък зави към стрийт фотография и цвета като изразно средство. Какво лошо? Трябва ли да бъдем коне с капаци и да следваме единствено и само първоначално зададената посока?

Автор: M_D   
Дата:   05-04-14 14:42

Готини снимки.[smilie24]
Може би само една идея по-строга селекция.[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »