Автор: Emoxide
Дата: 04-04-14 17:32
Петко, аз те разбирам напълно какво искаш да кажеш, не приемай коментарите ми като "изтъкване недостатъци";
Разгледах добре и галериите в сайта ти, имаш и много интересни цветни решения. Разбира се, черно-бялото дава повече конкретика на композицията, но поне на монитора гледани и особено в малък размер, сякаш доста от истанбулските ти кадри нямат тази цялостна изразителност, която да ме впечатли. Лично на мен ми идват малко плоски като дълбочина, сякаш и недостатъчно контрастни. Но това е моето мнение
Aз лично избягвам снимането в B&W, тъй като много, много често предпочитам да снимам нещо спонтанно и недообмислено, като композиционно и обемно-пространствено не ми е решен добре кадърът. Признавам си, немърлив съм в това, което си и личи по снимките ми. Съответно за да не подчертавам това, предпочитам "шаренията" да отвлича вниманието на зрителя; Второ, но не и като важност основание да не снимам B&W е, това, че не мога добре да настроя тоналността по запаметените RGB канали, при превръщането на цветен RAW в монохромно изображение...
Аз сега/засега съм имал досег само с FUJI X10 от X-серията, снимал съм с B&W профилите му, но като си преглеждам подобни или еднакви кадри с различните B&W филтри и накрая силно се затруднявам кой вариант да избера като фаворитен, съответно ако реша да го покажа...
p.s. Надявам се, няма засегнати от моите споделени мисли, разсъждения и мнение. ![[smilie24]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif)
Публикацията е редактирана (04-04-14 17:39)
|
|