Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Малко помощ за Ибей
Автор: J0R0   
Дата:   07-03-14 20:40

Как се продава в ибей?

Формичките за попълване - ясно.
Не ми е ясно как си получаваш парите при положение че си регистриал само един имейл.

Получаваш вероятно някакво платежно на имейла си и после как процедираш?

Изпращането на стоката как е най-добре, с ЕКОНТ, български пощи или по друг начин? Колко време отнема?

Отговори на това съобщение
 Re: Малко помощ за Ибей
Автор: vkk1   
Дата:   07-03-14 20:47

с PayPal само. Парите стоят блокирани 21 дни там. Изпращаш пакета с Пощите. До САЩ - 2-4 седмици. До Европа - 2.

Публикацията е редактирана (07-03-14 20:47)

Автор: xfs   
Дата:   07-03-14 20:51

Здравей, парите си ги получаваш през paypal където си правиш акаунт (имай предвид че освен ebay, paypal също събират комисионна при това не е съвсем символична), аз лично ползвам само UPS, DHL, TNT, но то зависи какво ще продаваш може да не е рентабилно, продавай само в EU защото в иначе отиваш на митници и става грозно, освен че е скъпо бавно и изморително.

И не на последно място ebay защитава купувача което създава предпоставки за злоупотреби от некоректни потребители.

Поздрави

Автор: Ivan_A   
Дата:   07-03-14 20:52

Продава се лесно (сравнено с Базара) и на добра (много по-добра от Базара) цена.
Това - от скромен, трикратен опит в продажбите.
Парите получавам в PayPal сметката ми.
Известен период са налични, но блокирани - докато са сигурни, че си читав/честен продавач. В известието пишат кога е вероятният срок за освобождаване на парите.
Нов продавач съм, не са ми ясни много неща. Споделям опит.

За изпращането - изпращам само до EU, с Bulpost - с номер за проследяване. Евтино е, но бавно обновяват информацията на сайта за проследяване.

[smilie24] с надежда за повече споделен опит.

Автор: burningice   
Дата:   07-03-14 20:53

Имейла се регистрира в paypal. След това само имейла е достатъчен, за да ти преведат парите.

Дата:   07-03-14 20:55

А откъде купувачът ти взема номера на пей-пал сметката?
Никъде не са въведени такива данни.

Дата:   07-03-14 20:57

burningice - това питах.
Значи първо трябва да регистрирам имейла с който съм в Ибей в Пейпал....

А как е по-добре да се продава - с аукцион или с твърда цена?

Автор: burningice   
Дата:   07-03-14 20:58

Сметката ти е имейла (който предварително е в paypal, който пък е гаранта за сделката).

Дата:   07-03-14 21:08

" А как е по-добре да се продава - с аукцион или с твърда цена?"

Пишат, че с аукцион е по-добре.
Имайки предвид, че съм от България (подозрително!), проверих цените на приключените с продажба сделки с подобни артикули. Пуснах моите с 5 паунда по-ниска цена - BuyItNow - за час заминаха.
Макар цената да е по-ниска от ниските, доста по-висока е от възможната тук.
Бедни сме, а и зависи какво се предлага, струва ми се ...

Автор: merakov   
Дата:   07-03-14 21:19

PayPal се регистрира само с имейл. За да се получат парите в банковата сметка е необходимо същата да е обвързана с кредитна или международна дебитна карта. Въпросната карта се регистрира в PayPal акаунта. След като пристигнат парите в акаунта, собственоръчно си ги прехвърляш към картата. Има лимит за ден, не повече от 375. Ибей взимат 10% PayPal и те.

Автор: ksuhorukov   
Дата:   07-03-14 21:21

Каква е цената за пускането на обява в Ибей и в случай на продажба вярно ли по 10% PayPal и Ибей... това не виждам каква рентабилност може да има.

Автор: merakov   
Дата:   07-03-14 21:44

Ибей 10% ПейПал 4%.
Ибей те чарджат на 15-то число, ПайПал веднага. ПайПал освобождават парите 21 дни след пристигането им.

Публикацията е редактирана (07-03-14 21:48)

Дата:   07-03-14 22:16

Съгласен с merakov за %-те.

Има при мен и нещо друго - лимит за продажби:

" You can sell up to 10 items or up to US $500.00 per month, whichever comes first."

До установяване на някаква положителна репутация на търговец - не изчетох всичко от условията ...

Автор: Lycan   
Дата:   07-03-14 22:44

за да няма криви сметки виж feecalculator при оформянето на цената

Автор: nyamago   
Дата:   07-03-14 23:02

> " You can sell up to 10 items or up to US $500.00 per month, whichever comes first."

> До установяване на някаква положителна репутация на търговец...

Това е много временно ограничение, продавал съм много по-скъпи неща (4 коли съм продал там през годините). Обезателно напомняйте на купувачите да пускат отзив - с тези отзиви се гради "репутация" и ако продавачът не се издъни със закъсняла доставка или негодна стока, ограниченията много скоро падат.

От поне 12-13 години активо пазарувам и продавам там: от пчелен мед и къси чорапи, до компютри, камери, музикални инструменти и, както писах - дори коли. С PayPal (отдавна собственост на еВау) също бързо се гради репутация с читави кредитни карти и банкова сметка (те имат една бърза проверка с дребни преводи от 1$ които доказват, че сметката е оперативна и под контрола на човека с този мейл - даже доларчето връщат след проверката, а после много ограничения отпадат).

На слука!
[smilie24]

Автор: aldygreen   
Дата:   08-03-14 00:25

nyamago написа:

> Обезателно напомняйте на
> купувачите да пускат отзив - с тези
> отзиви се гради "репутация" и ако
> продавачът не се издъни със
> закъсняла доставка или негодна
> стока, ограниченията много скоро
> падат.

Ама тука, таковата, един нашенски гусин казваше, че отзивът НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. Що да го пускам? Какво ще ми направят? [smilie18]

Автор: bOzo   
Дата:   08-03-14 00:33

Като регистрираш картата в пейпал ти трябва кода от първата системна транзакция за да потвърдиш картата - взима се извлечение от банката.

Автор: Lycan   
Дата:   08-03-14 00:47

Отзив се пуска, за да не те помислят за темерут [smilie18]

Автор: nyamago   
Дата:   08-03-14 15:06

И при продаване не е зле да се пускат отзиви за купувача (ако си е платил веднага и не е хленчил с неоправдани рекламации) - защото те са реципрочни: който дава отзиви, получава - и това гради репутация. А репутацията е доверие, което те прави предпочитан пред други с подобни оферти...

Нещо като с 'Б' гласовете тука [smilie18]

Автор: Gam3Ra   
Дата:   08-03-14 16:16

10% на eBay, 4% na PayPal и още 10-20% "partial refund" за рекламации, че купувача бил видял драскотина, непоказана на снимките... естествено това не минава в "eBay Resolution Center", но купувача може да ти остави лош feedback с довод "лоша комуникация" примерно и ойде коньо у ряката.
Закъснее пратката и коньо пак там.

Автор: Mogila   
Дата:   08-03-14 18:05

Доста глупости се изписаха.
Освен с пейпал, можеш да предложиш плащане с наложен платеж или директен банков превод. Пейпал е най-предпочитан, защото е по-сигурен. Таксата за Пейпал е 2%. След като си въведеш платежната информация в Ибей, след изтичането на търга, купувачът избира вида плащане, който желае и вижда нужната информация.

Пращането на стоката е без значение с коя фирма ще е. Трябва просто да има тракинг, за да можеш да докажеш, че си я пратил.

Автор: bOzo   
Дата:   08-03-14 18:11

И според дестинацията на изпращане и куриера трябва да обявиш цена за шипинг...

Автор: axlastro   
Дата:   08-03-14 21:15

Добре де, а з като се опитвам да продавам нещо ми казва, че мога да продавам само на територията на моята страна докато не получа еди колко си положителен feedback. Как се минава през тази цедка? И мен ми писна да ми се циганят само тука.

Автор: Mogila   
Дата:   09-03-14 10:45

Явно са сложили доста ограничения за регистрирани от БГ.

Автор: cameraman   
Дата:   09-03-14 11:00

А ако свърши срокът за продажба и няма реализирана сделка, Ибей удържа ли такса?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »