Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 обективи
Автор: impuls   
Дата:   09-03-14 10:52

С какво обектив Tamron 17-50 f2,8 XR Di II VC LD e по-добър от китовия 18-55 за безмоторен Никон освен светлосилата. Моля знаещите да пишат няколко думи и ако е, това може ли да изключи ползването на "твърд" обектив примерно Никон 35-1,8

Отговори на това съобщение
 Re: обективи
Автор: ludiakolio   
Дата:   09-03-14 10:57

Разликата зуум и твърд е достатъчна...

Дата:   09-03-14 11:02

Това е ясно за всеки, който се е занимавал с фотография. Но въпросът ми е и да остана с китовия + твърдия или да го подменя с Тамрон 17-55. Всичко се отнася до пари.

Автор: eewf   
Дата:   09-03-14 11:17

Ако държиш на остротата и доброто качество (каквото ти предлага 35-цата) си остани с тази комбинация. Всичко опира до вкус и стил на снимане, ако питаш мен. Някой предпочитат да имам гъвкавостта на зуума, други искат да имат острота, точен и бърз фокус.
Аз съм почитател на твърдите обективи и мнението ми е малко пристрастно. Направи преценка за себе си - кой обектив ползваш по-често - зуума или 35-цата ? Китовият 18-55 (без VR) е един от най-лошите обективи, които съм виждал, но това е малко в страни от темата [smile]

Автор: Gam3Ra   
Дата:   09-03-14 11:17

Няма как да ти отговорим, зависи какво снимаш.
Tamron 17-50 с F2.8 на цялата дължина и прилична острота на тази бленда, както и перфектната оптична стабилизация... Снимаш без проблеми на слаба светлина с около 1/10 експонация дори на 50мм [smilie3]
Твърдия ще "маже" повечко фона, но няма стабилизацията.
Ако ти се ъпгрейдва за портрети, виж 50мм/85мм твърдите на Nikon. Китовия 18-55 става за туризъм и някой пейзаж, на по-затворена бленда.
Тамрона е убиец за голяма вариация от сцени, тоест универсален.

Дата:   09-03-14 11:29

Благодаря на обадилите се все още чакам мнения. А какво снимам просто "си чеша крастата"

Автор: simon4o_bg   
Дата:   09-03-14 12:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: eewf   
Дата:   09-03-14 15:11

Щом само си чешеш крастата - тамрона си е "универсален боец". Ще си се разхождаш само с апарата и обектива на него, без да мъкнеш допълнителни стъкларии. Значително по-добра картинка от досегашния ти китак - и от към острота и от към хроматични аберации.

...това може ли да изключи ползването на "твърд" обектив примерно Никон 35-1,8 Само факта, че задаваш този въпрос, ме води към мисълта, че изобщо не усещаш и не виждаш ползите от този обектив, така че взимай тамрона и нека светлината бъде с теб[smilie25] [cool]

Дата:   09-03-14 19:40

Колега eewf,не съм от вчера във фотографията имам 40 г. професионално, предполагам, че съм най-възрастния във форума но с посоченият Тамрон не съм снимал дори несъм и виждал, затова ми беше въпроса към колегите с опит.Повече от 10 г. съм пенсионер.
До скоро снимах с една сапунерка Olympus, който е без визьор няма скорости, бленди и това ме затрудняваше затова взех Никон 5100.
Благодаря ти.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »