Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 FUJIFILM X-10 или Х-20 , помогнете
Автор: fotorafi   
Дата:   12-03-14 09:32

Здравейте,
на мойте 67 години и 46 години фотографска практика, ми омръзна да мъкна тежката чанта с Никона и обективите.Платих си "данък тежка чанта"-износена тазобедрена става и смяната с изкуствена и реших да снимам с безогледалка FUJIFILM. С излизането на пазара FUJIFILM X-Pro-1 и Х-100 рязко падаха цените на Х-10 и Х-20. Брат ми от Ню Йорк ми предлага да ми купи малко ползвана Х-10 за около 300$ или нова Х-20 за 500$. Заслужава ли разликата от 200$, какво бихте ме посъветвали?
Предварително благодаря на всички отзовали се колеги , [beer]от мене

Отговори на това съобщение
 Re: FUJIFILM X-10 или Х-20, помогнете
Автор: Gam3Ra   
Дата:   12-03-14 09:56

Разликите в полза на X20:

- Нов X-Trans BSI сензор с по-добри нива на шум. Премахнат е low-pass филтъра пред него, така че и рязкостта на изображението (микро контраста) е по-добра!
- Впечатляващо по-БЪРЗ автофокус! (фазов! на X10 е само контрастен).
- Оптичния визьор вече има дигитална "проекция" върху него на важна информация като скорост на експонацията, светлочувствителност и т.н. (X10 няма такива екстри). Но е същия оптичен визьор, покриващ едва 85% и има паралакси изкривявания.
- Има focus peaking - тоест ако снимаш на ръчен фокус (и през дисплея, а не визьора) ще ти примигват участъците в изображението, които са на фокус.
- По-добър видеозапис на FullHD клипчета

Останалите неща като оптика, дизайн и функции са същите.
Според мен си заслужава парите отгоре, въпреки че навлизаш вече в ценовата категория на Sony RX100, който също има с какво още да изпъкне...

Re: FUJIFILM X-10 , Х-20 или Х-100 , помогнете
Автор: mihajlov2   
Дата:   12-03-14 10:21

При Х10 - поне в началото на производството - нали имаше един проблем с "белите дискове" - т.е. при разни отблясъци в кадъра - примерно от хромирани детайли или светлини при нощни снимки, излизаха в записания файл като бели дискове. Та в тази връзка покупката на използвано Х10 крие известни допълнителни рискове...

Re: FUJIFILM X-10 или Х-20 , помогнете
Автор: marto   
Дата:   12-03-14 10:46

Х-20

Re: FUJIFILM X-10 или Х-20 , помогнете
Автор: Emoxide   
Дата:   12-03-14 11:09

ако се купува FUJI X10 само със серийните номера започващи с 20......

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »