Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 5D Mark III или 1Ds Mark III за сватбена фотография основно.
Автор: rlk   
Дата:   07-03-14 22:45

Опитвам се от известно време да продам нов 5Д2 с обектив (обектива вече замина) и колкото мога повече да взема естествено, но без особен успех (получавам само оферти за смешни пари). Както и да е, целта е да добавя още малко (наистина малко) и да взема 5Д3 тяло, обаче много му вдигнаха цената след коледа и ми се вижда невъзможно да ми излязат сметките. В момента е около $3300 с гаранция и всичко останало ($2700 беше по коледа) или около $2700 без или grey market както им викат. Обаче има едно 1Ds Mark III което мога да взема на около $1400 употребявано (има добър външен вид, друго незнам, трябва да се провери). Замислям се при това положение какво да правя. Вашите препоръки към кое да се насоча. Горе долу виждам разликите. Най ме блазни в петицата високото ИСО (че ми писна от светкавици вече), но пък ще е 2-2,5 по-скъпо удоволствие все пак.

Отговори на това съобщение
 Re: 5D Mark III или 1Ds Mark III за сватбена фотография основно.
Автор: gbdesign   
Дата:   07-03-14 22:52

D800E... но за сватби и D610 ще ти е достатъчен.

Публикацията е редактирана (07-03-14 22:53)

Автор: rlk   
Дата:   07-03-14 22:56

Пожелавам ти го, но на мен не ми трябва.

Автор: simbon4o   
Дата:   07-03-14 23:29

5Д3 е много по-добър.

Автор: kvakioh   
Дата:   07-03-14 23:50

5d mk3 е по-доброто. Иначе, вместо 1Ds mk3, по-добре 1D mk4...
Въпреки, че е кроп 1.3

Автор: metodiev_martin   
Дата:   07-03-14 23:57

5d mk3 по-скъпо, по-леко за носене, по-удачно в случая. Разгледай шума и артефактите на 1дс3 на 3200 исо да кажем и ги сравни с тези от 5д то (raw разбира се) ще се потресеш и отчаеш :-D ако снимаше птици и мачове, портрети в контролирани условия, пейзажи, за тези пари 1400долара 1д-то си е добра оферта. Но при наличието на тяло с характеристиките на 5д3, не мисля, че ще съжаляваш ако инвестираш в него. Успех.

Автор: bpavlov   
Дата:   08-03-14 01:58

Разгледай шума и артефактите на 1дс3 на 3200 исо да кажем и ги сравни с тези от 5д то (raw разбира се) ще се потресеш и отчаеш

Ей сега чак разбрах, до съвсем скоро, като нямаше още 5Д3 и се разминавах с канонски про-фотографи по събития, що всички гледаха като пребозали...

Автор: sprintgb   
Дата:   08-03-14 09:59

Не че снимам с 1Д серията НО трябва да си много зле за да говориш че 5-тата серия е по-добра и т.н. от 1Д Марк 3 -ките!!!!!!!!!!!!
Или ако ги говориш тея простотии просто да не си снимал и да не можеш да направиш разлика!

Автор: paolo_n1   
Дата:   08-03-14 10:36

Ако искаш 5д марк3 в комплект с 24-105ф4 л за 4500лв на 0 кадри пиши..

Автор: k7   
Дата:   08-03-14 12:08

paolo_n1

А колко му търсиш без обектива?

Автор: JeT   
Дата:   08-03-14 12:09

Що се отнася до технически данни - по-новият фотоапарат (в сл. EOS 5D Mk3) е по-добър и по спецификация и като цялостно качество на картинката:

- EOS 5D Mk3 – модел от 2012г.
(+) Имаш и перфектно видео, вкл. и RAW-изход.

- EOS 1Ds Mk3 – модел от 2007г. (!)
(+) 1/ Наличието на отделен процесор за АФ-а, което води до по-стабилна работа.
2/ По добра острота до ~ISO1600 - вследствие на липсата на използвания във всички по-нови камери, независимо от марката, т.нар. „content aware noise reduction”.

(!) Що се отнася до качество на фотографията – горното няма значение.
На последната изложба на Т.Темелков, видяхме супер кадри на ISO 1600 - 3200, снимани на 16мП, с Olympus ОМ-D. (В този смисъл и 5ДМк2 върши чудесна работа.)

В конкретния случай, бих се спрял на EOS 5D Mk3.

[shtrak]

п.п. От друга страна - снимането на високо ISO (според съвременните разбирания – напр. 1600, 3200, 6400, … > ), на непредвидимо налично осветление, макар и да е о.к., няма нищо общо с високото качество на изображението.
Въпреки забележителните подобрения при по-новите камери, все пак е много важно как и с какъв софтуер си обработваш RAW-кадрите !

Публикацията е редактирана (08-03-14 12:13)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »