Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Правилно ползване на батериен грип.
Автор: shagy   
Дата:   23-02-14 21:47

Здравейте. Как правилно да използвам батерийния грип и в частност батериите в него.
Какъв евентуален проблем вих имал ако батериите са с различен заряд, живот и марка? Мога ли да ползвам оригинални батерии заедно с китайски аналози с по-голям капацитет?

Отговори на това съобщение
 Re: Правилно ползване на батериен грип.
Автор: MarinY   
Дата:   23-02-14 23:05

Всичко,което ползва батерии се води от едни и същи правила.
една марка, един капацитет, еднакво заредени

П.п. Може да не спазваш нито едно от тях. Отразява се на живота на батериите.

Публикацията е редактирана (23-02-14 23:08)

Автор: chepkata   
Дата:   23-02-14 23:12

По-точно няма как да се каже![smilie24]

Автор: Danhill   
Дата:   23-02-14 23:22

мий си ръцете и повече витамини [cool]

Автор: mravunko   
Дата:   23-02-14 23:35

Грипа дава данни на тялото за състоянието на всяка батерия поотделно. Не виждам логична причина да не могат да се ползват различни батерии, след като се използват една след друга, а не едновременно.

Дата:   23-02-14 23:35

Интересуваше ме, до какви последствия могат да доведат различния заряд, капаците ти марка.
- отговорът е - по-кратък живот на батериите, до колкото разбрах?
опасност за апарата няма?

Автор: mravunko   
Дата:   23-02-14 23:41

не виждам логична причина за този извод. същото е сякаш да ползваш една след друга батериите. как това им съкращава живота?

редакция: не разглеждам варианта, в който ползваш АА батерии, а презареждаемите батерии на самия апарат.

Публикацията е редактирана (23-02-14 23:46)

Автор: Божидар58   
Дата:   24-02-14 13:16

Днес получих грип за тяло НИКОН Д300. Дойде от Китай за 37 долара. Страхотна изработка. Проста да не повярваш , при положение, че е толкова по евтин от оригинала. Сложих една оригинална батерия в тялото и една неоригинална в грипа и работи перфектно. От менюто съм настроил първо да се ползва тази батерия, която е в грипа. Захвата с грип е много по удобен. В упътването пише, че първо се изразходва батерията в грипа и след това батерията в тялото. Никъде не пише, че батериите трябва да са абсолютно еднакви....

Публикацията е редактирана (24-02-14 13:17)

Автор: Gecata   
Дата:   24-02-14 13:31

И какво толкова чудно има? И оригиналите и репликите се правят в един и същ завод, на една и съща поточна линия. На оригиналите им слагат щемпел "Nikon", на репликите "for Nikon". Първите пътуват първо за Япония и след това към потребителя, а вторите направо към потребителя [smilie3]

Автор: Vuc   
Дата:   24-02-14 13:34

Много ясно, че не е нужно батериите в грипа и тялото да са еднакви. Дори в упътването пише, че може да се комбинират EN-EL3e в тялото с EN-EL4a в грипа. Виж вече ако се ползва приставката за АА батерии е добре те да са идентичен вид и заряд.

Автор: Mogila   
Дата:   24-02-14 17:05

Някой ползва ли си грипа с АА батерии? Чудя се дали 6 АА ще гържат повече от две нормални?

Дата:   24-02-14 17:19

Да, питането ми е свързано с ползването на батерии за апарат, не такива АА.
Имам една нова китайска на която пише капацитет 2500 mAh и една оригинална която е 1800. оригиналната е доста овехтяла и пада доста бързо, в сравнение с новата китайската. Като ги ползвам и двете едновременно, оригиналната стига до 10%, а китайската е още на 60. Предполагам, че това не е проблем, дори едната да падне напълно, апарата ще продължи да си ползва тази с повечето заряд.

Автор: rx   
Дата:   24-02-14 17:24

Mogila общо взето еднакво държат, ако са хубави алкални батерии.

Автор: jrr   
Дата:   24-02-14 17:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: TheBossBG   
Дата:   25-02-14 09:56

Божидаре, би ли дал линк към грипа? Благодаря!

Автор: Mogila   
Дата:   25-02-14 13:01

rx а с хубави зарядни АА батерии?

Автор: Vuc   
Дата:   25-02-14 16:06

Аз понякога слагам зарядни АА в грипа, когато ми трябват 8-те к/с. на D300. Ползвам Energizer recharge 2300 mAh. Впечатлението ми е, че деянат бая повече от EN-EL3a, но на D300 грипа побира 8 батерии. Нямам идея какво би било с 6-те на други тела. Мисля си, че батерия с повече mAh би трябвало да държи по-дълго време. Без значение Li-ion или Ni-MH, освен ако няма някакви екстремни условия (студ, жега...), може и да греша. За сега не ми се е случвало да ги изхабя от нов заряд до край за една сесия. Мисля че повече от 1200 кадъра не съм правил накуп и батериите са изкарвали и следващото снимане след някакъв престой от седмица до 10-тина дни да речем. Тъпото после е зареждането. Нямам голяма зареждачка и ги зареждам с китовата на 2 пъти, което са си почти 2 дни. Ама то няма угодия... През това време шляпам със стандартната EN-EL3a..

[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »