Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Начинаещ ентусиаст !
Автор: Mentallywounded   
Дата:   23-02-14 13:33

Добър ден ! От няколко дена имам муза за снимане (От край време обичам да снимам природа , макро и лайфстайл) . Желая да почна да снимам със нещо добро и приятно за окото . Не съм барал Д-СЛР апарати до сега , но колега ме посъветва че е по добрия вариант . Като цяло и не разбирам кой знае колко , но имам мотивацията да се науча . Въпросът ми е следния : Какво би ми се отразило добре да си купя ? Втори въпрос : Да кажем че до 1000 лева мога да си позволя апарат , удачно ли е давам тези пари при положение че съм новороден едва ли не във фотофрафията ? И трето както следва , моля да ми препоръчате някакъв семпъл и донякъде със агресивно поведение от към визия на апарата . Но , ако има и по евтин вариант , моля споделете . 1000 лева таван . Благодаря !

Отговори на това съобщение
 Re: Начинаещ ентусиаст !
Автор: turntablism   
Дата:   23-02-14 13:40

Би ли споделил кадри, които си щракал до сега:)

Дата:   23-02-14 13:46

С удоволствие , но всички фотоси са ми във карти памет из шкафчетата :)Но , ако е важно ще ги кача като се разровя :) Нямам търпение да се сдобия със добра снимачка .

Публикацията е редактирана (23-02-14 13:46)

Автор: pac   
Дата:   23-02-14 13:58

Доколко е важно за теб апаратът да е компактен?
Ако не ти пука за размера, вземаш някой Никон D3100, D3200, D5100 с по-универсален китак като 18-105 или 18-140 и в последствие един твърд светлосилен обектив (35 или 50мм ф/1.8).
Ако предпочиташ нещо компактно, някакъв Сони Некс си харесваш или Олимпус Пен. От последните мога да препоръчам Olympus E-PM2 Pen, за него конкретно съм чувал от първо лице много добри отзиви. Ще ти останат пари и за някой и друг обектив освен китака. Успех!

Автор: my.point.of.view   
Дата:   23-02-14 14:02

6 най-добри снимки покажи, от повече няма нужда.

Дата:   23-02-14 14:11

Благодаря за инфото :) Смятам винаги когато не съм на работа да снимам или в повечето време , компактността е от полза за мен ... да :) Сонито даже мисля че ще ми пасне идеално :) Друга алтернатива няма ? Ако е така , още тази седмица ще го взема .

Дата:   23-02-14 14:51

Алтернативи колкото щеш, но всичко е въпрос на вкус и "религия". Ако не мислиш да сменяш обективи има и читави компактни апарати с по-големи сензори, например Sony RX100.
На твое място бих отишъл в някой магазин да пробвам един Некс и един Пен и бих взел този, който ми лежи по-добре в ръката. Ако имаш приятели с някоя от двете системи е плюс, защото можеш да вземаш назаем обективи. Последното може да бъде довод и за покупката на съвсем различна система.
Аз наскоро се сдобих с първия си по-сносен фотоапарат - Никон Д5200 след доста четене. Много съм доволен като цяло, но ми идва тежичък да го разнасям винаги с мен (обикновено с 2 допълнителни обектива) и постоянно се ядосвам за пропуснати, неуловени на снимка моменти.

Дата:   23-02-14 15:09

Нека те радва Никона както ти пожелаеш , добра покупка :) Не мисля че рязко ще почна да сменям обективи , и за това малко некомфортно ще ми дойде Д-СЛР апарата . Потърсих още инфо за Некса , харесва ми че не е прехвален както някой модели от друга техника . Имам приятели които се занимават със снимане така да го кажа , но 2-ма от тях , съвета им е за Д-СЛР . Добре така да го кажа , какво ще ми даде на пръв план Д-СЛР повече от Некса ? На пръв план < !

Автор: FilmMaking   
Дата:   23-02-14 15:21

По-бърз фокус, по-голям обем и по-голямо тегло.

Дата:   23-02-14 15:24

По-бърз фокус (важен за снимане на подвижни обекти), повече конторли изнесени на бутони, без нужда да се ровиш в менюта за всичко... Като че ли основно това. Качеството на картинката е сходно, защото и ниския клас ДСЛР и Некс-а имат еднакви по големина сензори.
Имай предвид обаче, че тялото на апарата е само началото. Обективите са по-съществената инвестиция и по-трайна във времето. Хубав обектив и ставащо тяло > супер тяло с тъп обектив.
А гамата обективи за ДСЛР е най-голяма, както и количеството предлагани стъкла втора ръка.

Публикацията е редактирана (23-02-14 15:26)

Автор: 798099   
Дата:   23-02-14 17:01

Публикацията е редактирана (23-02-14 17:02)

Автор: 798099   
Дата:   23-02-14 17:03

Нещо не се получи с линка, затова повтарям:

Виж първо това, после задавай въпроси по същество:
http://ucha.se/videos/balgarski-ezik/

Дата:   23-02-14 17:37

Колега 798099, издребняваш според мен. За няколко изпуснати запетайки и пълни членове и едно "ъс" вповече... Човекът си пише доволно грамотно, всеки прави дребни грешки, нищо фрапиращо.
Като модератор в един друг форум какви неща съм виждал... особено от млади хора. Образованието е тръгнало по дяволите! Но хайде да не разводняваме толкова на човека темата.

Дата:   23-02-14 18:06

798099, мисля че лошото време днес не ти влияе добре :-) Благодаря все пак за показания инстинкт спрямо мойте грешки! Относно техника : (pac) ,благодаря за оказаното съдействие! Мисля че Некс ще е идеална покупка. Външният вид също е от значение за мен!

Публикацията е редактирана (23-02-14 18:08)

Автор: mmjm   
Дата:   23-02-14 18:45

pac, разгледай линка на 798099 и си отговори удачно ли е използването на 2 представки от модератор. Опитай сам да откриеш, какво имам навизпредвид.
По темата от некс до некс също има разлика, бих ти препоръчал да гледаш некс 5 и нагоре(заради ергономията и повечето изнесени контроли). Успех.[beer]

Публикацията е редактирана (23-02-14 19:24)

Автор: bvsmp   
Дата:   23-02-14 18:54

.

Публикацията е редактирана (21-04-15 16:49)

Дата:   23-02-14 19:23

mmjm, вероятно визираш написаното от мен "вповече".

Прилагам цитат от kaksepishe.com

"Как се пише: в повече или вповече?

Правописът на това съчетание от предлог и съществително име не е изрично нормиран. Съветваме ви да го пишете разделно – в повече. В Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012 липсва вповече."

Тоест по-скоро си прав, но и не е категорична грешка.
Друг е въпросът, че това е форум за фотография, а не за български език и литература. Спазването на правописа трабва да е в някакви граници, а не да се гоним за всяка запетайка.

Дата:   23-02-14 19:33

[beer]

Автор: my.point.of.view   
Дата:   23-02-14 21:50

Ако ще надгражда, нека да е във фотографията, не в трупането на техника.

Автор: eurodriver   
Дата:   23-02-14 22:32

Препоръчвам Никон д5100 с китов 18-55, чанта, карта памет и дистанционно. Ще има и за почерпка от хилядарката.
За статив ползвай пейки, камъни, чантички с пясък и т.н. идеи за фиксиране с въпросния апарат е лесно поради благодарение на въртящият екран. Щото статива ще е следващото. И обектив на 1.8. и макро обектив....и телефото....и кокин филтри......
Но послушай ме, вземи си първите неща де са изписани горе и когато изпиташ някаква творческа нужда от още нещо, стисни зъби и изтърпи 2-3 месеца без него и само ще мине. Е, обективът на 1.8 няма.
Инак безогледалките са доста леки за разнасяне, но на мен много ми липсва удобният захват от ДСЛР.

Дата:   23-02-14 23:34

:eurodriver: За 929 български лева Никонът е в пакет със чантичка и карта памет.Това ли да ми е първият апарат или Некс 5 ? Ще правя всякакви снимки, главата ми е пълна с идеи. Но най вече искам да наблегна на природа и макро.

Дата:   23-02-14 23:47

посещение музы [beer]

Автор: eurodriver   
Дата:   23-02-14 23:50

От опит с Никон Д90 и безогледалка в момента, мога да кажа, че за мен ще е идеален апарат който се разтяга някак-носиш безогледалка, но в момента в който снимаш, имаш в ръцете си ДСЛР.
Мое лично мнение-посочената комбинация ще покрие 80% от нуждите на всеки запален ентусиаст. За качествата на Сонито не мога да кажа нищо.
Макрото нестава с този обектив. Най малко ще ти трябва 50мм на 1.8 с контрол на диафрагмата и обръщащ пръстен.
Ако не те притеснява втората употреба, погледни в базара-може да намериш нещо на по=сносна цена и да има пари за още играчки.

Дата:   24-02-14 00:06

D5100 дава повече възможности, но е по-тежък. Относно макрото и двата варианта без специализиран макро обектив няма да могат да се справят особено добре. Почти всяка сапунерка има по-добро макро от китов обектив на система със сменяема оптика.
Но определено 5100 е едно много добро начало, китовия обектив се справя добре с пейзажите, а и в доста други ситуации. После ще си вземеш допълнителни обективи с по-тясна специализация. То не че същите неща не важат за некса, но там изобора на обективи е малко по-ограничен.
Хубаво е да решиш първо дали искаш ДСЛР или безогледален и после да разучиш детайлите за отделните модели. Аз преди да купя моя д5200, четох 1 месец по цяла вечер, че и по цяла нощ. Сега пaк се ядосвам всеки път като видя в базара някой супер обектив без мотор. Просто няма най-добро решение, всеки апарат си има предимства и недостатъци.
В случай, че не знаеш каква е тая история с моторите. Сериите 3000 и 5000 на Никон нямат фокусен мотор в тялото и могат да фокусират автоматично само с обективи със собствен мотор. Повечето нови обективи са такива, но има добри стари обективи, които няма да работят както трябва. Можеш да се замислиш за Д7000, който има мотор, на старо ще ти влезе в бюджета. После обективите ще са ти по-евтини. От друга страна Д7000 идва доста по-голям и тежък от 5100... Много са нещата, които трябва да се съобразяват, обмисли ги!

Публикацията е редактирана (24-02-14 00:58)

Автор: V-plod   
Дата:   24-02-14 11:38

Каквото и да си вземеш, отдели 5-10 лв за книжка или списание !

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »