Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпроси за батерии, палачинки и телеобективи !
Автор: adorable   
Дата:   19-02-14 16:33

1. Вчера ми подариха едно компактно фотоапаратче Pentax Optio E90. Сега трябва да му взема някакви батерии! Заглеждам се по следните два комплекта:

Зарядно устройство Sanyo + 4бр. батерии Sanyo 2700mAh

http://www.photopavilion.com/i/products/Batteries/Chargers/2009/sanyo2700.jpg

Зарядно устройство Sanyo + 4бр. батерии Sanyo eneloop 2000mAh
4бр. батерии по 2000mAh в комплекта

http://www.photopavilion.com/i/products/Batteries/Chargers/Charger_Eneloop.jpg

Какво ви е мнението за тези батерии? Виждам, че едните са повече амперчаса. По-добри ли са от другите? Също така с това зарядно, което е включено в комплекта мога ли да зареждам само по една батерия?
Питам, защото имам и друг лентов фотоапарат, който е на 6 волта и бих искал да мога да използвам батериите и за него! Тъй като съм чел, че тези батерии са по 1.2 волта, вероятно ще ми трябват 5 батерии, а не 4! Правилно ли разсъждавам в случая?

2. От доста време се заглеждам по дългофокусните обективи и виждам, че във Фотопавилиона се продава обектива Samyang 500mm F8 Preset (T-Mount).

http://www.photopavilion.com/i/products/Lens/Samyang/500f8preset_550x420.jpg

До колкото съм чел този обектив се прелага и под други брандове BOWER, OPTEKA.
Някой има ли опит с този обектив и може ли да сподели впечатления и снимки ако имате? Интересува ме дали този обектив би дал сходно качество с CANON EF 90-300 f/ 4-5,6 - това е една от най-първите версии на китака, който се предлага(ше) с по-евтините филмови тела.
Търсейки бюджетни дългофокусни обективи се чудя защо повечето фирми не предлагат по-евтини такива. Нямат ли реално клиентите нужда от такъв тип обективи? Примерно: 300 f/5.6, 400 f/5.6, 500 f/5.6 600 f/5,6 , но като оптични характесистики да бъдат подобни на китовите 55-300 или 70-300 (Никонската версия)? За големите, светлите, белите, скъпите съм наясно!

3. Панасоник, Олимпус и Фуджи правят компакти, обективи със автофокус(тип палачинка), които са с прилична светлосила 20 f/1.7 , 14 f/2.5, дори и 25 f/1.4.
Въпросът ми е защо Сони не правят такъв тип обективи за техните безогледални камери? Не могат ли, не искат ли? Толкова ли е трудно да се направи компактен обектив с фиксирано фокусно разстояние? Дори той да е ръчнофокусен... Аз лично много бих харесал един некс със компактен, СВЕТЛОСИЛЕН обектив, дори той да е ръчнофокусен... Виждам, че samyang се опитват да работят в тая посока (с ръчнофокусните), но достатъчно ли е?

Благодаря на всички, които ще вземат участие в темата. Надявам се да се получи приятна дискусия! СПАМЕРИТЕ И ХЕЙТЪРИТЕ НЕ СА ДОБРЕ ДОШЛИ В ТЕМАТА! Все пак никой не се е родил научен... [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпроси за батерии, палачинки и телеобективи !
Автор: MarinY   
Дата:   19-02-14 19:04

Като не искаш спамери, темата ти ще потъне и ще останеш без отговори. Колкото и да си Адорабъл. [smilie3]

Ама да не си съвсем капо:
Батериите са от един производител и с едно качество. Просто, с първите ще правиш малко повече кадри с едно зареждане.
За 5-те батерии, вместо четири - разсъждаваш неправилно. (къде ще ги набуташ в камерата?!)
За обектива с T-mount - той е за аматьорски астрономически снимки без телескоп. Качеството е на ниво: "можеш ли да познаеш каката от отсрещния блок?" и не го сравнявай с никакъв "китак".
За пазарната политика на Сони ... нямам отговор.
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »