Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Некоректен продавач в базара
Автор: buktop   
Дата:   01-02-14 12:08

Здравейте! Извинявайте ако не е тук мястото за тази тема, но не намерих къде другаде.

Става въпрос за тази обява https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=29593
пусната от потребителя noferko https://photo-forum.net/photographer/noferko

Вчера разговаряхме с продавача по телефона. Той каза, че обектива е купен от Лондон лично от него т.к. имал ходене до там. Бил използван няколко пъти, понеже снимал по сватби и установил, че не е подходящ за целта. Единствената забележка била няколко петна по гумените пръстени и предполага, че нещо явно е капнало върху тях.

Всички знаем, че гумите не са силната страна на този обектив, затова и не се усъмних и го приех съвсем нормално. От снимките в обявата се вижда, че гумите са малко избелели, но за мен това не е проблем. Рано или късно и нов да е това ще се случи.

Уговорихме се и след няколко часа обектива е бил изпратен.

Нетърпелив да видя обектива отивам в офиса на Еконт и установявам, че действителността е доста по-различна. На пръв поглед обектива изглеждаше ужасно мръсен много по различно от снимките в обявата. Гумата на ринга за фокусното разстояние беше разлепена в долната част на обектива. В горната част, според мен, беше лепена т.к. имаше жълти петна наподобяващи лепило. По целия корпус имаше драскотини, който няма как да се получат след няколко пъти използване на обектива. Имаше места, на които очевидно е протрит горния слой (едва ли от стоене в калъфа). Документи за покупката от Лондон всъщност бяха на китайски или корейски. Все пак реших да тествам обектива. Работеше нормално, но няма как да знам да ли няма и там нещо скрито.

Имам досег до два такива обектива, които са доста използвани и нямат и малко част от следите, който имаше този. В обявата пише, че състоянието е отлично, но според мен с голяма доза фантазия бих казал, че е добро.

Веднага реших да се свържа с продавача, но телефонът му беше изключен. От офиса на Еконт ми съдействаха и успях да се свържа с него (те имаха друг телефон за връзка). Единственият коментар от страна на продавача беше, че явно не сме се разбрали.

В крайна сметка върнах обектива. Заплатих си, за което 9.70лв (пощенска услуга в двете посоки + застраховката заявена от продавача)

Явно съм попаднал на един от малкото (надявам се) некоректни продавачи в този базар. От тук съм купувал доста неща и никога не съм имал такива проблем. Надявам се това да не се повтаря, но вече ще си имам едно на ум. Имайте си и вие едно на ум особено ако купувате нещо от noferko

Отговори на това съобщение
 Re: Некоректен продавач в базара
Автор: Valentin4000   
Дата:   01-02-14 13:01

Да се линчува и анатемоса!!!
А сега по темата:
Добре, че не си се минал все пак с 700лв!Гадовете са навсякъде.
Ама както каза някой друг във форума добре ще е да се гледа профила на продавача преди покупка.

Автор: rx   
Дата:   01-02-14 13:08

Аз като цяло не приемам много насериозно репликите "купих го за да го пробвам и съм го пробвал 2-3 пъти". Наистина ли има хора, които ей така дават 1000 лв за да щракнат 2-3 пъти с нещото и да го бутнат на базара на загуба?! Просто противоречи с моята логика. Айде да е китов обектив който да ти дойде с апарата и вече да имаш такъв - може да кажеш, че не си го ползвал ама иначе...

Автор: Pavlov   
Дата:   01-02-14 13:28

Стига бе!!! И аз мислех да купувам същия обектив ...

noferko [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: buktop   
Дата:   01-02-14 13:31

Първото нещо, което правя е да разгледам профила. В случая проверих и какви обяви е публикувал. Оказа се, че има и друга обява предполагам за същия обектив, която е спряна https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=20814
. Още през декември се заинтересовах от UWA обективи и бях попаднал на тази обява, но цената ми се струваше доста висока, а и не бях решил дали искам точно Сигма. На снимката обектива е неразличим от нов. Това може би е още едно от нещата, които са ме подвели.

Автор: realnoncho   
Дата:   01-02-14 13:34

Е какво като е спряна - изтекла е и никой не го е купил и аз имам такива обяви. Просто се гледа при покупката и ако не те устройва като в случая се отказваш и така.

Автор: landstar   
Дата:   01-02-14 14:41

Според мене сигнализирай в полицията - явно тоя кафеварко ли беше там е канал продажба на крадена техника! Кой нормален фотограф ще си занемари така техниката? Любовните обяснения за лондон струват колкото "тая кола е на една вдовица от Австрия, почти не е карана".

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   01-02-14 14:59

Публикацията е редактирана (01-02-14 21:35)

Автор: metodiev_martin   
Дата:   01-02-14 15:05

Автор: landstar
Дата: 01-02-14 14:41

Според мене сигнализирай в полицията

И какво ще каже? Звъни на 112 и ?+
- Тука един продава мръсен обектив с лепени гуми - я направете едно разследване, дали не е краден.

Толкова ли е трудно да поискате да ви се изпратят 5-10 снимки на обектива, а не да плащате транспортните разходи? Много е просто.
Поискайте няколко актуални снимки в RAW и няма да има драми.
И аз веднъж се вързах на една обява за една раница-
"В много-добро състояние, ползвана само за съхранение на техника"
В действителност се оказа, че раницата беше използвана за пепелник, котешка тоалетна и сак за мръсни дрехи - едновременно.
По гнусно, мръсно и употребявано нещо не бях виждал.
В последствие се оказа, че въпросният наистина е МОШЕНИК, защото след около 2 месеца го издирваха с полиция, защото замъкна техника под наем за сума пари от синтезиса и павилиона, но това е друга тема.
Та не бързайте с квалификациите за крадци и мошенници, а се старайте да получите повече информация и актуални снимки за даден продукт преди да го поръчвате в ЕКОНТ. Ако и след това ви преметнат, имате някакво основание да се оплаквате.
На мили и красиви описания от обяви, много не вярвам.
"Колата е карана от жена, на 129 000 реални км, всичко сменено"
"Обективът е ползван 2-3 пъти, но от стоенето в проветривия шкаф е с побелели гуми"

Автор: exobexo   
Дата:   01-02-14 15:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   01-02-14 15:16

Публикацията е редактирана (01-02-14 21:35)

Автор: sonda   
Дата:   01-02-14 15:25

Естествено, че приложените снимки не са реални, което си е опит за лъжа още на прима виста !

Автор: Seifi   
Дата:   01-02-14 15:29

А от вдовиците в Австрия изпадат супер обективи, както и от германските. Даже ме е жал за собствениците които са пазили така обективите:

http://farm3.staticflickr.com/2860/12208317294_8ed7a981eb_c.jpg

http://farm4.staticflickr.com/3748/12208544826_a7ac99453f_c.jpg

http://farm3.staticflickr.com/2879/12207931535_b039f8faed_c.jpg

Автор: Marillion   
Дата:   01-02-14 22:52

/офф

"Колата е карана от жена, на 129 000 реални км, всичко сменено"
"Обективът е ползван 2-3 пъти, но от стоенето в проветривия шкаф е с побелели гуми"

Преди 1 седмица продавах автомобила на една клиентка. Жената е на 72 години и си няма понятие как се продава кола. Форд фиеста 1.3, бензин, закупена от магазина в кеш, държана в гараж, на 20 000 км. Обслужвана в официалния сервиз с надлежни документи. Каско, застраховка и преглед до края на 2014. Парктроник. Нов акумулатор. Чисто нови зимни и летни гуми... абе въобще чисто-нова. Като отидох да я снимам я изкарах от гаража и онемях. Имаше найлони по страничните огледала за задно виждане (в процепите за затваряне на огледалата). Тогава се сетих за онзи мит, че "Колата е докарана от Германия и е карана от баба" и се смях доста.

След като наснимах колата се прибирам у нас почвам да описвам обявата и по едно време се усещам, че тази кола няма нито една забележка. След като пуснах обявата в рамките на деня ми се обадиха поне 10 човека, като поне 7 от тях ме питаха "Абе ти бъзикаш ли се?" или "Това нещо реално ли е? Има ли такива коли?"

На другия ден дойдоха едни и я гледаха над 2 часа на студа. Чак проверяваха някакви кодове по двигателя. Гледаха сервизната книжка с лупа. Мислят, че ги лъжем с жената. Дори с фенерче гледаха под дръжките на вратите да видят дали има износване и дали не е пребоядисвана някъде. Обаждаха се в мото фое да я проверяват по рама. Накрая без пазарлъци броиха парите и заминаха.

Смятай колко сме станали недоверчиви.

Автор: Rand   
Дата:   01-02-14 22:57

Едно време бях купил един 12 годишен Опел Кадет от Германия. Собственикът на автокъщата разправяше историята за пенсионера. Колата изглеждаше чудесна и се оказа такава. Един приятел също взе подобен автомобил от продавач в България. Така че тая митична история се оказва понякога съвсем истинска.

Автор: asahi   
Дата:   01-02-14 23:04

"В крайна сметка върнах обектива. Заплатих си, за което 9.70лв (пощенска услуга в двете посоки + застраховката заявена от продавача)"

Toва е рискът на онлайн търговията. Или приемаш, или не употребяваш.

Автор: klez   
Дата:   01-02-14 23:05

Абе и аз си мисля че тоя новия базар без коментари е доста кофти...
сега тоя обектив кой знае колко пъти ще кръстоса България по куриерите, щото не всеки който рови в базара преглежда целия форум всеки ден.

Качването на снимки в новия базар е в пъти по-удобно, обаче това с липсата на коментари си е голям проблем

Автор: Marillion   
Дата:   01-02-14 23:19

Трябва да има друга система. Купуваш и даваш рейтинг. При рейтинга даваш и коментар как е била продажбата.

Така се изчистват некоректните.

Автор: pmartinov   
Дата:   01-02-14 23:46

Marillion

[smilie24] [thankyou] [smilie24]

Автор: imitev   
Дата:   01-02-14 23:51

Като казахте рейтинг - добре че си спомних да оставя такъв за последната покупка в ибей [smilie5]

Автор: pmartinov   
Дата:   02-02-14 00:02

Мой приятел изгоря в базара с 200лв

Обявата

През време на 15 минутния преглед апарата работеше,прибра се в къщи отвори го и ........блокира.

Зентекс,сервизи не става,няма резервна част.

Продавача изчезна.

Посл.влизал :
04.07.2013 11:30

Доверието умря...

Автор: emo1   
Дата:   02-02-14 02:50

Това със колата на бабата е клише, чувал съм че автомобила е принадлежал на капитан на кораб за презокеанско плаване и е починал от малария.
На две години си е идвал за по месец и е карал колата, проблема е че не са могли да я изкарат от гаража защото е поникнало ей такова дърво (показва две педи) и се е наложило да го секат.
Докато ми разказват трогателната история, вече съм му бутнал дребни сачми от лагер във ауспуха и от дрънкането (шума идва от двигателя) цената се коригира.
Да живее БГ!

Публикацията е редактирана (02-02-14 02:55)

Автор: Rand   
Дата:   02-02-14 03:28

Баща ми си купи наскоро кола от моряк, който не я е карал много...засега всичко изглежда наред.

Автор: mIRCata   
Дата:   02-02-14 08:22

Marillion написа:

> Трябва да има друга система.
> Купуваш и даваш рейтинг. При
> рейтинга даваш и коментар как е
> била продажбата.
>
> Така се изчистват некоректните.
Предложението има 2 проблема. Купуването става извън базара - как ще се разбере, че си ти и може да оставиш рейтинг? И другото е, че трябва да купиш, ако откажеш защото има проблем повечето случаи няма да има коментари и само излъганите ще пишат - купилите дефектна стока. Отделно, че профили се правят и един измамник винаги може да смени акаунта след всяка сделка. Друго решение трябва.

Автор: Pavlov   
Дата:   02-02-14 08:27

Автор: Marillion
Дата: 01-02-14 23:19
Трябва да има друга система. Купуваш и даваш рейтинг. При рейтинга даваш и коментар как е била продажбата.

В продавалника е така. Търгувайте там, щом искате рейтинг, и без това повечето неща, продавани тук, се пускат и там.
А форумът да остане място за фотография.
Мисля си, че и на админите това им е идеята.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »