Автор: buktop
Дата: 01-02-14 12:08
Здравейте! Извинявайте ако не е тук мястото за тази тема, но не намерих къде другаде.
Става въпрос за тази обява https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=29593 пусната от потребителя noferko https://photo-forum.net/photographer/noferko
Вчера разговаряхме с продавача по телефона. Той каза, че обектива е купен от Лондон лично от него т.к. имал ходене до там. Бил използван няколко пъти, понеже снимал по сватби и установил, че не е подходящ за целта. Единствената забележка била няколко петна по гумените пръстени и предполага, че нещо явно е капнало върху тях.
Всички знаем, че гумите не са силната страна на този обектив, затова и не се усъмних и го приех съвсем нормално. От снимките в обявата се вижда, че гумите са малко избелели, но за мен това не е проблем. Рано или късно и нов да е това ще се случи.
Уговорихме се и след няколко часа обектива е бил изпратен.
Нетърпелив да видя обектива отивам в офиса на Еконт и установявам, че действителността е доста по-различна. На пръв поглед обектива изглеждаше ужасно мръсен много по различно от снимките в обявата. Гумата на ринга за фокусното разстояние беше разлепена в долната част на обектива. В горната част, според мен, беше лепена т.к. имаше жълти петна наподобяващи лепило. По целия корпус имаше драскотини, който няма как да се получат след няколко пъти използване на обектива. Имаше места, на които очевидно е протрит горния слой (едва ли от стоене в калъфа). Документи за покупката от Лондон всъщност бяха на китайски или корейски. Все пак реших да тествам обектива. Работеше нормално, но няма как да знам да ли няма и там нещо скрито.
Имам досег до два такива обектива, които са доста използвани и нямат и малко част от следите, който имаше този. В обявата пише, че състоянието е отлично, но според мен с голяма доза фантазия бих казал, че е добро.
Веднага реших да се свържа с продавача, но телефонът му беше изключен. От офиса на Еконт ми съдействаха и успях да се свържа с него (те имаха друг телефон за връзка). Единственият коментар от страна на продавача беше, че явно не сме се разбрали.
В крайна сметка върнах обектива. Заплатих си, за което 9.70лв (пощенска услуга в двете посоки + застраховката заявена от продавача)
Явно съм попаднал на един от малкото (надявам се) некоректни продавачи в този базар. От тук съм купувал доста неща и никога не съм имал такива проблем. Надявам се това да не се повтаря, но вече ще си имам едно на ум. Имайте си и вие едно на ум особено ако купувате нещо от noferko
|
|