Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 5DMK2 Focus на тъмно
Автор: IshootPeople   
Дата:   20-01-14 17:02

Привет

От около година щракам с Канон ,но едва скоро ми се наложи да снимам на тъмно и тази червена лампичка отпред на апарата в тъмното не помага въобще не свети .Никона Д7000 преди с който снимах имаше бяла такава и в тъмното си фокусираше добре .Рових в инструкциите ама нещо не мога да се ориентирам .Как се включва и включва ли се въобще или трябва да има забучена светкавица :?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 5DMK2 Focus на тъмно
Автор: quazimodo   
Дата:   20-01-14 17:10

Освен ако това не е поредния майтап, би трябвало от упътването да ти стане ясно, че това не е фокус-асистент а индикатор за автоспуска и дистанционното. За АФ-асистент ти трябва външна светкавица със съответната функция - 430 EX II като най-евтин фирмен вариант или някое китайче[beer] !

Автор: realnoncho   
Дата:   20-01-14 17:11

Аз съм с 60Д и ми е в Custom Functions/ Autofocus drive.

Аз съм го оставил да се включва само с външна светкавица, че иначе в повечето случаи само дразни.

Дата:   20-01-14 17:23

А бре момци, що не си четете упътванията? Нончо, я посочи на схемата на 60Д къде е този асистент на фокуса без вътрешна или външна светкавица.

Публикацията е редактирана (20-01-14 17:25)

Автор: rx   
Дата:   20-01-14 17:27

Предлагам автора преди да се кръщава IshootPeople да се кръсти IreadTheUserManual! [beer]

Дата:   20-01-14 18:51

Китайче имам YN5602но като я забуча пак не става ,явно защото няма ТТЛ .Сега съм си поръчам YN565EX та е с ТТЛ и мисля ,че с нея ще се получи .Да разбирам ,че без светкавица няма как да фокусира на тъмно ?

Автор: Gecata   
Дата:   20-01-14 20:09

realnoncho , да напомня, че гадовете от канон са пропуснали да сложат вградена светкавица на 5Дм-к2 (да им се чуди човек що толкова скъп тогава тоя апарат) и покрай нея няма и фокус асистънт....

Дата:   20-01-14 20:43

А разрешил ли си от C.FnIII - 5 Af assist beam firing да имаш АФ асистент? Трябва да си на 0. Enable . TTL - а няма общо с АФ асиста.

Дата:   20-01-14 20:50

да на 0 съм enable a като отида на External speed light control-Flash C.Fn Setting ми дава "This menu cannot be displayed .Incompatible flash or flash is turned of "

Дата:   20-01-14 20:56

Ами тогава трябва да попитам дали си сигурен, че наличната ти светкавица е точно за Канон?

П.П. Май наистина точно с тази светкавица няма да стане защото е напълно ръчна.

Публикацията е редактирана (20-01-14 21:03)

Автор: youn   
Дата:   20-01-14 21:17

На 5Дмк2 трябва да има забучена светкавица. Ако е канонска или съвместима лъча за фокусиране свети от това червеното в основата на светкавицата (ако му е зададено в менюто)

Автор: dolmov   
Дата:   20-01-14 21:34

В камерата менюто за външна светкавица е активно само, ако ползваш светкавица Canon.
Аз имам една Sigma, която за автофокус помага с това червеното, дето youn е споменал за него. Макар и съвместима с Canon, не може да се настройва директно от менюто на камерата.

Публикацията е редактирана (20-01-14 21:35)

Дата:   20-01-14 21:40

Ей, и Канонци почнАли да прилагат номерата на СОНИ[smilie5].

Дата:   20-01-14 21:49

Дам напълно ръчна е и няма значение дали е за канон или никон .Сега съм си поръчал пак китайска но за канон с ТТЛ и тогава мисля че ще си говорят с апарата :) А относно светката загрях Никона е имал вградена светкавица и затова святка лампичката преди да фокусира .Мислех си ,че има и такова ако нямаш светкавица :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »