Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Гаранция Д600
Автор: kalynsky   
Дата:   24-02-14 22:32

Случайно ако знае някой да ми помогне по следният казус:
Имам камера Никон Д600 закупен от Фотопавилион, преди 9 месеца! За това време ми даде дефект(отвертката от байонета падна навътре и не задействаше автофокуса на обективи, които се нуждаят от нея). Това се случи на 3-тият месец.Оправиха този дефект в сервиза! Сега обаче забелязах, че отвртката пак е паднала [smilie11] [smilie9] и пак се налага да го нося в сервиз. Мога ли да изисквам за подмяна на апарата, след като за 1 година ми прави един и същ проблем 2 пъти? Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Гаранция Д600
Автор: pstoev   
Дата:   24-02-14 22:36

ако не се лъжа, според ЗЗП при 3та повреда може да се посика подмяна.

Автор: yoyof1   
Дата:   24-02-14 22:44

Ne! Procheti si zakona.

Автор: estate   
Дата:   24-02-14 22:45

Не е така,могат да го ремонтират колкото пъти е нужно в гаранционния срок .Може проблема да е в повреден обектив който да скапва отверката на камерата или нещо друго което само в сервиз могат да кажат.Ако проблема е неотстараним тогава трябва да го заменят със същия модел,друг модел или да ви върнат парите.Но за да не пишем празни приказки има защита на потребителя обадете се и те ще ви посъветват какво да правите....

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   24-02-14 23:54

Казуса е друг [smilie3]:
Ако търговеца прецени, че в бъдеще купувача ще бъде отново клиент на съответния магазин, и ще направи добър оборот - без проблеми може да подмени въпросния фотоапарат (при условие, че няма видими козметични дефекти).
Иначе, ремонта може да се извършва толкова - колкото сметне търговеца или сервиза..
Темата е много дълга и подлежи на диспут, ако има мераклии с повече свободно време. [smilie21]

Автор: kalynsky   
Дата:   25-02-14 10:24

Нямам много свобод но време, поради тази причина не мога да си позволя апарат да ми кибичи У сервиза! :-)

Автор: simbon4o   
Дата:   25-02-14 10:29

Обади се на защита на потребителя и питай какви са ти правата, не отнема много време и ще си знаеш без да губиш време да четеш целия закон и т.н. Винаги при такива ситуации, ако по закон нямаш спасение от кисненето по сервиза можеш да апелираш търговеца да направи нещо.
Сервиза на никон - дано не ти се налага да стигаш до там, просто са такива.

Автор: uri64   
Дата:   25-02-14 11:22

Централния сервиз на Никон за Европа в Дюселдорф и този в Лондон работят много добре.

Автор: ludiakolio   
Дата:   25-02-14 20:53

Настоявай за смяна.Машина за няколко бона да и падат врътките през сезон...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »