Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 NEX-6 и mecablitz 58 AF-2 digital - дали не се набутах!
Автор: anonim4o   
Дата:   11-11-13 16:52

Днес ми се обажда позната от UK и ми казва "Познат разпродава фото техника казвай какво искаш но веднага". Започна да изрежда някои неща като филтри и какво ли още не но нищо не исках докато не каза светкавица за Сони на фирма МЕТЦ.
Сетих се за какво иде реч и се съгласих да ми я вземе. После вече на спокойствие се чухме и се оказва че модела е 58 AF-2. Викам си супер. Ще пробвам снимки с качествена светкавица защото досега с външна не съм имал. Разчетох се обаче и май ще ми трябва адаптер за тази светкавица. поне на сайта им така излиза "The adapter ADP-MAA from company Sony is additionally necessary for mounting"
Къде в БГ го има този адаптер, някой знае ли?
Май като се накичи апарата с адаптер и тази светка ще е смешна гледка ми се струва. Как може да се ползва безжичното палене. В апарата има функция wireless flash но не е активна?

Отговори на това съобщение
 Re: NEX-6 и mecablitz 58 AF-2 digital - дали не се набутах!
Автор: Gam3Ra   
Дата:   11-11-13 17:24

Струва към ~50лв от Хонг Конг

Ето малко инфо
ЦЪК

Автор: bozo   
Дата:   11-11-13 17:28

Той по принцип си е смешна гледка...
Е това е ергономия СОНИ - искаш светкавица - трябва адаптер. Педалските номера на apple...

Автор: джъмбо   
Дата:   11-11-13 18:58

не е така просто мец не са направили за новите сонита светкавици....

Автор: 255111   
Дата:   11-11-13 19:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-11-13 19:19

С купуването на този адаптер ще се реши въпроса така ли? Само това трябва? Въобще не съм наясно с външните светкавици и затова мисълта ми беше дали не съм се набутал в някакъв филм със закупуването на още 1000 нещица покрай тази светкавица. Просто не зная какво да питам - толкова съм бос в тази тема.
Но докато чакам да ми я пратят да мога и този адаптер да поръчам.

Автор: burningice   
Дата:   11-11-13 19:23

Поне сони смениха Memory Stick картите с нормални.

Автор: simbon4o   
Дата:   11-11-13 20:27

ама да знаеш че няма да бачка ттл-а и метза ще работи като тъпо йонгнуо за 160лв.

Дата:   11-11-13 20:39

това сигурно ли е? много тъпо. защо дават на сайта на метц че се поддържа

Автор: hotsnail   
Дата:   11-11-13 20:54

mecablitz-58-af-2-digital

Значи не е толкоз просто. Преходника ще ти свърши рбаота ако светкавицата е за Сони! Тази 58-ца се произвежда във варианти за

Depending on the version, the Metz top model works with the appropriate camera-specific system flash modes for Canon, Nikon, Pentax, Olympus/Panasonic and Sony cameras including respective wireless TTL modes.

Та ако е за сони обувката, ще е доста странна и няма да се закача на апарата ти механично и ще ти трябва адаптер. Адаптера е доста готин. Не мисля, че ще е проблем.

Сега с НЕКС-6 и голяма светкавица като тая 58-ца не е лесно. Просто щото светкавицата е с големината на апарата и може би по-тежка.

Вариант 2 - може да е с краче което става на NEX-6, това е кофти! Защото светкавицата е модел за Канон, Олимпус, Никон или Пентакс. Това значи, че ако некса ти говори на Японски светкавицата говори на Френски или Унгарски и нямам как да се разберат....Единствено ще може да я пали със каквато сила си нагласил ръчно...

Публикацията е редактирана (11-11-13 20:58)

Дата:   11-11-13 20:55

simbon4o написа:

> ама да знаеш че няма да бачка ттл-а
> и метза ще работи като тъпо
> йонгнуо за 160лв.

Това май зависи от кой модел Метз е купен. Има и модел за Сони и поне пише, че тоя модел има ТТЛ. НЕКС-6 има съвместимо управление със предните Сонита, разликата е само механична и за нея има адаптер.

Дата:   11-11-13 21:03

В първото мнение съм си писал "нищо не исках докато не каза светкавица за Сони на фирма МЕТЦ."
За Сони си светкавицата

Автор: simbon4o   
Дата:   11-11-13 21:11

Тия от сони не признават стандарти [smilie5] всеки модел е за себе си.

Дата:   11-11-13 21:35

симбончо не си запознат по добре не пиши глупости!

Сони ползват стандарта на минолта от около преди 25 години. Разбира се през 2006-а купувайки Минолта взеха последната версия на протокола за цифрови апарати. До сега всичките им модели са съвместими с този протокол!

Сони излязоха с някой подобрения на протокола, които го докараха на нивото на последните техноогии при конкуренцията, например възможността за управление на групи светкавици.

С НЕКС-6 през 2012-а Сони смениха обувката iISO на Минолта позната на света от 25 години с ISO обувка използвана от всички други производители. Тази промяна е противоречива. Трябва да погледнем през перспективата, че Сони не са лидер на пазара и ралзиката в обувките с лидерите е проблем за потребителите им. За мен лично е било проблем, да си купя тргиери съвместими с апарата ми. По време на фотографски курсове, се използват универсални тригери, дето ставаха за всички апарати, но не и за минолта/Сони. Та в тази по-глобална картина мисля, че Сони направиха добър избор.

Тази промяна налага ползването на адаптери между НЕКС-6, А99, А7, А58 и по-старите модели у-ва за Сони.

Това е!

За стандартите точно Сони в момента уважават повече от всяка друга фото фирма стандарти! От 2004-а това им е основна политика. Вижда се как смениха картите си на SD от техните карти, които все още са по-бързи от SD. Направиха и доста други промени по продуктите си, за да са близко до световните стандарти. Преди 2004-а наистина политика им беше, да си измислят глупости непрекъснато, но това видно са му сложили край.

Тука може би е добре да споменем и някои други неща дето Сони ползват стандартно още от минолта и не променят:

1. Размера на филтрите за обективи - 49 и 55мм са размерите ползвани за повечето Сони обективи от нисъки средне клас. Както и Минолта правят поне от 1986-а...

2. Сони май са единствената фотофирма дето има само 2 модела батерии за моделите със сменяеми обективи. 2 модела - 1 за малките и 1 за големите апарати. Това е от 2006-а. Вижте колко батерии са сменили Никон и Канон за това време.

3. Имат стандартни куплунзи за USB и HDMI. Май други производители още измислят странни кабели за всеки модел.

Има неща дето не са перфектни и са малко странни....вярно е. Ама поне се стараят. Преди си бяха доста дразнеща фирма, те се стараеха, да дразнят хората. Може обаче да прочетеш за политиката на предния им CEO и промяната на културата на Сони последните години. Интересно е.

Публикацията е редактирана (11-11-13 21:59)

Автор: eon4e   
Дата:   11-11-13 22:42

Като потребител на няколко продукта със старата обувка, все още се дразня на смяната, която направи Сони. Но обективно с тази смяна те постигнаха две неща:
1. Затвориха устите на всякакви ******, които безмозъчно се оплакваха от различната форма на обувката, сякаш другите производители не ползват собствени стандарти;
2. Измислиха най-елегантния за сега начин да закачат допълнителни дигитални устройства на апаратите си (вижте колко пространство изисква комуникационния порт на Олимпус примерно).

По въпроса на темата - предложения по-горе адаптор осигурява пълна съвместимост със стария стандарт, но внимавай да не ти се изплъзне светкавицата от апарата. [smilie24]

Автор: ZENON   
Дата:   09-12-13 21:22

Понеже имам същия Метц (за Пентакс) и Некс6, имах разни терзания, описани в друга тема.
Така или иначе тази светкавица закачена на Некс6 стои като дърво без корен. След консултация с колеги от форума ( тема ) накрая стигнах до решението (а и днес го пробвах) да я оставям някъде със стойката, като я паля с евтин радиотригер.
Получи се и дори може да се ползва сеткавицата на Некс-а, но трансмитера е малко по-широк и не изскача до края. Разбира се всичко е ръчно.

Публикацията е редактирана (10-12-13 11:45)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »